USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рабан став фігурантом кримінальної справи

2 Квітня 2012 09:57
Правоохоронці завершили розслідування у кримінальній справі щодо резонансного випадку, коли з мурів Луцького замку впала дівчина. Наразі справу, фігурантом якої є директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тарас Рабан, вже скерували до суду.

За словами прокурора Луцька Сергія Даніліна, розслідування у кримінальній справі завершено, тож матеріали передали до суду. «Йдеться про звинувачення за частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України. Халатність», - додав правоохоронець.

Данілін зазначив, що фігурантом цієї справи є директор історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Тарас Рабан.

Також прокурор Луцька підтвердив, що Рабана тимчасово відсторонено від виконання обов’язків у зв’язку з відкриттям проти нього обвинувачення в кримінальному злочині.

Власне, до суду директор заповідника йде через неприємний випадок, який стався з дівчиною влітку 2009 року. Під час мистецького дійства в Луцькому замку вона оперлася на перила однієї з галерей на мурах. Конструкція виявилася хиткою, і дівчина впала зі значної висоти.

«Два місяці вилежала в лікарні з переломом тазу в трьох місцях і розтрощеним суглобом правої руки. Рука не згинається. Фактично не працюють два пальці», - стверджує постраждала Наталка.

Також вона повідомила, що суд торік розглядав цю справу. «Я вже в Луцьку не живу. Але приїжджала на суд восени. Суддя чомусь вирішила, що в справі недостатньо доказів і відправила її на дорозслідування в прокуратуру», - каже Наталка.

Окрім компенсації витрат на лікування, постраждала хоче, аби покарали винних. «Бо спочатку перекладали провину на якусь людину, яка відповідала за техніку безпеки в замку, потім – на організаторів концерту, тепер – директора замку Рабана», - розповіла вона.
Директор історико-культурного заповідника відмовився коментувати цю ситуацію. Однак «ВН» готові надати Тарасу Рабану можливість висловити власну точку зору.
Довідково:
Кримінальний кодекс України:
Стаття 367. Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян, або державним чи громадським інтересам, або інтересам окремих юридичних осіб,
Частина 2. Ті ж самі діяння, якщо вони спричинили тяжкі наслідки,-
карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від ста до двохсот п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Скептик Показати IP 2 Квітня 2012 10:21
Давно пора, его ещё и за махинации с гос. деньгами нужно потянуть в суд. На "Старый Луцк" выделяются огромные бабки, а толку мало, когда прижимают начинается ремонт... Туалет в замке работает только по "праздникам" стыд и срам...
нквд Показати IP 2 Квітня 2012 10:26
Жах. Вже срави починають шити як при Сталіні. При чому тут Рабан , що дівка необережно поводилася на висоті. Так само можна було впасти і з балкона, і з моста. Враховуючи безмозглість відвідувачів мабуть треба взагалі заборонити вхід до замків без спецпідготовки.
Вражає до нквд Показати IP 2 Квітня 2012 18:18
Ти м...к, думай що кажеш. Якби твоя родичка впала, ти б горло гриз аби справедливилий суд був. Він як директор заповідника повинен нести відповідальнясть за халатність.
месник Показати IP 2 Квітня 2012 11:29
не можна називати переломом тазу в трьох місцях і розтрощеним суглобом правої руки неприємним випадком, це для молодої дівчини трагедія. А з мостів і балконів вистрибують, а не падають через поломане огородження. Все правильно зробили.
Скептику Показати IP 2 Квітня 2012 12:00
За це не потягнуть,бо там кругова порука, з тієї годівниці багато хто годується, тому по цьому питанню завжди буде тиша, так як і по будівництву та дерибану землі на території Старого міста. І зараз поговорять та й забудуть, а все, вірніше вся та, так звана, заповідницька команда "науковців-професіоналів" з керовником на чолі залишиться на місці.
стукач Показати IP 2 Квітня 2012 13:18
Це Тарасику вілізають і "дякують" кістки невинно убієнних, які були виявлені на вул.Лесі Українки під час будівництва бізнес-центру та мовчки поховані під фундаментом оного. Тарас,-за ЦЕ горітимеш у пеклі!!!
Археолог Показати IP 2 Квітня 2012 16:24
Стукачу-дивись за себе-вогінь може бути і біля тебе!За все що зробив Тарас треба йому тільки подякувати!
Археологу Показати IP 2 Квітня 2012 16:42
Тобі треба, то піди й подякуй, тобі хтось заважає?
Я Показати IP 2 Квітня 2012 21:29
За что можно благодарить Рабана??? Ответа на этот вопрос не найдет не один здравомыслящий человек.
лучанка Показати IP 3 Квітня 2012 12:04
Люди схаменітесь? Якщо не знаєте людини для чого писати всяку грязь,Тарас Рабан заслуговує взагалі на почесне звання в місті Луцьку,він все життя віддав благоустрою замку, дуже талановита і порядна людина. А це якийсь бред вже почали писати,хтось напевно вже мітить на його посаду...час покаже.Тарас мігби по сей день викладати в технічному університеті архітектуру і мав би спокій - він був грамотний,толковий викладач (я була його студентка). Чим більше людина працює,тим більше цю людину наказують... Тарас Вініамінович я думаю у Вас все буде добре - є ще в цьому світі і порядні люди,які розберуться в даній ситуації.Хай Вам Бог допомагає!!!
Ну Показати IP 3 Квітня 2012 12:18
Ну звичайно Тарас міг би по сей день викладати в технічному університеті, але в такому випадку не мав би власного ресторанчику, який розміщений в підвальному приміщенні адміністрації заповідника і відкривається лише "для обраних" і навряд чи мав би на території Старого міста власне приватне підприємство. На території самого Замоку чисто і впорядковано - це правда, а Старе місто занедбане, відносно його талановитості і безкорисливості - явний перебір.Скажімо так - на наш час він ще нормальний, бувають і далеко гірші.
Справжній археолог Показати IP 3 Квітня 2012 15:21
Рабан де-факто не відсторонений від посади, хоч існує розпорядження №27-К від 26 березня, підписане Башкаленком і, відповідно, є мотивація його відсторонення прокурором Даниліним. Він керує і буде керувати, а якщо не вірите - наберіть 72-34-32 і ви почуєте відповідь: "Я відсторонений, але я працюю...". Як заповідник «Старе Місто» перетворився в масонський клуб і розсадник криміналу по дерибану державних коштів, а Рабан при цьому став «афільованою» особою, яка здійснює функції одноосібного виконавчого органу? Є тип людей, які створюють навколо себе ореол незамінності, таємності, засновують павутину, яка міцно береже їх від всяких життєвих незгод. А колупнути - ідол на глиняних ногах. А спробуйте попросити в нього якісь проекти, креслення, документи, кошториси - він придумає 1001 причину і не дасть. Ви будете роками ходити по колу, і нічого від нього не доб'єтесь. Він буде дивитись на вас з таємною і нікому не зрозумілою усмішкою Джоконди і з задоволенням псувати вам нерви, отримуючи при цьому величезну насолоду. Тут Скотленд-Ярд розвів би руками. Це з тих керівників, які чим довше працюють, тим їх складніше замінити чи вирвати з-під крила влади. І буде він працювати, ще навіть тоді, як його водитимуть під руки. За довгі роки його роботи так і ніхто не знає, кому підпорядкований заповідник: оперативно він підзвітний Волинській ОДА, а ходить Рабан на наради в Луцьку міську раду. З нею ж він на усіх презентаціях п'є іскристе шампанське. Фінансування ж заповідника йде з Кабміну через місто або прямо через департамент в Києві, то ж, очевидно, дружити з Рабаном не зайве. А Волинська ОДА - що? Голий король...
! Показати IP 3 Квітня 2012 16:16
Про посмішку Джоконди - це Ви вже загнули!)))А решта все - не вийняток, а закономірність. Всі начальники і начальнички люблять псувати нерви, інакше кажучи "пити кров", мабуть це їх таким чином енергетично підживлює.Та дбають,перебуваючи на своїх посадах, перш за все,про те щоб нахапати побільше та набити власні кишені. Є середних і дуже хитрі та обережні, як під них не копають, а не підкопється ніхто.)
))) Показати IP 3 Квітня 2012 16:19
@Він керує і буде керувати, а якщо не вірите - наберіть 72-34-32 і ви почуєте відповідь: "Я відсторонений, але я працюю@ А може це автовідповідач!)))
Луцьк Показати IP 3 Квітня 2012 21:30
Знаю Тараса Рабана давно, порядний чоловік, а ви писаки "Злорадствуйте" далі, все до вас вернеться сторицею, не сумнівайтесь.
Всєлєнская Боль Показати IP 3 Квітня 2012 21:54
Люди! Чому ми ВСІ такі бездарні жлоби?
Болі Показати IP 4 Квітня 2012 09:55
Самокритичність - хороша риса, але все добре в міру. Знеболююче випий, чого ж так страждати? До Луцька. Не погрожуй, а то й тобі вернеться, от Рабану вже трохи чиєсь вернулось.
Болі до Болі Показати IP 5 Квітня 2012 23:26
Я не погрожую. Я констатую. Спитай в старшого покоління.
Альо, не сходьте з глузду! Показати IP 6 Квітня 2012 15:42
Рабан-рабаном, яка він людина- це вже другорядне. А факт падіння людини з балкону був. І між іншим, навіть моя дитина, якій на той момент було 5 років, то все прекрасно запам"ятала. Гнилі перила, круті сходи, на які станеш- і вже недобре - все це серйозно мало би контролюватись, але ж то все кошти, а "кусять тозе хочітса" - так що, якби бідна дівчина не впала то так і гнило би собі, поки ще хтось не завалився. винен, добре він винен
Сонце Показати IP 8 Квітня 2012 08:00
Які люди така і держава. Якщо у Луцьку і є на що подивитися , то це на Старе місто.Говорять проце і туристи і спеціалісти даі просто порядні люди.А це все л...но яке виливають в адрес дирекції заповідника буде смердіти від тих хто це питяння активно лобіює. Відкрийте свої очі чому на одну людину так активно гавкають на усіх місцевих ЗМІ
Сонце Показати IP 8 Квітня 2012 08:05
Ще така маленька деталь. Як ви думаєте сидіти на перилах галереї замку з пляшкою пива це небезпечно
свідок до Сонце Показати IP 14 Червня 2012 19:45
а ви самі цю "маленьку деталь" бачили? от і нема чого дурниці повторювати. я бачив той випадок на власні очі. у дівчини в руках взагалі нічого не було крім фотокамери і на перилах вона не "сиділа", а всього навсього сперлась на них рукою. а завдяки таким "захисникам" винні ніколи не будуть покарані. соромно мало б бути наводити наклепи на людину, яка постраждала з халатності інших.
Олена до Сонце Показати IP 14 Червня 2012 20:28
так, небезпечно. Але я була навпроти тієї дівчини, коли вона впала, спілкуючись зі мною і просто опершись на перила. пиво - то вигадка адвокатів або ще якихось брехунів
Сонце Показати IP 8 Квітня 2012 08:56
У нашому примітивно-бідному мінталітеті існує лише одне переконання усі начльники зло.Які люди така держава.
0) Показати IP 9 Квітня 2012 10:03
Не правда! Не такі вже абсолютно всі й примітивні, як вам здається. А відносно начальників, то Вам напевно просто відразу пощастило потрапити до порядної людини, а так щастить, на жаль, не всім, тому й думка така про керівників побутує. Але що правда то правда, є й серед них нормальні люди.Та й згадайте, що робилось в інтернеті, коли висували якісь претензії до керівника військового ліцею, чи до головного лікаря пологового будинку!Скільки людей тоді писали коменти на їх захист та підтримку. Всі все бачать, розуміють і відчувають.
Вікторія Показати IP 25 Квітня 2012 09:33
Не розумію, чому дорослі люди тягнуть своїх маленьких дітей на мури замку, навіть всаджують на огорожу. Сходи дійсно круті, як і в усіх замкових спорудах. Огорожі не придатні для того, щоб на них лежати або сидіти. Не припустимо дівчинці пити пиво взагалі, а тим більше на замкових мурах. Навіщо міська влада постійно влаштовує в замку збіговиська? Безпечніше проводити такі заходи в парковій зоні і не руйнувати замок. Ніякий Рабан не в змозі гарантувати всім нам безпеку, кожен має думати своєю головою.
стріла Показати IP 19 Червня 2012 16:09
Вся "антирабанівська" компанія носить 100% замовний характер. Тільки сліпому не зрозуміло, що потік негативної, наголошую, лише негативної інформації на куплених телеканалах та друкованих виданнях місцевого значення спрямований на те, щоб сформувати громадську думку та морально знищити героя цих пліток та наклепів. Чому на телеканалі "Аверс" та у газеті/інтернет виданні "Волинь Тайм" говориться лише про наявність бізнесу - деревооброблювального цеху на території старого міста, але змовчується те, що у цьому цеху було зроблено маса предметів для декорації замку і безкоштовно передано заповіднику. Ресторан бізнесом назвати важко, адже як зазначали вище самі критики, він не являється постійнодіючим і відкритим закладом. А якщо це приміщення підтримувалося у належному стані і деколи на його території відзначалися значимі події, то давайте відкриємо кримінальні справи проти всіх чиновників, які там також бували, адже наявність даного місця ні для кого не було секретом. Врешті, люди, як можна настілько однобоко сприймати ситуацію ("чим годують - те їмо"!) Згадайте, який вигляд мав замок 10 років тому назад!!!! Цього року він зайняв 1 місце на конкурсі "7 чудес України". З усіх замків та фортець України туристам найбільше сподобався саме Луцький замок. І саме завдяки Рабану замок популяризується і розвивається. А сміття, яке нафотографували по всіх задвірках часного сектору у старому місті, слід припбрати господарам приватної власності, а не звинувачувати у всіх смертних гріхах одну людину. Чи можна подумати, Рабан сам наділений повноваженнями продажу земельних ділянок... Чому мовчимо про міських чиновників і кидаємо каміння в одну людину. яку комусь було вигідно назвати "мішенню"! Люди, мисліть самостійно, не хавайте все чим хочуть вас нагодувати, не будьте маріонетками чужої волі!
няня до стріла Показати IP 16 Липня 2012 21:18
Я з Вами погоджуюсь на всі 100%, замовили Тараса, це вже не вперше пресували його! Тарас Веніамінович, Ви прекрасна людина і я маю надію що Ваша доброта повернеться бумерангом! А зараз тримайтесь і не падайте духом! Хай Господь Вам допоможе!
Слава Показати IP 11 Жовтня 2012 08:32
ТАРАС ВЕНІАМІНОВИЧ ВИ ПЕРЕМОЖЕТЕ
Лєна Показати IP 20 Травня 2016 12:30
Рабан думає тільки про себе, він за 2 гривні вдавиться. Дбає тільки про себе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus