USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Рятувальники навчили луцьких школярів користуватися петардами

31 Грудня 2009 12:03
30 грудня на урок до учнів ЗОШ №1 міста Луцька завітали працівники піротехнічної групи Головного управління МНС у Волинській області. Сапери, які практично щодня знешкоджують та ліквідовують вибухонебезпечні предмети різного ґатунку, пояснили школярам, наскільки небезпечною може бути навіть петарда.
Рятувальники роздали школярам листівки та закладки для підручників з правил безпеки, а також продемонстрували основні прийоми користування піротехнічними виробами та застерегли дітей: спостерігати за «піротехнічним» видовищем необхідно тільки під пильним контролем дорослих – повідомили у центрі пропаганди ГУ МНС України у Волинській області.
Окрім того, працівники МНС з рейдовою перевіркою відвідали Центральний ринок міста Луцька, щоб виявити місця реалізації піротехніки. І хоча таку продукцію навіть з усіма відповідними сертифікатами реалізовувати на ринках заборонено, саме тут чи не найактивніше йде торгівля. Рейдова комісія виявила стихійну точку, де підприємливий молодик з-під поли пропонував петарди, феєрверки та салюти перехожим.
До речі, нещодавно до адміністративної відповідальності притягнули підприємця зі Старої Вижви, який ті ж таки вироби реалізовував без відповідних документів.
Ситуацію з піротехнікою висвітлять подальші рейди, що відбуватимуться упродовж свят. Адже, як свідчить практика, у результаті перевірок місць продажу працівниками МНС реалізація піротехніки вщухає, а через деякий час стихійно виникає знову. Надто вже легкими є прибутки. Проте не менш серйозними є і травми, завдані такими товарами, внаслідок ігнорування правил безпеки.
Тому краще не купувати піротехніку з рук. Здебільшого сертифіковані вироби можна придбати в супермаркетах. При купівлі петард, салютів та хлопавок необхідно обов’язково ознайомитись з інструкцією по використанню. Якщо відсутня інформація на російській чи українській мові – це найперший сигнал того, що користуватися виробом украй небезпечно. Батькам варто подбати про безпеку дітей, не залишати сірники, запальнички, бенгальські вогники у легкодоступних місцях, заборонити малюкам ними бавитися.
Зустрічаючи Новий Рік феєрверками та салютами, запалюйте їх якнайдалі від будівель. Якщо ж виріб не спрацював, не поспішайте до нього підходити. Краще зачекати хвилин 15-20, а відтак залити його водою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus