USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Романюк вірить у сміттєпереробний завод?

26 Травня 2011 12:32
Луцький міський голова Микола Романюк стверджує, що робота над підготовкою для спорудження поблизу Луцька сміттєпереробного заводу «вийшла на досить серйозний рівень».

Про це Романюк говорив у інтерв’ю газеті Відомості.UA.

«Якщо взяти навіть той самий сміттєпереробний завод, то сьогодні є три проекти. Вийшли на досить серйозний рівень», - сказав міський голова.

«В Україні немає жодного сміттєпереробного заводу. І ніхто ще так близько не підійшов до завершальної стадії, як ми у Луцьку», - запевнив Микола Романюк.

«Тобто Кобринчук (директор підприємства НЕП, епутат Волинської обласної ради Віктор Кобринчук«ВН») зробив дуже багато: все, що потрібне для будівництва заводу, готове. Тільки приїжджай і підписуй документи», - додав Романюк.

«Я відразу поставив рівень, нижче від якого не можна опуститися: переробка сміття має бути не нижче як 70%. Ми сьогодні вивозимо в рік 210-220 тисяч тонн. У нинішніх об’ємах ще чотири роки можемо возити сміття у Брище. Якщо 70% перероблятимуть, а залишатимуть 30%, то матимемо полігон на 12 років», - сказав луцький мер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 26 Травня 2011 20:22
Дуже цікаво. Хоч щось. Але що буде через 12 років? Завод повинен бути розрахований як мінімум хоча б на 105% - забирати все сміття з міста та почати переробляти існуюче на полігоні. Чим більше - тим краще. З часом, коли не всі потужності заводу будуть задіяні, можна буде переробляти сміття з інших прилеглих територій. А це свій газ, теплова та електроенергія. І бажано щоб воно продавалось людям за цінами трохи нижче існуючих, тоді буде вигода для всіх!
105%??? до Лучанин Показати IP 26 Травня 2011 23:34
Пане Лучанин! Мова не йде про потужність заводу. Швидше за все, 70% у тексті - то глибина переробки сміття. Тобто, не все, що привозитимуть на завод технологічно можна переробити - є залишки (30%), які переробити неможливо і вони все-таки підуть на полігон.
Спецкомунтранс Показати IP 26 Травня 2011 22:36
те що несе Романюк в черговий раз підтверджує що він не розуміє питання. В рік на сміттєзвалище (с. Брище) вивозиться 400-420 тис.куб.м смття! Саме кубічних метрів а не тон!!! Різниця суттєва, тому що один куб ТПВ - це 200-250 кг. Відповідно в рік вивозиться до 100 тис.тон! Для чого Романюк в два рази завищує масу - не компетенція чи навмисно?
Лучано Показати IP 26 Травня 2011 23:11
Лучани вірять у Бога триєдиного, а Романюк у сміттєпереробний завод трипроектний. Ото тільки між нами й різниця.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus