USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Перед Грушевським віддавали честь упівці і хрестилися чиновники. ФОТО

25 Листопада 2009 13:26

Сьогодні на честь вшанування 75-тої річниці від дня смерті Михайла Грушевського перед його пам’ятником у Луцьку урочисто покладали квіти.
Небайдужих вшанувати пам\'ять першого українського президента виявилось не так уже й багато: школярі, курсанти військового коледжу, перехожі, ветерани УПА, чиновники і духовенство.
 

Урочистості розпочалися о 10.30 пам’ятним молебнем за участю духовенства. А вже за двадцять хвилин, після «хвилини мовчання» на честь Михайла Грушевського і покладання квітів присутні розійшлись.

Першими покласти вінок українському президентові довелося трьом ветеранам УПА. Перед пам’ятником вони віддали честь Грушевському, приклавши руки до скронь. За ними  слідували чиновники: голова ВОДА Микола Романюк з букетом троянд і його заступник Святослав Кравчук разом з заступником міського голови Анатолієм Пархом’юком, які в руках тримали по дві гвоздички. Останні перед пам’ятником перехрестились.
 

Після, усі небайдужі мали змогу покласти квіти перед постаментом Михайла Грушевського.  
 

Довідково:
Миха́йло Сергі́йович Груше́вський (29 вересня 1866—25 листопада 1934)— український історик, організатор української науки, політичний діяч і публіцист, голова Центральної Ради (1917—1918), академік, автор понад 2000 наукових праць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus