USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пільговикам у Луцьку видаватимуть соціальні картки

2 Грудня 2010 18:08
Сферу соцзахисту Луцька чекають нововведення - соціальна картка та обов’язкова підтримка громадських організацій, що працюють з міжнародними грандами.
Такі новації передбачені проектом нової комплексної програми соціального захисту населення Луцька на 2011-2015 роки, - стало відомо 2 грудня під час засідання Луцького міськвиконкому.
Як пояснив директор департаменту соціальної політики Петро Верзун, комплексна програма об’єднала три діючі програми. Зокрема, вони стосуються соціального захисту населення та адаптації бездомних.
На реалізацію програми необхідно близько чотирьох мільйонів гривень. Однак, за словами міського голови Миколи Романюка, важка ситуація з боргами міста не дозволить в такому об’ємі фінансувати задумане.
Тому, за пропозицією члена виконкому Віктора Чорнухи виконком вирішив обмежити фінансування програми на рівні 2 мільйонів 100 тисяч гривень.
Як коментує Верзун, така цифра не є остаточною, оскільки попереду - розгляд програми на сесії міськради. А також у разі необхідності суму фінансування програми будуть збільшувати.
Петро Верзун каже, що основним є те, що виконком затвердив механізм функціонування програми та зберіг її важливі положення, зокрема надання місцевих пільг для інвалідів по зору та разову допомогу воякам ОУН-УПА.
Серед інновацій програми є введення соціальної картки. Це – банківська або дисконтна картка, на якій накопичуватимуться кошти для пільгової компенсації чи передбачені знижки.
За словами Верзуна, такі соцкартки вже діють у Києві, Харкові та Дніпропетровську.
Що ж до нововведень для громадських організацій, передбачених проектом програми, то вона передбачає механізм надання гарантій від міськради громадським організаціям, якщо вони працюють з міжнародними організаціями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хохма Показати IP 2 Грудня 2010 22:11
А який банк буде обслуговувати картки? Ощад, ексім чи приват? Помазав Петро босу. Я ж говорив що він хороший менеджер.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus