USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Ремонт доріг по-луцьки: асфальт - на мокру землю. ФОТО

22 Березня 2011 18:20
У Луцьку на вулиці Московській асфальт не кладуть, а просто «закопують» у землю – обурені мешканці вулиці у пошуках правди звернулися до депутатів.

Про це 22 березня розповів депутат міської ради Артур Василевський, до якого звернулися місцеві жителі з проханням зупинити цей «непотрібний» ремонт.

Депутат відразу приїхав на «місце події», куди запросив і начальника департаменту ЖКГ Луцька Івана Кубіцького.
«Я приїхав і бачу, що прямо на грязюку, на сухий асфальт, без бітуму кладеться новий асфальт, від якого через пару днів уже нічого не буде. Керуючого тут не було нікого, через годину тільки приїхав прораб… «З боями» визвав і Івана Кубіцького, щоб він подивився на цю роботу», - розповів Артур Василевський.

За словами депутата, він обурений такою роботою, адже ремонт доріг здійснюється за кошти з місцевого бюджету, куди вони потраплять від платників податків.

«Це наші з вами кошти. А тепер подивіться, куди вони йдуть», - казав Артур Василевський.


Половина вулиці Московської станом на 16:00 22 березня уже була «відремонтована». Щойно покладені шматки свіжого асфальту відвалювалися, як тільки туди ступала нога людини. Деякі «клаптики» асфальту клалися біля калюж, хоча переважна більшість ям взагалі залишилася поза увагою робітників.


Разом з тим, за словами депутата Луцької міської ради Артура Василевського, 22 березня на ремонт вулиці Московської, за документами, виділили п’ять тон асфальту. Зі слів Василевського, одна з машин, що привезла асфальт, вивантажила на Московській лише половину, й поїхала невідомо куди.

Чого варті оптимістичні звіти луцьких чиновників?

Іван Кубіцький, який цього дня вранці на оперативній нараді у мера звітував, як тривають дорожні роботи у Луцьку, і запевнив, що все йде по плану, виїхавши на вулицю Московську, визнав, що технологію працівники таки порушили, тому кладку асфальту довелося припинити.

«Ситуація робоча – клали асфальт з порушенням технології без застосування бітумної мастики перед тим. Зараз ми їх попередили, покладку припинили. Ці роботи зняті з виконання та оплачені не будуть. Підприємство нехай собі розбирається, як воно буде платити цим людям заробітну платню», - запевнив Кубіцький.





За словами головного комунальника міста, за дотриманням технології повинен стежити виконавець, яким у цьому випадку є «Луцькавтодор».

«Ми не можемо до кожної робочої групи поставити свого працівника», - виправдовувся Кубіцький.

Поки чиновники розбираються, хто повинен контролювати і за що відповідати, місцевих мешканців хвилює лише одне – коли на їхній вулиці з’явиться нормальна асфальтована дорога?

«Нехай мер міста сяде в машину і проїде всіма тими вулицями, де вони, як кажуть, навели порядок. У нас немає вже сил це терпіти. Невже, всім байдуже до цього? То ж то гроші пішли, але немає ніякої за те відповідальності», - обурюється місцева мешканка Надія.

В рожевих окулярах

Минулого тижня луцький міський голова Микола Романюк оптимістично звітував перед громадою, що з настанням весни у місті відновилися роботи з ремонту доріг.

Мовляв, міська влада визначила перелік тих вулиць, що потребують термінового ремонту, а їх більше тридцяти.

«Дороги необхідно відремонтувати у максимально стислі терміни, згідно з визначеним графіком. Сьогодні погода для цього сприятлива», - говорив мер.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 46
Сергій Показати IP 22 Березня 2011 18:35
«Нехай мер міста сяде в машину і проїде всіма тими вулицями, де вони, як кажуть, навели порядок. У нас немає вже сил це терпіти. Невже, всім байдуже до цього? То ж то гроші пішли, але немає ніякої за те відповідальності" +1000000 ЗА! Нехай заїде до кафе "Луцьк" на вул.Конякіна чи хоч пішки спробує пройти. Це сумно насправді.
ОРДА до Сергій Показати IP 24 Березня 2011 12:36
А ти звернися до свого депутата, якого всі файно обирали, то може він щось і зробить?!
Анонім Показати IP 22 Березня 2011 19:06
Тут все залежить від людей...від мешканців міста. Це добре що знайшлися такі люди, що передзвонили депутату міськради, а той приїхав і почав розбиратись (до речі - респект йому!). Інакше так все і залишилось би. Цей випадок до речі - яскравий приклад роботи демократичної системи. І знову ж таки переконуємось - порядок в м. Луцьку (дороги і не тільки) залежить від самих лучан!
Сам лучанин до Анонім Показати IP 22 Березня 2011 22:22
Тут все залежить від мешканців міста??? Ага, ці самі мешканці уже он мера Людяного і Відповідального вибрали... Який не тямить як нормально роботу оргнізувати і контроль, щоб асфальт поклали. ЛОХ він. тому не нарікайте, шановні лучани
Заратустра Показати IP 22 Березня 2011 19:10
Мда. Тут щось і коментувати не хочеться. "Страна непуганых идиотов." Керівника автодора на плаху. "Казнить!!!" Йому всі ці зауваження і попередження допоможуть як мертвому припарка.
Вот так! Показати IP 22 Березня 2011 19:37
Ця "демократична система" називаеться;Народний контроль,який широко застосовувався при Радянській Владі.Підсумком роботи Народного контролю була тюрьма для транжирів народного майна. То посадять чи ні цих асфальтоукладчиків?
Ось так до Вот так! Показати IP 22 Березня 2011 22:07
В твої с...ні радянські часи дороги теж були роздовбані. І зараз керують твої радяни комсомольці-комуністи романюки і політруки пустозвони.
Толя Показати IP 22 Березня 2011 20:24
Ну що тут скажеш? Дощ йде, а ми скиртуємо!
1 Показати IP 22 Березня 2011 20:40
В нас ями не ремонтують, а пересовують з місця на місце, щоб не можна було їх запямятати.
Znayu Показати IP 22 Березня 2011 21:14
А директор Луцькавтодору Ольховий - друг Романюка, от гроші і відмивають! Наші гроші! А потім звіт напишуть, ми все зробили! : (
Антироманюк до Znayu Показати IP 22 Березня 2011 22:26
Ольховий - не тільки друг Романюка, а й кум Кривицького. Цікаво, а тендер на ремонт доріг хтось проводив? Якщо такі "спеціалісти" по всьому місту асфальт покладуть - куди підуть бюджетні гроші? І хто відповідатиме? Знову наш недомер винних шукатиме, червонітиме і очі опускатиме...
Луно Показати IP 22 Березня 2011 22:23
Коли Кубіцкий підписував договір там було написано "Ми Луцькавтодор з одого боку, а ми (цигани) з другого боку" будемо асфальтувати вулицю. От кожний зі свого боку і асфальтує. Так і гроші ділитимуть. Це історія про те як "Зернокрад Микола та Циган Іван" дороги в Луцьку будували.
василь Показати IP 22 Березня 2011 22:34
нехай микола яроалавович проїдиться і подивиться які вул.заньковецька та вахтангова в районі вишкова.це немає слів
дідо Показати IP 23 Березня 2011 07:29
Нехай всі тут " спеціалісти" по вкладанню асфальта скажуть, скільки грошей вони особисто заплатили за дороги.Дороги коштують мільйони, а прибутки міста мізерні.Одна тона асфальтобетона вартує понад 800 грн.,а це тільки на пять квадратів.Наші дороги побудовані тридцять років тому,і не розрахованя на таку кількість авто.Неохідно робити капремонт,тобто заново робити дорогу. Так шо за ямковий ремонт у дощ треба дякувати...хоч такий ДЛЯ ГОМОСОВЄТІКУСІВ.ШОБ МАТИ ДОБРІ ДОРОГИ, ТРЕБА БАГАТО ЗА НИХ ПЛАТИТИ.
slw до дідо Показати IP 23 Березня 2011 07:53
дорожні збори для чого платим?
Народна правда до дідо Показати IP 23 Березня 2011 08:58
Ти, дідо, бачу взагалі не розумієш ситуації,або не хочеш, податки за дороги кожен рік чи маленькі суми, а вантажівки то взагалі. Скільки машин зареєстровано в області? Скільки ми платимо вже податків в бензині за дороги 1грн чи 1,5грн???? Це сумувати в рік це мільярди. А як транслювали сюжет по аверсу, в січні на рованці дорога, як розгрібаючи сніг в ямках клали асфальт працівники автодора, і керівник сказав, що в них є план який треба виконувати. Це нормально? Чи можна ці гроші як і ці що вищевказані закопані в землю притримати і зробити 10 доріг в рік добре зробити, якісно щоб до цих питань не повертатись. Але ж не вигідно це всі прекрасно розуміють. Так краще красти наші гроші. Де гроші, а ми зробили ремонт! За двадцять років незалежності були б нові дороги, а не тридцять років тому. А в Білорусії чомусь можуть, там теж трицять років тому, чи ні? Просто люди, наша нація всі ба....ни і будем сидіти як завжди в гамні, моя хата зкраю я нічого не знаю, аби мене не чіпали, а там і ямки хай собі будуть....
kamil до дідо Показати IP 23 Березня 2011 08:59
ти камєнтатор умний. чьо ти учіш тут? як би не деребанили б гроші і взяли на роботу нормальних людей, а не дал_айобів тих - хватало б і на дороги і на тротуар залишалося б. ти вже нервуєш своїми полуумними коментарями і висловлюваннями.
камєнтатор до kamil Показати IP 23 Березня 2011 09:05
а яка "нормальна людина" піде на таку шкідливу і тяжку роботу за мізерну платню!!???
Я до kamil Показати IP 23 Березня 2011 09:18
+100
babo Показати IP 23 Березня 2011 07:56
А відомо вам шановний "дідо", що ціна за асфальт, яку ви назвали - це ціна, коли асфальт кладуть за ПОВНИХ технічних норм, а у нас його роблять якщо 40% від норми і то добре! А куди йде збір за дороги? Та й стежити за ними потрібно, а не чекати, коли повністю все зруйнується! Он у країнах де війни йдуть - там асфальт на дорогах ого-го - нам і не снилося!
паралель Показати IP 23 Березня 2011 08:53
народ!чого галдите,як ті гуси?у нас по-іншому ніхто і не вміє працювати.прості робочі поняття не мають про якісь технології ремонту,а начальству так вигідно,а якщо чесно, то їм наплювати як той ремонт проводиться.якби несли відповідальніть(не попередженням,а фінансово з власної кишені),то стояли б над кожною ямкою і перевірялиб чи добре зроблено
Роман Показати IP 23 Березня 2011 09:26
На мій погляд, потрібно усіх, хто причетний до ремоту доріг у нашому місті, пересадити на ОСОБИСТІ автомобілі і нехай потім ремонтують їх за власний кошт!!!!
лучанка Показати IP 23 Березня 2011 09:28
дорожні збори забрав президент а місто осталась дуля, а Вам панове депутати щоб набрати балів розділіть між собою і проконтролюйте ремонт доріг на вулицях, адже вас 50 а департамент один, о буде класно
Петро Показати IP 23 Березня 2011 09:53
Дорогу можна побудувату таку як на вул.Набережній (біля Світязя), але як завжди не вистачає фінансування. Роботи ті що виконується будуть оплачені незрозуміло коли. Яке в нашій державі керівництво - такі й дороги!
Шиба Показати IP 23 Березня 2011 10:11
Я будував норм дороги. Їздив і дивився!
Є Показати IP 23 Березня 2011 10:23
В Луцьку виборці розподіляються так: 40% - дебіли, 40% - невиліковні дауни, решті - пох.. Шиба хреновий - нах.., Тепер Романюк хреновий. А проблема не у призвіщах вибраних мерів, а у дауно-дебільній міській громаді!!! Я про це писав ще відразу після виборів, тільки всі на мене шипіли!
...? до Є Показати IP 23 Березня 2011 10:40
повністю з вами згоден
Exaboto до Є Показати IP 23 Березня 2011 12:30
підтримую
химера Показати IP 23 Березня 2011 10:34
Дуже цікаво читати усю цю маячню,адже просто потрібно розуміти де ми живемоі як живем.Та невже Ми не бували за межами України і не задавали єдиного для себе питання,а чому у нас так?До чого тут Романюк,коли ми живемо в 21 столітті, а мислимо совковим рівнем.Механізм державного управління,менеджменту,логістики абсолютно відсутні і про яку ефективність можна говорити,коли потрібно вчора,а не добре.Згадайте ,як область бюджет приймала,ніхто навіть не аналізував,що буде далі.Де візьмуться гроші на ремонт доріг,адже податок з власників транспортних засобів відмінили,проте ввели акциз на пальне і тепер стоїмо перед Київом ,щоб дали грошенят на латання ям.Що таке для Луцька 1,2 або навіть і 3 машини асвальту ,сміх та й годі.Таким чином ми і Євро2012 підготовимо латками і за одну ніч.Прикро,що ми усе життя не будуємо а тільки латаємо.А з дорогами вийде як з гречкою,коли приділяли надто уваги "по нашому"то аби не зникла!!!!!!
Man Показати IP 23 Березня 2011 11:33
Саме нормально дороги робила луцька ДПМК.Вони і до цього часу не розлетілися,а от луцькавтодор-це шарашкіна контора,яку треба нахрен розігнати і забрати в них весь інструмент.Так само і наша долбана влада,будуть всі сволочі горіти в пеклі разом з краденими грошима.
M Показати IP 23 Березня 2011 11:49
На будівництво і ремонт доріг платиться окремий податок із власників автомобілів, а їх в Луцьку чимало. Також виділяються немаленькі гроші з бюджету, тобто з інших статей доходу. Тут справа не в кількості грошей, а в мудрому їх застосуванні. А це вже залежить від керівників міста, підприємств, що виконують роботи. Я не сумніваюсь, що під шумок "ремонтів" наші слуги за наші з вами гроші собі доріжки асфальтовані під будинок проведуть. Нажаль це правда. З цим треба боротись.
мандрівник до M Показати IP 23 Березня 2011 15:22
з 2011 року згідно з новим Податковим Кодексом транспорний податок замінено на акциз на паливо. Тобто у кожній літрі пального є певний процент на дороги. Але транспортний податок йшов до місцевих бюджетів - де його уже ділили, а акциз платиться в держбюджет і ще невідомо як він буде ділитися по місцях. Зараз ще при техогляді в 2011 році власники будуть платити транспортний податок за 2010 рік, якщо не заплатили раніше. А далі тільки акциз
M Показати IP 23 Березня 2011 11:51
Якщо слуга (мер, чиновники) не слухає свого господаря (народ), то його наказують.
Мешканка Міста Показати IP 23 Березня 2011 12:18
Для "Є" :вважаю, що усі мешканці нашого прекрасного міста - достойні, розумні, освічені люди і пані Надія з вулиці Московської - яскравий тому приклад. Прикро, що ваш рівень культури дозволяє так судити про інших
Л.Ж. Показати IP 23 Березня 2011 12:47
Романюк сидить в міськраді "для мебелі". Звісно, реально керує Кривицький . Отож і керує як при комуністах навчився. Купивши диплом економіста та звання доктора економічних наук, знання і розум по звісній причині не купити не зміг. Ось і продовжує красти. Народ, пропоную, поки не пізно, розганяти це комсомольсько-комуністичне угрупування пенсіонерів та проводити нові вибори міського голови. Хто "ЗА" ???
химера Показати IP 23 Березня 2011 13:02
Не можу мовчати Коли починають прикриватися розумним народом.Народ тоді розумний коли Він має ціль,а в нашій ситуації погонича,бо в самих ніби дві ліві руки.У советів після війни 1945 року був погонич тоі 1961 році космонавта в космос відправили.Гагарін звався.Німці за 10 років після війни ,маючи ідею,в лідери розвитку вийшли.А ми що?Ні ідеї,ні погонича.А ще чванимось,що самі трудолюбиві,найкраще співаємо І т.д.Станьмо з колін Панове!!!!! До зброї!!!!
Лучанка Показати IP 23 Березня 2011 13:29
Шибі: а ви знаєте, що таке "нормальні дороги"? Ви знаєте технологію, ви з когось спитали за її порушення? Спеціалісти у нас взагалі є?..
ліля Показати IP 23 Березня 2011 13:43
наш народ тільки дивиться аби кого обгадити, а посади самих у владне крісло нічого не зміниться, бо де ж той бідний мер міста має взяти дуже великі кошти на капітальний ремонт доріг як біля гот.Світязь
ліля Показати IP 23 Березня 2011 13:49
такі дороги в кожному місті і по всій Україні, а не тільки в Луцьку, так що всі притензії я думаю до бувших і нинішнього президента, а це ви рахуйте що поливаете болотом самих себе, такі вже є українці
Exaboto до ліля Показати IP 24 Березня 2011 09:51
ти не правий. В рівному дороги набагато кращі. І ще. Ми самі обирали президентів, отже ми є відповідальними за те, що відбувається...
мирек Показати IP 23 Березня 2011 14:27
е прав и другие тоже кроме мешканки с московской остается только организовать за счет лохов акцию Ударим автопробегом по бездорожью.а большинство денег от техосмотра явно не в бюджет города поступает я свои как то раз нашел на ровенском счету известного предпинимателя Француза а учитывая что в прошлом году на каждой станции то кроме милицейской можно было за пол цены купит талон без уплаты транспортного сбора и медсправки то долго нам еще свои авто убивать
Роман Показати IP 23 Березня 2011 17:17
В ідеалі найкращим варіантом було б повністю зняти старий асфальт і покласти новий, і якби при цьому хоча б трохи витримували технологію, це було б в рази ефективніше, ніж заліплювати ямки... Так, це буде в рази дорожче, але ж не доведеться по кілька мільйонів щороку викидати...
цікавився до Роман Показати IP 23 Березня 2011 20:49
на капітальний ремонт депутати Луцької міської ради не виділити ні копійки, от тільки нашкрибли на ямковий ремонт, то про яке зняття повністю асфальту може йти мова
Nonna Показати IP 25 Березня 2011 17:05
Казли були, казли є, і казлами вони всі здохнуть!!!!! (ті чиновники)
Лучани Показати IP 25 Березня 2011 17:06
Казли були, казли є, і казлами вони всі здохнуть!!!!! (ті чиновники)
Володимир Показати IP 28 Березня 2011 21:10
На жаль так було і буде завжди в цій країні. Всі крадуть бо змушені красти... Я теж як бачу як ці дороги робляться стає просто огидно... Але ті самі робітники того і крадуть бо їм платять там 1600 грн, за які з нашими цінами, як в фєвропі не проживеш.От і виходить таке замкнуте коло. Платять мало, бо грошей на існування мало- майже всі крадуть бо треба якось жити і всі до цього давно звикли...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus