USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Розвинути туризм Саганюку заважають бюрократи і недолугі кадри?

14 Червня 2010 14:10

Якби державний історико-культурний заповідник «Стародавній Володимир» отримав статус національного, покращилося б фінансування реставраційних робіт його архітектурних пам’яток – вважає міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк.
Про це він заявив в інтерв’ю ВІПу .
«У 2003 році ми зробили статус державного заповідника і хочемо, щоб він набув статусу національного. Тоді кошти на нього щороку будуть закладатися в державному бюджеті», - сказав Саганюк.
«Сьогодні заповідник не національного значення фінансується з місцевого і обласного бюджетів. Скільки разів ми не добивалися, але, дякуючи нашій бюрократичній системі, справа не доходить до фіналу, і ми й далі піднімаємо питання», - поскаржився мер.
«Два роки нічого не виділялося на збереження пам’яток з держбюджету. Підтримуємо їх за рахунок коштів церковних громад і, якщо є можливість, спонсорів. На 7 старовинних храмів потрібно хоча б по 500 тисяч гривень, аби їх тільки побілити, облаштувати. Це ж історія не лише Володимира, а й нашої Західної України, Волинсько-Галицького князівства. До цих речей державі треба повернутися обличчям».
Міський голова Володимира-Волинського повідомив, що в Успенському соборі, третьому за віком в Україні після Софії Київської і Борисо-Глібської церкви, необхідно відкрити крипти. Про це, че запевняє Саганюк, він просив «і Кучму, і Віктора Андрійовича». «Бо є така мова, що у соборі поховано князя Романа, батька Данила Галицького. Щоб відкрити, треба провести серйозну науково-дослідну роботу», - пояснив міський голова.
«Зараз треба рятувати Василівську церкву, в якій є тріщина. На це потрібно 2-3 мільйони гривень. Це – унікальна споруда за своєю архітектурою. Бо Успенський собор 850-ліття відсвяткував 12 травня, то там миром по нитці щось було зроблено. Також треба ремонтувати храм Різдва Христового УПЦ КП, костел. Буду зустрічатися з поляками, думаю, з ними зможемо домовитися про підтримку», - розмірковував Петро Саганюк.
«Хотілося би більше розвинути туристичну галузь із відповідним сервісом... В принципі, я бачу, як це зробити, але не можу підібрати хорошого менеджера. У нас є в міській раді сектор із туризму, але ефективність його роботи – нульова. З державною туристичною агенцією я веду переговори – не хочу поки афішувати, але витає думка включити Володимир у «золотий туристичний маршрут». У нас є вже хороший готельчик, є місце, де можна погодувати гостей, тим паче тут – прикордонна зона», - сказав мер Володимира-Волинського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus