USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Роботодавцям дадуть дотації на влаштування безробітних

5 Серпня 2010 11:06
У Луцькому міському центрі зайнятості відбувся «круглий стіл» на тему «Підвищення розмірів реальної заробітної плати шляхом оптимізації чисельності працюючих» - місцеві чиновники відзвітували: що роблять для працевлаштування безробітних лучан.
Про це інформує ІАЦ «Луцьк».
На обговорення запросили представників підприємств, на яких рівень середньої заробітної плати нижче законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати.

Заступник міського голови Петро Гоцалюк закликав присутніх директорів підприємств дотримуватись законодавчо встановлених гарантій щодо розміру оплати праці, збільшувати рівень заробітної плати працівників шляхом оптимізації кількості працюючих, активніше користуватись програмами для роботодавців, які пропонуються державною службою зайнятості.

Директор Луцького міського центру зайнятості Едуард Неймарк наголосив, що служба зайнятості чи не єдина серед державних Фондів, яка реально матеріально допомагає роботодавцям - шляхом надання дотацій на працевлаштування безробітних. При цьому Неймарк наголосив, що скористатися такою послугою можуть лише ті роботодавці, де середня зарплата по підприємству вище мінімальної.

Серед присутніх чимало роботодавців працюють не на повну потужність, як наслідок, неповний робочий день, зарплата нижче мінімальної. При цьому працівників не звільняють, щоб не втратити кваліфіковані кадри.
Для них директор міського центру зайнятості запропонував скористатися громадськими роботами. Звільнені працівники реєструються, як безробітні в центрі зайнятості, а потім працюють в роботодавця на громадських роботах. Вигідно і працівникам, які крім заробленого на підприємстві, будуть отримувати ще допомогу по безробіттю, і роботодавцям.

На слова одного з роботодавців, що працівники не хочуть звільнятися, тому що бояться втратити трудовий стаж - заступник директора обласного центру зайнятості Ярослав Фандич зауважив: працюючи на 0,25 чи 0,5 ставки, людина втрачає більше, ніж коли вона перебуває на обліку в центрі зайнятості і їй йде страховий стаж.
«Зверну увагу присутніх на можливість збереження трудових колективів в сучасних умовах за посередництвом державної служби зайнятості. Для цього слід максимально використати таку послугу, як професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації», - каже Фандич.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus