USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі «Свідомі» депутати вимагають більше грошей на ЗСУ, але просять бруківку і ремонти на своїх округах

19 Грудня 2023 18:03
Депутати політсили «Свідомі» у Луцькій міській раді показово долучаються до ініціативи лучан «Дрони замість бруківки» і в той же час просять міського голову відремонтувати вулиці на їхніх округах. Разом з тим, як розповів міський голова Ігор Поліщук, «Свідомі» шантажують колег та мера, намагаючись проштовхнути незаконні оборудки з землею їх власника – лідера політсили Андрія Покровського.

Учасники ініціативи «Дрони замість бруківки» наполягають на оптимізації бюджету таким чином, аби збільшити видатки на допомогу ЗСУ замість проведення капітальних ремонтів доріг, вулиць і дворів. Представники ініціативи співпрацюють з міською владою в цьому напрямку, зокрема і в питанні формування бюджету на 2024 рік. За кошти міського бюджету регулярно купуються речі, необхідні військовим: від автомобілів до коптерів та дронів. А Луцький міський голова своїм розпорядженням обмежив фінансування непершочергових видатків із бюджету в умовах воєнного стану для забезпечення ефективного, раціонального та економного використання коштів.

Читати ще: Дрони, зарядні станції, супутникові модеми Starlink: військові на сході отримали велику партію допомоги з Луцька

«Свідомі» депутати, своєю чергою, нібито підтримують ініціативу «Дрони замість бруківки». Вони щоразу не втрачають можливості висловити критику на адресу міської ради та Луцького міського голови, мовляв, коштів на Сили оборони виділено надто мало. Однак їх «свідомість» у цьому питанні протягом року була вибірковою: вимагаючи гроші на ЗСУ, депутати водночас неодноразово просили відремонтувати вулиці на їхніх округах, про що свідчать депутатські запити та звернення до Луцького міського голови Ігоря Поліщука.

«Лучани продовжують вимагати у керівництва міста більше коштів на ЗСУ. Наша команда Громадянський Рух «Свідомі» повністю підтримує ці вимоги. Сьогодні не може бути інших пріоритетів, ніж підтримка наших військових», – переконує депутат Луцької міської ради від «Свідомих» Михайло Наход.
Подібно висловлювалася і депутатка фракції «Свідомі» у Луцькраді Алла Надточій: «Лучани не вірять рішенням та обіцянкам мера Поліщука! Тому акції у центрі міста продовжуються і люди будуть виходити надалі, щоб контролювати ситуацію та шукати рішення, як можна ще більше допомагати нашим захисникам. Громадськість буде продовжувати акції на центральній площі Луцька і закликають усіх доєднуватися! Тому що чим більше людей висловлюватиме свою позицію, тим швидше почне дослухатися влада».
Вона писала, що жителі кожної громади мають вимагати максимум від своїх керівників. Адже гроші в бюджетах є, і треба, мовляв, докласти максимум зусиль, аби їх левова частина скеровувалась на підтримку ЗСУ. Однак Алла Надточій «забула», що у жовтні в депутатському зверненні до Луцького міського голови Ігоря Поліщука просила відремонтувати вулицю Героїв УПА та надати відповідь, чому досі не відремонтована вулиця Селищна, щодо якої вона зверталася у квітні, мовляв, фінансові можливості дозволяють провести ремонтні роботи.
Ще одну вулицю вона просила відремонтувати у березні, йдеться про вулицю Вільхову. Заради справедливості відзначимо, що тоді питання виділення коштів з місцевих бюджетів на ЗСУ було не таким резонансним, як зараз.
Колега Алли Надточій по фракції Андрій Лучик також у квітні-червні в депутатських запитах просив відремонтувати три вулиці: вулицю Воїнів-Афганців, частину вулиці Кравчука та облаштувати тротуар на вулиці Ветеранів поруч з держархівом.
Депутат «Свідомих» Тарас Шкітер відзначився двома депутатськими запитами щодо ремонту в березні. Він просив відремонтувати прибудинкову територію на вулиці Задворецькій, 15 та частину вулиці Привокзальної.
Відтак однією рукою «Свідомі» пишуть дописи про необхідність спрямовувати більше коштів на ЗСУ, а іншою – запити з проханнями відремонтувати потрібні вулиці. Дії, які суперечать одна одній, мають і свою логіку: вочевидь, таким чином депутати намагаються водночас не втратити обличчя перед виборцями, але й відстояти бізнес-інтереси їх власника Андрія Покровського щодо незаконної земельної оборудки на вулиці Метельницького, 3.

Читати ще: «Свідомі» депутати Покровського у Луцьку шантажем хочуть проштовхнути земельну оборудку, використовуючи військових

Нагадаємо, Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів, що в інтересах свого власника Покровського «Свідомі» прагнуть будь-якою ціною вирішити питання забудови поруч з парком 24-поверхівками ділянок з кримінальною історією за адресою вул. Архітектора Метельницького, 3 площею майже 2 гектари.

«Вирішення цих питань, власне, і є єдиною мотивацією їх існування в раді», – акцентував Ігор Поліщук.

Він нагадав, що рішенням Волинського окружного адміністративного суду був задоволений позов прокуратури щодо скасування незаконної зміни цільового призначення земельної ділянки на вулиці Архітектора Метельницького, 3 у Луцьку, власником якої є Покровський. Щодо іншої ділянки рішення про зміну цільового призначення виносилось на сесію 9 разів, але жодного разу не отримало схвалення з причин повної невідповідності інтересам міста.

Ігор Поліщук вказував, що «Свідомі» висувають нереальні вимоги щодо формування бюджету на наступний рік та маніпулюють військовими, аби тиснути на нього та інших депутатів, щоб зрештою вирішити питання ділянок Покровського.

«Саме власник цих депутатів та вони самі, намагаючись чинити тиск на міського голову та депутатів щодо вирішення питання по вказаних ділянках, є режисерами та співучасниками нещодавніх абсурдних вистав на останній сесії міськради. І вони ж розхитують суспільство та підбурюють військових до таких небезпечних вистав на прийдешній сесії. Саме вони намагаються зупинити нормальну життєдіяльність міста, висуваючи абсолютно нереальні вимоги щодо формування бюджету наступного року. І це при тому, що Луцька міська рада, маючи вельми скромні доходи, є одним з лідерів з підтримки ЗСУ в Україні», – резюмував Луцький міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Свідомий свідомий Показати IP 19 Грудня 2023 18:12
Я за колгосп, але не у своєму селі !
Луч Показати IP 19 Грудня 2023 18:31
Лучани , як ви їх могли вибрати?
73% до Луч Показати IP 19 Грудня 2023 22:05
Так як і ЗЕ - по приколу!
Вася Показати IP 19 Грудня 2023 19:08
Лицемірні пі…си!
Супер Показати IP 19 Грудня 2023 19:20
Молодці Волинські Новини! Гарно і жорстко вжарили по несвідомій спільноті! Зараз несвідомі присядуть від болю і будуть думати як створити чергову лопату лайна на владу. Після такого буде їм непросто. Почнуть в спіднє лізти із запитами.
Ми Показати IP 19 Грудня 2023 20:30
Нечисті, разом з покровським!!!
Анонім Показати IP 19 Грудня 2023 23:01
Гамнюки! На передову!
Холмс Показати IP 20 Грудня 2023 07:19
Фотокопії свідчать, що усі звернення було подано до початку жовтня цього року. А хто іще звертався з подібних приводів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus