USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Ректор найбільшого вишу у Луцьку дозволив студентам мітингувати

25 Листопада 2013 12:07
Керівництво Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки в Луцьку не буде тиснути на студентів, які братимуть участь в акціях на підтримку євроінтеграції, - інформує IA ZIK.
Активісти євромайдану у Луцьку зустрілися вранці 25 листопада із ректором СНУ Ігорем Коцаном.
Розмова тривала за зачиненими дверима. Проте у коментарі власкору видання учасники розмови сказали, що адміністрація університету не тиснутиме на студентів за участь у заходах на підтримку євроінтеграції.
«Ректор запевнив, що виш залишається Східноєвропейським, а не «Західноазійським» університетом. І всі принципи європейські будуть виконуватися. О другій годині будуть збори органів студентського самоврядування, де він офіційно заявить позицію», – кажуть активісти.
Також вони додали: «Позиція вже офіційно заявлена. Ігор Ярославович сказав, що він завжди був прихильником європейського вектору розвитку і безперечно жодний студент не постраждає, який буде брати участь у заходах».
До слова, сьогодні о 13.00 біля корпусу №8 СНУ імені Лесі Українки планується розфарбовування прапора України-ЄС. У Луцьку така акція відбудеться одночасно у 3 вишах (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Луцький національний технічний університет, Луцький інститут розвитку людини університету «Україна» (ЛІРоЛ).)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
петрик Показати IP 25 Листопада 2013 12:35
кердик Коцану ,зїдять і не поперхнуться...
ЄС Показати IP 25 Листопада 2013 12:46
Коцан - МОЛОДЕЦЬ!!!Заслуговує на повагу.У наш час, нажаль, це можна сказати про одиниць.
Violator Показати IP 25 Листопада 2013 12:51
Особливої ваги акції надасть участь ЛІРоЛу.Це ж треба додуматись до такої крутої абревіатури!
Шкода Показати IP 25 Листопада 2013 13:36
Медвежа послуга - наші дипломи і так нікому не потрібні. Університет не здатний підготувати кваліфікованого працівника, підготовленого для роботи, замість того, щоб давати їм знання, готувати їх до можливості працевлаштування, в тому числі в тій же Європі, викладачі відправляють студентів на мітинги. Проте, хто ж думає про них, все закономірно – зараз пропустять заняття, потім заплатять за сесію і з купленим дипломом прямою дорогою в Європу. ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ по-українськи
СБУ Показати IP 25 Листопада 2013 13:59
Браво Ігор Ярославович,молодець!!!!!!!!!!!!!!В СНУ ім.Лесі Українки європейський РЕКТОР.
Шкоді Показати IP 25 Листопада 2013 14:02
хто хоче вчитись, той вивчиться, а ти мабуть так, проходив лише біля університету та закінчив якийсь бурситет?
Шкода до Шкоді Показати IP 25 Листопада 2013 15:11
Мені за свою освіту не стидно. А хто хоче хай вчиться на Майдані. Але вулична освіта не наблизить жодного до Європи. Тої, яку всі ми хочемо, і я теж. А не тої, яку нам хочуть втулити зараз. Нас там вважають неосвіченим бидлом, здатним змітати пилюку і чистити коврики, мити машини і посуд, скручувати дротики і збирати детальки на шкідливих заводах. Освіченість, розум, знання мов, вміння працювати - ось що ми маємо пропонувати ЄС. Для України пріоритетом має бути забезпечення європейської якості життя, а не створення плацдармів для відходів. А майданити можна і після пар. Майданівський диплом дорогу в Європу не прокладе.
Анонім1 до Шкода Показати IP 25 Листопада 2013 15:36
Вам за свою освіту не СОРОМНО! Припускаю, Ви людина освічена, розумна і знаєте мови... Студенти - уже дорослі люди, вони усвідомлюють заради чого вчаться! Хто не вчиться, той і в Україні змітає ПИЛ, миє посуд та виконує іншу брудну роботу! Справа не в тому, що "нам хочуть втулити зараз", а в тому, щоб прагнути змін на краще, щоб народ казав своє слово...
Думайте Показати IP 25 Листопада 2013 14:13
Та все правильно! Нам розвиватись треба! Хто буде будувати майбутнє, якщо не молодь? Хто не хоче вчитись, той завжди знайде причину прогуляти пари, а хто хоче - вчиться в будь-якому випадку! Напевно, вже давно пора робити європейський вибір! Не робить влада - хай хоч люди спробують! Молодець ректор!!!
петрику Показати IP 25 Листопада 2013 14:21
може й кердик Коцану, але то такий дуже хороший приклад для наслідування - європейський вибір освічених людей.... побачим, що буде далі
Випускниця Показати IP 25 Листопада 2013 14:26
імхо, студент, який хоче висловити громадську позицію піде на мітинг і без дозволу ректора, а так, для більшості, це просто карт-бланш на прогулювання.
Шкода до Випускниця Показати IP 25 Листопада 2013 15:12
Абсолютно точно
Лучанин Показати IP 25 Листопада 2013 15:06
Спочатку помітингували, потім трошки похворіли, бо погода сприяє, там свята, може і ще пару майданів придумають, наприклад "за хороше життя" чи за "танення снігу весною" - вчитись нема коли. враховуючи те, що рівень якості знань вже дійсно впав в загальному до європейського, а в них своїх студентів повно, то вам дійсно пряма дорога до Євросоюзу, вас там вже "чекають". Ректор теж молодець - саме головне щоб бабки платили! P.s. (для тих хто любить протиставляти Євросоюз Росії окремо чи Таможеному союзу)): розумна людина шукає блага з усіх сторін, а нерозумна - там де його більше.
Анонім Показати IP 25 Листопада 2013 15:20
та що ви вчепились за тих бідних студентів?! чи ви сліпі??? країна розвалюється, а владі, вибачте, до д***пи... вони шукають де краще буде собі кармани набити, а не народу допомогти! народ - стадо баранів - куди поведуть, туди й піде! пора вже самим думати, своєю головою! якщо люди в цій ситуації нічого не скажуть, то так і далі будуть бідувати і кормити президента на пару з азіровим
Коцану - респект ! Показати IP 25 Листопада 2013 15:26
В східноЄВРОПЕЙСЬКОМУ університеті все парвильно...Всі за Европу !
КОЦАНУ -ПОВАГА Показати IP 25 Листопада 2013 15:54
КОЦАН перший вголос не побоявся сказати те, що думають багато чиновників, але у них не вистачає духу.Беріть приклад з КОЦАНА живіть гідно.МИ Ж ЄВРОПЕЙЦІ!!!!!
Студентка Показати IP 25 Листопада 2013 21:44
Недарна ВНУ став СХІДНОЄВРОПЕЙСЬКИМ, бо у нього ректор чудовий!!! Ігоре Ярославовичу, дякую Вам за розуміння і правильну позицію, Ви - европеєць, виховуєте свідомих студентів) Не зважайте на коменти тих неосвічених нездар, яким тільки й що мити підлоги і дупи європейцям! Дякую Вам, бажаю і надалі витягувати Луцьк на гідний рівень. А підтримку ми Вам організуємо із самого Києва, якщо буде потреба ;)
Студентка Показати IP 25 Листопада 2013 21:54
І ще одне: хоч тролити навчіться грамотно!!! (Особисто для "шкоди" і "лучанина")

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus