USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Постраждалого у ДТП лучанина залишили помирати у наркодиспансері?

27 Квітня 2015 19:00
Чоловіка, який отримав важку черепно-мозкову травму, потрапивши під колеса автівки на одній із луцьких автомийок, відвезли не у лікарню, а в наркологічний диспансер. Лише вранці наступного дня у нього виявили травми, несумісні з життям. Волинянин помер через декілька днів.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 16 квітня, коли водій Торгового дому «Салют» Петро Тимощук, віком 62 роки, о 19 годині вийшов з місця роботи, що у Дорожньому провулку, 4 (в районі вулиць Ківерцівської та Гордіюк). Приблизно о 21 годині чоловік потрапив під колеса автіки на території автомийки поблизу.

Зі слів сестри загиблого Надії Волошиної, правоохоронці спрацювали дуже оперативно. Однак найбільше її турбують дії лікарів «швидкої», яка прибула на місце події.

«Швидку» викликали о 21.10 і приблизно до 7 ранку чоловік перебував не у одній із луцьких лікарень, а в Волинському обласному наркологічному диспансері, не отримуючи належної допомоги. Лише зранку у п’ятницю, 17 квітня, брату постраждалого зателефонували з його мобільного. Дзвонили з наркодиспансера, тож рідні спочатку не могли зрозуміти, що трапилося. Лікарі повідомили, що у Петра розпочалася сильна кровотеча з рота, він впав у кому, тому викликають реанімаційну бригаду.

Після цього постраждалого відвезли у реанімаційне відділення Волинської обласної клінічної лікарні. Цілий день чоловіка обстежували, адже потрібно було з’ясувати причини кровотечі. Після того, як зробили томографічне обстеження голови, виявили черепно-мозкову травму несумісну з життям (череп чоловіка був розколотий, розбиті кістки основи черепа та було багато гематом). Не виходячи з коми, чоловік помер у неділю, 19 квітня.

З лікарні 17 квітня сестра чоловіка вирушила у міськвідділ міліції, де написала заяву, у якій описала обставини та запитувала, чим могли бути викликані такі травми. Спочатку, каже, було складно визначити, звідки саме викликали «швидку» і де та за яких обставин був травмований чоловік. У підсумку, у Центрі надання екстреної медичної допомоги з’ясували, що «швидку» викликали з мийки «Автоком», що на вулиці Лідавській, 24.

Заклад розташований неподалік від місця роботи чоловіка. Відтак, у суботу Надія Волошина разом з працівником міліції прибула на автомийку. Відеозапис із камер спостереження тоді переглянути не вдалося, тому що була відсутня керівник мийки. Лише у понеділок, 20 квітня, оперативний працівник отримав потрібний відеозапис.

На відеозаписі з камер спостереження, розташованих на автомийці, який вона переглянула у міськвідділі міліції, стало зрозуміло, що трапилася дорожньо-транспортна пригода. З одного з боксів, де миють автомобілі, виїхала автівка марки Mercedes, зробивши два кола по майданчику між боксами та кафе. Петро Тимощук підходив до мийки з боку залізничних колій.

На відео, зі слів сестри загиблого, непомітно ознак того, що чоловік був нетверезий. Водій автомобіля чомусь різко почав здавати назад, не зауваживши чоловіка, унаслідок цього автівка збила Петра. Вийшовши з автомобіля, водій кудись побіг (очевидно, аби викликати медиків). Після цього видно, як до постраждалого підійшло декілька осіб (ймовірно, працівники мийки), а водій відігнав автівку з місця зіткнення в інше місце.

На відеозаписі також помітно, як до постраждалого підійшла дівчина, перевернула його на бік, а за декілька хвилин прибула швидка.

Обурення рідних Петра Тимощука викликає те, що чоловіка з тяжкими травмами вирішили доставити у наркодиспансер, де залишили фактично напризволяще (навіть, якщо від людини було чути запах алкоголю, вона заслуговує на гідне ставлення та адекватну медичну допомогу). Як коментують медики, загалом, пацієнтів із закритою черепно-мозковою травмою не повинні доставляти у наркологічний диспансер. Втім, можливо, лікар «швидкої» не діагностувала цю травму одразу.

На місці роботи Петра Тимощука, розповідають колеги, його вважали хорошим працівником. З цих причин він продовжив працювати після досягнення пенсійного віку, будучи «душею колективу».

Відтак, сестра загиблого звертатиметься в управління охорони здоров’я облдержадміністрації щодо дій лікаря, яка чергувала того дня та приїхала за вказаним викликом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Анонім Показати IP 27 Квітня 2015 19:17
Нема слів!!!Людина загинула,перепрошую, як собака, без медичноі допомоги! І це в обласному центрі!!!!
Ігор Показати IP 27 Квітня 2015 19:20
Це жах. Як так ? І ніхто відповідальності не несе. Такі Закони у нас що нікому нічого не треба а лише пбільше накрасти грошей і їздити за кордоном. Але земля крутиться.
"Мертвий" тролейбус Показати IP 27 Квітня 2015 19:33
Прокляте місце! Хоч і дві забігайлівки є. То на тих же коліях, поруч, в минулому році загинули дві жінки старшого віку...То там же торгашів зброї вяжуть... Крім того, хтось гарно "запроектував" ту автомийку, зовсім не врахувавши, що там є дуже інтенсивний пішоходопотік, особливо зранку і ввечері. І всі мусять йти біля тих боксів. Дивно, що ще якийсь відозапис знайшовся... все якось туманно...У фільмах часто-густо показують, що жертві вливають насильно алкоголь, щоб потім списати все на пияцтво... А в машині стопудово музика напевно грала. Водій відволікся....І все...А далі український людський фактор, спрацювала байдужість, корпоративна етика(де і коли медик медика здав?!). А життя вже не вернеш... P.S. без P.S.
справедливість до "Мертвий" тролейбус Показати IP 27 Квітня 2015 21:49
ну як на мене то територія мийки то є приватна власність, і власник може самостійно розпоряджатися своєю територією, прошу не заздріть
живий до "Мертвий" тролейбус Показати IP 28 Квітня 2015 07:57
Відносно жінок: на колії написано, що прохід строго запрещен, їх збив поїзд поблизу мийки, а не на самій мийці. І прохід по приватній територіїї строго запрещен!
медик Показати IP 27 Квітня 2015 19:57
дістала така байдужість і халатність колег.Таке майже скрізь побачиш і це на Волині!позор та ганьба таким "колегам!!!
колега до медик Показати IP 28 Квітня 2015 11:05
ти не колега ти гнида і дерьмо і як таких колег земля носить
Містер Показати IP 27 Квітня 2015 20:09
А директор автомийки "Автоком" ,якщо я не помиляюсь, Наташа Войтюк,та сама,у якої нещодавно на маршруті "Луцьк-Ківерці" сталася аварія.Тут ЧП на підконтрольній мийці,а цій "пані" важко приїхати і допомогти родичам загиблого.От тільки і вміє,що доказувати свою "правоту" мешканцям району Вересневе і залякувати депутатами (депутатськими запитами)...
свідок до Містер Показати IP 27 Квітня 2015 21:38
ЯКОМУ ЗАГИБЛОМу? Тому, що в стані алкоголь ного спяніння на БМВ зі швидкістю 150 км скалічив понад 15 людей? Ну ти й гнида!!!!
Уважно читайте до свідок Показати IP 28 Квітня 2015 10:43
Якщо Ви уважно прочитаєте моє попереднє повідомлення,то мова йшла не про постраждалого(их) в ківерцівській аварії,а про чоловіка,якого пошкодили на автомийці.Уважнішими будьте при висловлюваннні в мій бік!!!
місіс до Містер Показати IP 27 Квітня 2015 21:59
А ти небойсь її доброжелатель? Підступно!
міс до місіс Показати IP 28 Квітня 2015 07:46
канкурент! очі кровью наличі , а нутро жовчю!!!!!!
юр ос до Містер Показати IP 28 Квітня 2015 07:53
А може ти той родич, якому треба допомогти? Чи ти той, з ким загиблий випивав перед тим як зробив біду ? Правильно написали про тебе - ГНИДА.
Шльома до юр ос Показати IP 28 Квітня 2015 10:45
юр ос -це діагноз???
юр ос до Шльома Показати IP 28 Квітня 2015 22:39
коментар було видалено
У-ух! Показати IP 27 Квітня 2015 20:59
Принятi всi мiри для вiдмазки пьяного водiя мерседеса...
аяяй Показати IP 27 Квітня 2015 21:47
Опять на медиков хотят списать всю вину.А водитель,который совершил наезд ни при чем?Родственники хотят обвинить самых незащищенных и не виновных!От остальных участников проишествия уже получили откупные!?
ойойой до аяяй Показати IP 27 Квітня 2015 21:57
Почнемо з того, що водій буса збив чоловіка, відїхав, тобто залишив місце події, а потім подзвонив в швидку і сказав що знайшли цього чоловіка пяним... так що медики ні до чого!! Якби водій сказав що його збив, то може врятували б... а відносно ДТП в Дачному, то я знаю що навпаки "беха" винувати. Так шо ще хто кому должен!!!
аяяй до ойойой Показати IP 28 Квітня 2015 06:38
Четко написано,что человек получил смертельную травму.А медики не боги
ПРОХОЖИЙ Показати IP 27 Квітня 2015 22:40
ну так сталось що я попав на освідчення у якості потерпілого у наш наркодиспансер, так мені п*идаа у білому халаті навіть не дала краплі від серця, дуже дякую хлопцям з внутрішніх військ. слова тієї овечки були у мене немає нічого від серцяю отаке у нас бидло там робить
123 до ПРОХОЖИЙ Показати IP 27 Квітня 2015 23:23
а в ідеалі, ця п****аа повинна була метнутись кабанчиком в аптеку і купити тобі ліки, зробити штучне дихання і помахати віялом? що їм видають, тим і лікують. і перш ніж обзивати когось "бидлом", навчись, хлопче, писати.
вк Показати IP 28 Квітня 2015 06:37
Винний той, що збив людину, скривши це, винні працівники швидкоі, які були на місці подіі і не розібралися в ситуаціі, виині медики т.з з накодиспансеру, шо не побачили черепно-мозковоі травми.........А людини нема....
аяяй до вк Показати IP 28 Квітня 2015 11:28
да читайте же статью внимательно !человек получил травму несовместимую с жизнью ,то есть его все-равно не спасли бы.даже в другом лечебном учреждении.почему родственники не ищут водителя а ищут виновных среди медиков?
Упс до вк Показати IP 28 Квітня 2015 14:00
Як міг лікар швидкої розібратись з діагнозом під автомийкою та ще й серед ночі, не маючи достовірної інформації про обставини цього випадку, якщо обласна лікарня поставила діагноз після цілого дня обстеження (з сотнями лікарів та найсучаснішим обладнанням)? А в наркодиспансері також не має томографічного обстеження.
Анонім до Упс Показати IP 28 Квітня 2015 19:07
Повір, знаю як!!!!!!!!
Анонім до Анонім Показати IP 29 Квітня 2015 16:47
а собі діагноз уже поставив працівник великий біля компа
Анонім Показати IP 28 Квітня 2015 12:06
Чоловік перебував у медзакладі майже цілу ніч,де теж є лікарі.Для чого було чекати ранку?Якщо пацієнту не краще,то його відразу потрібно було відправити до реанімаційного відділення.Це хоче сказати,що за ним ніхто навіть не спостерігав.Винних двоє.Шофер,який,може й ненароком, наніс травму,несумісну з життям.Лікарі:швидкої-неправильно встановлений діагноз і пацієнт відправлений у непрофільний заклад та лікар обл.наркодиспансеру-халатне відношення до своїх обов'язків.
Уважний Показати IP 28 Квітня 2015 12:45
Швидка допомога - "Втім, можливо, лікар «швидкої» не діагностувала цю травму одразу." Обласна лікарня - "Цілий день чоловіка обстежували, адже потрібно було з’ясувати причини кровотечі. Після того, як зробили томографічне обстеження голови, виявили черепно-мозкову травму несумісну з життям..." От якби на швидкій поставили томограф, а наркодиспансер став лікарнею...
egoist77777 Показати IP 29 Квітня 2015 02:54
Вам всім добре говорити!!!Я це бачив на свої очі!!!Потерпілий був дійсно дуже пяний!!!І водій не мерседеса а фольцвагена не в тікав,а сам викликав швидку!А те що наші лікарі не сообразили,це їхня вина!!!
Анонім Показати IP 29 Квітня 2015 09:29
а що наркодиспансер це витверезник? Там купа досвідчених лікарів, але уже напевно не досвідчених, з великим досвідом і великою безвідповідальністю. вміють тільки кишені почистити і ще й запропоновати цигарки та горілку щоб білочки не було. Вони не прйняли б хворого якби він був в крові з черепномозговою травмою. Це питання для органів - де отримав хворий цю травму?. на мийці він був в драбадан пяний, сидів на бруківці до приїзду лікарів і ще й розмовляв з лікарем. А якби в нього була там травма несумісна з життям, то це - без свідомості і в неадекваті, це пояснення для народу, а медики знають що це за діагноз... А його ще й завезли в нарко і оглядав черговий лікар. Мій знайомий коли перебрав і туди попав то нічого знайти не міг потім, нічого там не лікують, а вранці коли проспався то щей сказали щоб кави купив. Прошляпили наркологи а сестрі в нарко сказали що це швидка не додивилася, а ви чому при прийомі це не виявили і не сказали в очі це швидкій. будуть розбиратися з лікарями яких викликали після дтп а з водієм не буде розбиратися, а навіщо бабло візьме та по скорботі брата. Жах який тупий народ і сліпий навішали їй лапши на вуха щоб прикрити свій зад, а хай запитає в нарко чого вони за ним не наблюдали з моменту поступлення, каву пили, карти грали, а хто його завіз в обласну з нарко тоже швидка ...... ждуже багато виникає питань до дій нарко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus