USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Показники захворюваності лучан на ГРЗ і грип нижчі за минулорічні

3 Листопада 2009 09:41
Луцький міський голова Богдан Шиба зауважив, що наразі кількість хворих на звичайний грип та ГРЗ менша, ніж у минулорічну епідемію грипу. Він нагадав, що в обласному центрі Волині нині не виявлено жодних ознак каліфорнійського грипу. Про це 3 листопада йшлося під час щовівторкової оперативної наради під головуванням луцького керманича, – інформує репортер «Волинських новин».
«Оперативка» відбувалася в «масковому» режимі: луцький керманич, його заступники, очільники управлінь, департаментів, комунальних підприємств міста були одягнуті у маски, а дехто і у ватно-марлеві пов’язки, виготовлені власноруч. Представники ЗМІ теж «обзавелися» цими засобами захисту.
Луцький градоначальник Богдан Шиба озвучив кількість звернень лучан до лікарів. Так, від п’ятниці до медиків надійшло 4306 викликів зі скаргами на погане самопочуття від мешканців обласного центру Волині. Звичайний грип виявили у 190 лучан. Шиба зазначив, що із 18 по 28 лютого 2008 року під час епідемії грипу до лікарів звернувся аж 11451 житель Луцька. Звичайний грип було виявлено у 892 мешканців обласного центру Волині. Мовляв, наразі говорити про повальну епідемію грипу зарано, побачимо, що буде далі. Наголосив луцький мер і на існуванні паніки й ажіотажу навколо епідемії.
Він додав, що за 5 днів епідемії в Україні було придбано ліків на суму у 5,5 мільярдів гривень. Шиба зауважив, що лучани зметають із полиць аптек препарати, які зазвичай не є профілактичними. Себто, на його думку, після закінчення хвилі грипу слід очікувати звернень до лікарів зі скаргами на проблеми кишково-шлункового тракту та печінки. Він закликав усіх вживати ті препарати, котрі призначені лікарем. Проте луцький керманич не відкидає й засоби народної медицини, наприклад чаї та трави, які підвищують імунітет.
Учора, в перший робочий день до лікарів звернулося 1443 лучани, – зауважив луцький мер.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Володимир Показати IP 3 Листопада 2009 11:01
І для чого сіяти паніку? Щоб показати що вона працює ? Як це вже все набридло.
alex Показати IP 3 Листопада 2009 23:20
Аптеки і так мали надприбутки. А після цієї ПАНІКИ ще більш збагатяться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus