USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Романюк попрохав депутата залишити поліклініку №3 в спокої

24 Квітня 2013 18:25
Депутат міськради Андрій Осіпов боїться за долю луцької міської поліклініки №3 і каже, що там хочуть створити амбулаторію. Мер Луцька не погоджується і просить «не будоражити» лучан.
Про це стало відомо під час 40-ої сесії міськради 24 квітня.
Андрій Осіпов знову звернувся до своїх колег із ініціативою відмінити «медичну реформу» і почекати зі створенням Центру первинної медико-санітарної допомоги у Луцьку.
Нагадаємо, на сесії міськради, яка відбулася 27 березня 2013 року, депутати проголосували за створення Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 на базі луцьких амбулаторій, а не поліклініки №3.
За словами Андрія Осіпова, створення Центру первинної медико-санітарної допомоги №1 не наближає медицину до народу, адже розрахований на 150 тисяч населення. Натомість допоможе із кращим доступом до медичних послуг утворення амбулаторій. Тож, попрохав депутатів проголосувати за скасування рішення про створення Центру.
«Я вважаю, що на даному етапі треба перейти на створення амбулаторій», - переконаний Андрій Осіпов. Мовляв, грошей для утримання Центру немає, адже фінансування має здійснюватися у межах бюджетних призначень. «Якщо є якісь таємні дані, де взяти ці гроші, то розкажіть», - звернувся Андрій Осіпов до Луцького міського голови Миколи Романюка.
Окрім того, обранець громади знову згадав про міську поліклініку №3. На його думку, хоч у міськраді і відмовилися від ідеї організувати на базі поліклініки Центру первинної медико-санітарної допомоги, але, її не можуть залишити в спокої і, врешті, там буде амбулаторія. Мотивував Андрій Осіпов такі здогади тим, що уже за вказівками Миколи Романюка і начальника управління охорони здоров’я міськради Федора Кошеля відбувається «перерозподіл» пацієнтів у інші лікувальні заклади.
«Ви знаєте, що відбувається. За рахунок перерозподілу через півроку вона спустіє і перейде під амбулаторію, але треба розуміти, що це - заклад нижчого рівня, ніж поліклініка», - висловився Андрій Осіпов.
«Я рішуче буду боротися проти цього… Допомагайте людям, а не Президенту з його злочинними намірами», - закінчив свій виступ депутат.
У відповідь Микола Романюк зазначив, що вперше чує від Андрія Осіпова про те, що займається перерозподілом потоків пацієнтів. «Федір Гнатович, ви давали якесь доручення?», - запитав головного медика Луцька міський голова. І отримав відповідь, що ні, не давав. «І я не давав ніяких доручень… І залиште 3-ю поліклініку в спокої, і не будоражте людей», - звернувся до депутата луцький мер.
Щодо фінансування поліклініки №3 Микола Романюк зазначив, що частину грошей, які головний лікар Луцької міської поліклініки №1 Ігор Гнетньов зекономив завдяки теплозбереженню, поділять між міськими поліклініками №2 і №3. Мовляв, там поставлять теплові пункти, забезпечать необхідним медичним обладнанням. Щодо амбулаторій мер Луцька додав: вони будуть у всіх мікрорайонах Луцька.
Врешті, після обговорення проект рішення підтримали лише 17 із 39 зареєстрованих у сесійній залі міськради депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 24 Квітня 2013 22:55
Осіп їди роби , щось толкове. Ми тебе вибрали не для того , щоб ти піарився. Іди працюй. І не чіпай тих хто працює. Конкретне , щось зроби , тоді ми тебе мером виберемо ( може). А язиком всі вміють.
Паціент Показати IP 25 Квітня 2013 13:45
Цікаво чи збудував Осіпов, Калахан, Шиба, Вега своїми руками хоча б собаці буду? бо язиками готові освіту, медицину, економіку покращити краще будь - якого фахівця. знають все наперед краще ніж провидці. Правду казав Осіпов хотів би водити як баранів депутатів та БЮТ - не вийшло, то водить свободівців та троха людей навколо 3 поліклініки, ой заведе!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus