USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Виконком відмовився надати пільги «дітям війни» у «маршрутках»

24 Липня 2013 14:02
«Дітей війни» не возитимуть безкоштовно у маршрутних таксі – виконком Луцької міської ради не підтримав проект рішення, яке ініціював депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов. «За» проголосували лише 4 члени виконкому.

Про це стало відомо під час засідання виконкому 24 липня.

За словами Осіпова, ігнорувати інтереси 15 тисяч лучан, які мають статус «дітей війни» у сучасній державі – неприпустимо. Він розуміє, що держава не виконує своїх зобов’язань перед перевізниками та не компенсує витрати на перевезення цієї категорії лучан, але в інших містах діють відповідні рішення місцевих органів влади.

«Колапсу немає у Львові, Рівному. Це - лише іспит для місцевої влади», - зазначив Осіпов.

Депутат запропонував знайти вихід із ситуації, зокрема перерозподілити дотації, які дають Луцькому підприємству електротранспорту, як компенсацію за проїзд пільгових категорій, та врахувати інших перевізників. Утім, такі пропозиції, на думку членів виконкому, варто було вносити на сесію, коли розглядали питання про формування бюджету міста.

Пропозицію Осіпова надати адресну допомогу на проїзд «дітям війни», бодай, у розмірі 60 гривень, виконком теж відкинув.

Заступник міського голови з економічних питань Тарас Яковлев, своєю чергою, наголосив, що пільговики навряд понесуть, виділені на проїзд кошти, маршрутчикам, вони все одно користуватимуться електротранспортом.

Один із представників громадської організації «Діти війни» заперечив посадовцю та зазначив, що після 18.00 тролейбуси курсують вкрай рідко, іноді з перервою в 57 хвилин, тому, на думку пенсіонера, цим видом транспорту не охоче користуються молоді люди.

Керівник обласної організації «Захист дітей війни» Ростислав Чапюк зазначив, що «дітей війни» щороку все менше і «багато хто претендує лише на перевезення автомобілями швидкої допомоги». З його слів, безкоштовний проїзд у маршрутному транспорті – необхідність, а не розкіш.

Утім, члени виконкому проект рішення не підтримали, «за» проголосували четверо, один – проти, решта – утримались.

Загалом наразі на безплатний проїзд у маршрутках мають право 6 тисяч пільговиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Василь Показати IP 24 Липня 2013 14:14
Я - внук війни, і теж вимагаю пільги!
Підказка Показати IP 24 Липня 2013 14:35
З 9 присутніх членів виконкому За - 5; Проти - 2; утримались - 2!
Пенсіонер Показати IP 24 Липня 2013 16:30
ВСІ ДІТИ ВІЙНИ Є ПЕНСІОНЕРАМИ І МАЮТЬ ПРАВО БЕЗКОШТОВНО ІЗДИТИ ТРОЛЕЙБУСОМ.зАНАДТО БАГАТО ПІЛЬГОВИКІВ.нІХТО НАВІТЬ І НЕ ГОВОРИТЬ ПРО СІЛЬСЬКИХ ПІЛЬГОВИКІВ ПАНЕ Чапюк.А ВИ ПОВИННІ ДОБРЕ ЗНАТИ ЯК ВОНИ ЖИВУТЬ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus