USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Різдвяне печиво ручної роботи в Луцьку

20 Грудня 2013 10:29
Рецепт знаменитого «тульського пряника» лучанка відшукала в старовинній кулінарній книзі.

Сніговики, коні, діди морози, різдвяні зірки – це не ялинкові прикраси. Це медове печиво з різнобарвною цукровою глазур’ю. Хоча, правду кажучи, таку красу їсти шкода.

Лучанка Олена розповідає, що декілька років шукала спосіб як повторити знаменитий «тульський пряник». Але печиво, яке вона сама виготовляє вдома – більше схоже на витвір мистецтва аніж на десерт.

Жінка розповідає, що за професією – зубний технік, себто до кондитерської справи не має жодного відношення.

«Мені просто хотілося спекти «тульський пряник». Довго шукала рецепти, перепробувала багато варіантів. Якось мені принесли стару польську кулінарну книгу, де був рецепт медового печива. Я до нього додала дещо своє – і вийшов результат, якого я хотіла. Мій чоловік, коли спробував, сказав, що це печиво навіть смачніше за знамениті солодощі з Тули, які він колись коштував», - зізнається Олена.



До слова, ці вироби більше схожі на популярне у Європі і США різдвяне домашнє печиво, яке продають народні умільці на ярмарках.

Як розповіла Олена, її вироби можуть зберігатися до двох місяців. Щоб після цього терміну печиво стало знову м’яким, є секрет, записаній у тій старовинній кулінарній книзі. З її слів, печиво потрібно покласти в один посуд разом зі шматочком яблука, але так, щоб вони не торкалися одне одного. Потім герметично закрити цей посуд і почекати кілька годин. Олена переконує, що сама переконалася у дієвості цього способу.

Жінка зізнається, що ще рік їй знадобився аби навчитися прикрашати свої вироби.

«Коли я вперше побачила, як можна оформити це печиво, то вирішила, що не справлюся. На те, щоб досягти нинішнього результату, пішов рік експериментів», - розповідає майстриня.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанин Показати IP 20 Грудня 2013 11:20
Класно! Удачі Вам і терпіння!.
Olga Показати IP 21 Грудня 2013 14:48
А де її можна знайти? Хотілося б придбати декілька штук. Була сьогодні в центрі - не знайшла :((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus