USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Дітям війни» в Луцьку пропонують пересісти на тролейбуси

3 Грудня 2014 10:25
Призначити повторні громадські слухання за участю перевізників і домовитися про передбачення коштів на перевезення «дітей війни» пропонують членам міськвиконкому. Адже пільги для перевезення «дітей війни» законодавство передбачило, а грошей – ні. Натомість імпровізовані громадські слухання відбулися під час засідання виконкому.

Сьогодні, 3 грудня, під час засідання члени міськвиконкому розглядали питання про проведення чергових громадських слухань щодо пільгового перевезення «дітей війни».

Ініціатором цього рішення виступив депутат міськради Андрій Осіпов. Нагадаємо, два місяці тому такі слухання вже відбувалися, але перевізники на них не прийшли. А перевізникам можна запропонувати компроміс, вважає він: виділити 2-3 мільйони з бюджету на компенсацію перевезення.
На думку депутата, відшукати такі кошти в місті неважко.

«Бюджет Луцька – понад мільярд гривень. У цьому бюджеті знайти 2 мільйони гривень неважко. Не дотувати ЛПЕ, менше посадимо дерев, менше закопаємо у річку Сапалаївку. Гроші є. Лише треба вміти їх шукати. Їх можна забрати з видатків департаменту ЖКГ», - каже Осіпов.

Натомість заступник міського голови Лариса Соколовська вважає, що і дерева садити треба, і річку чистити, а в «дітей війни» є й інші пільги.
«Ці люди мають пільги на комунальні послуги, пенсійне посвідчення дозволяє їздити в тролейбусах безкоштовно. У нас війна, ми збираємо гроші на теплий одяг, на інше. І сьогодні це не найголовніше питання, щоб виділяти кошти з міського бюджету на цю пільгову категорію. Всі ж розрахунки умовні. Ми маємо дотувати підприємство, яке возить, а може і не возить, а може й більше возить – ми не знаємо скільки він возить. І дерева ми змушені садити, бо ми маємо думати про пільгові категорії. А розчистка Сапалаївки – рішення необхідне, аби не підтоплювалися вулиці Луцька», - каже чиновник.

Член міськвиконкому Юрій Довгун взагалі виступив за цільову адресну надбавку.

«І не треба казати, що грошей нема. І це 9 років «тягнеться». Вся Європа - я дивлюся по телевізору – пенсіонерів возить на моря, на ліси. І вони учасники війни, а ми – діти війни. Давайте зберемо перевізників і поговоримо», - каже представник координаційної ради «дітей війни».

«Субвенції для ЛПЕ на маршрутки не поширюються чомусь. Ми згідні на адресну компенсацію, але це поки що не урегульовано законодавством. Тому ми вимагаємо: провести громадські слухання, в маршрутках розмістити телефони перевізників, а не юридичні особи, в комісію по тарифах – включити громадські організації», - повідомив інший представник російською мовою.

Не перетворювати виконком на дискусію попросив член виконкому Михайло Щур і додав «мовної родзинки», мовляв державної мови ніхто не відміняв, обурившись, що опоненти спілкувалися російською. Згодом тон розмови дещо охолов.

«Ввели кілька маршрутів для пільговиків. Що від того колапс в Луцьку наступив? Маршрутки напівпорожні як їздили так і їздять», - кажуть «діти війни».

Натомість заступник міського голови Тарас Яковлев запропонував пільговикам пересісти на тролейбуси.

«Що зміниться, якщо пересядете на тролейбуси? Ви кудись спішите? Тролейбуси в нас їздять часто», - каже посадовець.

Власне, в місті майже чверть населення – пільговики, яких є 51 тисяча. Замість громадських слухань пропонується організувати зустріч «дітей війни» з перевізниками. А рішення про проведення нових громадських слухань члени виконкому не прийняли.

До слова, в міській раді заговорили про звернення до Кабміну із пропозицією замінити пільги адресними допомогами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Міша Показати IP 3 Грудня 2014 10:33
Яковлев така гнида. Хочеться бачити його на стрість -як він тоді буде розказувати. Не поважає людей інвалідів і так далі. Як інвалід зору має копійки передавати який не бачить зовсім ? хай задуматья чиновники бо ніхто не застрахований від такої недуги .
Дивись на себе до Міша Показати IP 3 Грудня 2014 10:46
Або ти, Мішо,тупий,або погано в школі учився(я думаю,і те,і інше) Ти десь бачив у цій статті,що мова йде інвалідів по зору???Говориться про" дітей війни".Ти от сидиш біля компа,ластами клацаєш по клавіатурі,а Яковлєв вибився в заступники міського голови.А тобі слабо,бовдуре???
Анонім до Міша Показати IP 3 Грудня 2014 11:55
коментар було видалено
Зійдіться з розумом Показати IP 3 Грудня 2014 10:48
НЕ потрібно перевізникам компенсацій, все одно ті гроші ніхто не дає, зробіть правило одне для усіх маршрутів: 2 пільговика на рейс. Вже у більшості областей так. НЕ має ніяких непорозумінь між перевізниками, пасажирами, пільговиками та водіями. Вам би все ділити державні гроші. Практично більше половини посвідчень всі фальшиві. ПРодають все: і багатодітних сімей діти, учасники Ато вже є в продажу, і всі які забажаєте. Ціна від 2000 грн.Тому, пане Осіпов та інші депутати добийтеся розпорядження про 2 пільговика, знімуться купа проблем, а мільйони на ту компенсацію віддайте важкопораненим чи інвалідам з АТО!!!!!!! Подивіться що робиться з обласними перевезеннями, там машини їдуть інколи повністю з нульовими квитками, 23 місця - 22 нульових?! Це ж ненормально. В нас що країна дуралеїв?
Каріна Показати IP 3 Грудня 2014 10:51
Яковлев -це чудо з чудес
ВАня Показати IP 3 Грудня 2014 10:52
А до Міши якно яковлев написав. Бо щось дуже збуджений. Він ще не доріс до того що бере на себе забагато. Ще молоко на губах а борзе
До івана до ВАня Показати IP 3 Грудня 2014 11:00
Яковлев сидить зараз на виконкому,ну як він може написати,включи мозги,біля нього ні компа,ні планшета,ні телефону немає.вАНЯ,мІША - а у вас молоко яке на губах???
Зробіть як у поляків Показати IP 3 Грудня 2014 10:56
Ізджу 18 маршрутом на роботу. Цілий садово-городній сезон , починаючи з 33-го кв. зранку їдуть одні і ті ж діти війни на дачний масив " Маяк". До Київського майдану нараховую коли 6, коли 8 чоловік.І так щоранку, одні й ті самі ідуть. А чого мої батьки -пенсіонери, але не діти війни платять? Треба зробити по -польському. Всім песіонерам, дітям війни компенсація до пенсії ( наприклад 50грн.) і нехай собі , хто хоче на дачу чи на базар , чи на папіроси тратять. А сільські пенсіонери взагалі не мають куди їхати. То де ж їхні катальні пільги?
маха до Зробіть як у поляків Показати IP 3 Грудня 2014 11:01
я те саме спостерігаю !!! а ще є пільговики і в 40-50 років хто це ???
123 Показати IP 3 Грудня 2014 10:58
Та все правильно на тролейбусах нехай їздять.
vekelka Показати IP 3 Грудня 2014 11:00
я за адресну допомогу !!! заощадить гроші пенсіонеру і в маршрутці буде вільніше
маха до vekelka Показати IP 3 Грудня 2014 11:05
пропоную всім пенсіонерам додати до пенсії по пару гривень а за проїзд нехай платять всі !!! тоді і відсіються всі халявщики !!!
дочка дитини війни Показати IP 3 Грудня 2014 11:07
А мене більше всього дивує та обурює відношення до дітей війни товаришки Соколовської! Пора їй вже на пенсїю, та їздити тролейбусом (з Ківерець), а не службовою машиною. Навіщо вона у міській раді не зрозуміло, бо жодного питання не вирішує (з власного досвіду). Навіть відповіді на звернення не дають після прийому . Та й не їй вирішувати та судити в кого які пільги, а вести себе коректно та виконувати Закони України, як державному службовцю!
Трикаш лена Показати IP 3 Грудня 2014 11:25
Яковлев не поважає старше покоління і дітей війни. хай відчує що таке дитина війни і невже вони не заслужили і їх не треба поважати? невже як ви пане яковлев станете стареньким то вам будет приятно так як вас так будуть ображати! Просто ужас Берегите наших старичков и уважайте их
Михась Показати IP 3 Грудня 2014 11:28
Я в ужасе от коментарів. Це абзац повний !!!!! Нова влада ще гірше робить!!!!Пенсіонери -ваші батьки або бабусі з дідусями -невже вони не заслужили пільги ? А як будуть інваліди передавати за проїзд чи яковлеву прямо носити в кабінет?! Ви ж і так обурюєтесь коли передаєте гривеньки а то взагалі будете борзіти . Ганьба таким працівника як яковлев
Іван Показати IP 3 Грудня 2014 11:50
Я користуюсь пільгою але дуже рідко їжзджу маршруткою.Доростете до наших літ -хочу щоб ви теж такі проблеми мали. Тролейбуса дочекатись іноді можна так змерзнути -ви ж не думайте чиновники шановні і пане Яковлев що у нас здоров"я як у вас? це ви могли б почекати і пересісти у тролейбус а не їздити у авто і не знати проблем лучан, інвалідів і інших верств населення. Влада не міняється ну зовсім. Це крик нашої душі!
маха до Іван Показати IP 3 Грудня 2014 12:20
ми хочемо в європу ! а там пільг немає !!! і що далі !!!
місцевий Показати IP 3 Грудня 2014 13:10
пропоную,щоб водії маршруток видавили квитки, щоб платили податки за виручені кошти, а то водії маршруток плачуть, що немає прибутків, а в той час подивіться на їхні пики, всі з золотими ланцюгами на шиї, розміром, як в собак ошийники, і дружини їх не працюють , вистачає коштів, а ще хочу звернути увагу водіїв на їх культурну поведінку.
У Показати IP 3 Грудня 2014 13:46
у нашій державі стільки тих пільговіків, що ті що пахають на це усе, не маючи ні зарплат на які можна достойно жити, а не виживати, і ні якого соціального захисту, скоро на фіг позагигнаються, бо ніякий хребе не вуитримає, коли його безперестанку грузять.
пенсіонерка до У Показати IP 3 Грудня 2014 15:54
Я звертаюся до " У", дійсно у нашій державі пільговиків більше, як працездатного населення, а чому, тому, що хто при владі дуже швиженько робить для себе, тай для таких, як сам, знайомий "чорнобилець", 6000 пенсії мав, а, як підвип"є, хвалиться, що чорнобиля в очі не бачив, в минулому році помер, Скільки держава йому виплатила дармових грошей. Математика проста - судді, покуратура, міліція, військові, та з рештою хто одержують більше 5 тис. пільги можна знімати, і ви забезпечите пенсіонерів і по хворобі, по захворюваннях, і по віку, доплачуючи на такі проблеми і ви побачите, як гордо себе будуть почувати самі ж пенсіонери, нам соромно, що ми в соїй державі жебраки. А ви п. Яковлеви мусолите, мусолите ці питання і завалюєте раз по раз, ви напевне маєте від того задоволення.Бог вам суддя.
Ірина Показати IP 3 Грудня 2014 13:55
Взагалі то діти війни вже пенсіонери і проїзд в тролейбусі для них і так безкоштовний. То який смисл їх пересаджувати на тролейбуси.
лучанка Показати IP 3 Грудня 2014 16:44
Ви знаєте я сам пенсіонер, їзджу в тролейбусі і не жаліюся. ходять зараз нормально.Куди спішать пенсіонери. А нікуди,просто покататися. У них є пільги на комунальні послуги і доплата до пенсії також є.Чого вони хочуть ще? А ми пропобивши по 40 років пенсіонери не маємо ніяких пільг, а вони чи працювали стільки років,як ми,але мають стільки пільг і ще мало. Ні в одній європейській державі не має ніяких пільг і фальшивих посвідчень пенсійних , груп інвалідності як у нас.Це не витримає ніякий бюджте.Що сказав Яценюк 50 проц. скорочують бюджт.Хто буде платити на цих наглих дітей війни.Їм по 3 пільги, а нам ветеранам праці чого нема ніяких пільг.Я 42 роки пропарцював,сплативши до пенсійного скільки коштів, тримую певно меншу пенсію, як вони .щоб утримувати цих дітей війни.Абсурд. А сільський жи тель нікуди не їздить, дати їм по пару грн. і не буде кататися треба і не треба у час пік, як люди їдуть з роботи і на роботу.
ОХ..... Показати IP 3 Грудня 2014 21:47
Ці "діти" війни, нароблять шкоди дійсним дорослим пенсіонерам. Правельніше буде, що через дітей війни Осіпов нанесе шкоду всім пенсіонерам Луцька, як це вже він зробив організувавши слухання по медичних питаннях, після яких почалося конкретне платне обслуговування всіх літніх людей у медицині м. Луцька. Осіпов, припини використовувати літніх людей для створення свого "іміджа".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus