USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські студенти підказали владі, як розвинути туризм у Шацьку

12 Березня 2010 09:39
Проект концепції розвитку туризму для Шацького національного парку, який був презентований на минулій сесії Волиньради, розробляли волинські та німецькі студенти і професори.
Декан біологічного факультету Волинського національного університету Андрій Поручинський розповів, що волинські їздили на північний захід Німеччини, що поблизу Дортмунда. А німецькі – у Шацьк, пишуть «Відомості.ua».
«Ми провели анкетування серед місцевого населення і відпочиваючих. Вивчили природні особливості місцевості, ландшафту. Зробили аналіз інфраструктури. Здивувало німецьких колег те, що інтереси наших відпочиваючих відрізняються від німецьких: їхніх туристів однаково приваблює і озеро, і ліс. А для наших ліс – це просто місце біля озера, а пріоритет тільки озеро», - каже Поручинський.
Науковий проект має назву «Розвиток секторальної туристичної концепції для Шацького національного парку». Тут вміщені конкретні мікро проекти.
«Ми запропонували у селі Світязь побудувати кафетерій у національному стилі. Крім пішохідного маршруту, розробляємо варіанти для байдарочників. А для цього у першу чергу, має бути станція прокату. Також нема пунктів прокату велосипедів. Навіть є розробка штучної станції для альпінізму», - розповідає декан.
За словами Поручинського, не вистачає інтернет-ресурсів, які інформують про територію парку, обмаль флаєрів. Проаналізували студенти й графік роботи автостанції – він неврегульований.
Та, як каже декан біологічного факультету ВНУ, тепер постає питання, чи захоче влада займатися цим проектом. Бо його втілення потребує доволі значних коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus