USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Підприємці під «Ювантом» знайшли зачіпку, як втриматися у контейнерах

21 Червня 2010 15:15
Підприємці з торгово-пішохідного ряду між ТЦ «Ювант» та Завокзальним ринком, які довгий час конфліктують з власником «Юванта» - приватною фірмою «Скорпіон-сервіс», звернулися в Бюро технічної інвентаризації з проханням зареєструвати право власності на металеві контейнери, що знаходяться на території ряду.

Проте, як стало відомо «ВН» з достовірних джерел, частина підприємців уже отримали відмову. Причиною відмови, вказаною БТІ, став той факт, що до заяв не додали документів, які підтверджують право власності або право користування земельною ділянкою.

Підприємець з торгово-пішохідного ряду Людмила Гончарук 14 червня розповіла, що особисто вона ще відповіді від БТІ не отримала. «Та заяву у нас взагалі приймали з такою єхидністю: «через десять днів отримаєте відмову». Будемо подавати на них в суд» - сказала Людмила Гончарук.

Саме тому й написали підприємці заяви в БТІ – аби після відмови подати в суд, - впевнений луцький адвокат Андрій Осіпов. «Дана заява є явно безпідставною, зумовлена виключним бажанням одержати законну відмову БТІ, аби мати можливість в подальшому звернутися з адміністративним позовом до суду. Класично в юридичній практиці це називається зловживанням процесуальними правами», - каже Осіпов.

Схема зловживання, зі слів адвоката, така: робиться будь-який безпідставний позов, пов'язаний з основним позовом, від якого хоче захиститися особа, що зловживає. Суд зобов’язаний за будь-яким позовом порушити провадження і винести ухвалу. Ця ухвала подається в матеріали основної справи (яка невигідна особі) із проханням зупинити провадження у цій – основній – справі, поки не буде розглянуто «безпідставну» справу.

«Основну справу можуть зупинити до набуття чинності рішення у «безпідставній» справі. Відтак особа, яка недобросовісно користується своїми процесуальними правами, отримує великий проміжок часу. Якщо йдеться про швидкість розгляду справ у Львівському апеляційному адміністративному суді, то даний термін може тривати навіть два роки» - каже Андрій Осіпов.

У «Скорпіон-сервісі» кажуть, що «новим витівкам опонентів вже навіть не дивуються». «Аби не отримати остаточного судового рішення про зобов’язання звільнити торговий ряд, юристи підприємців уже багато раз ініційовували паралельні судові позови. Тричі оспорювали наше право орендувати землю, намагалися визнати недійсними укладені колись з нами угоди, терміни яких давно закінчилися, так само хотіли визнати недійсним один із пунктів з цих угод, за яким сторони мали право в односторонньому порядку розірвати ці угоди», – розповідає директор ПФ «Скорпіон-сервіс» Василь Токарський.

«Вони просто закидали суддів клопотаннями: то залучити когось в якості третьої сторони, то зупинити розгляд, бо змінився юрист-представник і не встиг ознайомитися з матеріалами справи, то перенести слухання через якусь іншу «поважну» причину, то просто зрештою по три рази оголошували недовіру суддям», - каже керівник «Скорпіон-сервіса».

«Та крім затягування часу, це нічого не дає. Цей господарський спір є простим по своїй суті і рішення звільнити ряд від контейнерів уже підтверджене судами всіх інстанцій, починаючи від місцевого господарського суду і закінчуючи Верховним Судом України», - каже Токарський.

«Що ж до їх заяви БТІ, то хто перечить, що контейнери – їхні? Нехай забирають їх і йдуть торгувати в інше місце. Бо знаходитися на торгово-пішохідному ряду біля «Юванта» вони не мають жодного законного права», - резюмує Василь Токарський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
знаючий Показати IP 21 Червня 2010 15:26
Тут просто вирішується, чиї гроші переможуть. На покупців ніхто не дивиться
Влад Показати IP 21 Червня 2010 16:50
Держитесь мужики как можете и молитесь,все что вам осталось.А все эти глисты ввиде токарских -единственное,что имеют на этой земле,так это жопу,как кошель,где тусуют законом ворованное баблище.У всех этих зашморганых бизнесюков и мечта,как жопа,чем бы побольше...Это болезнь на грани помешательства.Простые,чесные,добрые люди-всегда за вас.И обьязательно в храм на молитву.
Роман до Влад Показати IP 22 Червня 2010 14:33
сміх тай годі. По дереву ше постукать три рази обовязково, і сплюнути, шоб наверняк :))
Вона до Влад Показати IP 22 Червня 2010 18:56
Цікаво,що ті мужики,за яких ви вболіваєте,торгуючи на цих рядах і загинаючи ціни више криши,ПРАГНУТЬ мати жопу як кошель і мрія в них така ж - ЧИМ ПОБІЛЬШЕ.На чужій території свої права не варто "качати"(це я стосовно підприємців на рядах).
Я Показати IP 22 Червня 2010 09:36
Прості, чесні, добрі люди якраз і нагріли на цій ситуації руки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus