USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Педколектив луцького коледжу спростовує «побори» директора закладу

17 Вересня 2013 10:16
Окремі працівники та студенти Коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки вважають, що у навчальному закладі введена практика збору грошей з викладачів для організації різноманітних заходів - методичних об’єднань, конкурсів, зустрічей.
Про це у своєму зверненні під час 2 пленарного засідання 20 сесії депутат обласної ради озвучив Ігор Гузь, називаючи ніби-то систематичні порушення чинного законодавства з боку директора Коледжу – Станіславу Щеблюку, повідомили у прес-службі облради.
«У минулому навчальному році офіційно з кожного викладача коледжу зібрали майже 400 гривень, що в сумі складає до 30 тисяч гривень. Ці гроші передали особисто в руки директорові. Проте жодного звіту щодо витрати цих грошей колектив не отримав. На що витрачені ці кошти до цього часу ніхто не знає. Люди гроші здають, тому що бояться переслідування і врешті-решт втрати роботи», - йдеться у тексті звернення працівників та студентів Коледжу.
А ще у тексті запиту вказано, що «У цьому навчальному році на засіданнях всіх циклових комісій офіційно заявили, що кожен викладач повинен здати гроші в розмірі посадового окладу, так як ці гроші потрібні на акредитацію навчального закладу. Як, директор, керівник навчального закладу може дозволити це робити? А якщо він про це не знає, то для чого він такий керівник? Це повинно бути все під його контролем».
Більшість депутатів не підтримали запиту, втім перевірити озвучену інформацію погодився начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Хомич.
Водночас, на адресу обласної ради надійшло звернення педколективу Коледжу, яке підписали 75 осіб. Педагогічний колектив заперечує наведену І. Гузем інформацію щодо примусового збору коштів та їх передачі «особисто в руки директорові».
ТЕКСТ ДОКУМЕНТУ:
«Педагогічний колектив Коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки висловлює обурення недостовірною інформацією, озвученою на 2-ому пленарному засіданні 20-ої сесії Волинської обласної ради 02 вересня 2013 року депутатом Ігорем Гузем.
Вважаємо, що депутатом були озвучені компрометуючі та неперевірені «моменти», з якими начебто «звернулися ряд студентів та викладачів Коледжу». А згідно зі статтею 15 Закону України «Про звернення громадян» представники органів державної влади, особи, «до повноважень яких належить розгляд заяв (клопотань), зобов'язані ... перевіряти викладені в них факти, приймати рішення відповідно до чинного законодавства". Водночас згідно з пунктом 5 статті 8 «Депутатська етика» Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутат місцевої ради повинен дотримуватися правил депутатської етики і «не допускати образливих висловлювань, не використовувати у публічних виступах недостовірні або неперевірені відомості стосовно... підприємств, установ, організацій, їх керівників...»
.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лєонтьович Показати IP 17 Вересня 2013 10:53
Макарук складно пише і по ділу. Викусив Ігорьок?
Студент Показати IP 17 Вересня 2013 11:26
Це вони прокуратурі розкажуть, а не Гузю) Налякали їжака голою сракою)
лучани Показати IP 17 Вересня 2013 11:47
Збирають 100%,так як і збирають і в політесі,і в універі. У всіх навчальних закладах доять викладачів,які потів вибивають з студентів.
Ріта Показати IP 17 Вересня 2013 12:29
Збирали,збирають і будуть збирати доти, доки в державі не наведуть лад.Дадуть достойні пенсії ,заробітні плати,щоб люди не заглядали в кармани іншим, В усьому винна наша держава,а люди в ній мурахи. Риба гниє з голови...
лучани до Ріта Показати IP 17 Вересня 2013 13:02
Гниє з голови але чистити треба з хвоста. Викладачі мають вимагати 100% фінансування у керівництва, а не рекетувати студентів. Якби викладачі всіх навчальних закладів застрайкували на пару місяців, то чинуші би зачухались.
Амінь Показати IP 17 Вересня 2013 14:30
Чиста правда. Горітиме він з тими грошима і своїми нащадками у ПЕКЛІ!
235 Показати IP 18 Вересня 2013 12:36
А збирають не лише в учбових закладах а і у лікарнях на акредитацію постійно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus