USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Середня пенсія у Луцьку – 937 гривень

16 Лютого 2011 16:03
Більшість луцьких пенсіонерів отримують менше тисячі гривень.

Про це, 16 лютого, розповів заступник начальника управління Пенсійного фонду України міста Луцька Богдан Гентіш під час «круглого столу», на якому в черговий раз обговорювали пенсійну реформу.

«У Луцьку із 49 тисяч пенсіонерів 45 – отримують пенсію приблизно 937 гривень. Крім того, існує велика різниця між пенсіями жінок і чоловіків. Перші отримують в середньому 980 гривень, а другі – 1200», - розповів Богдан Гентіш.

Чиновник пояснив, що нова пенсійна реформа допоможе виправити цю ситуацію, а ще встановить соціальну справедливість.

«У законопроекті пропонують встановити максимальну пенсію, яка складатиме не більше 12 прожиткових мінімумів. Також будуть накладені обмеження на нарахування спеціальних пенсій. Наприклад, сьогодні у Луцьку середня пенсія працівників прокуратури – 6,5 тисячі гривень, а держслужбовцям обласного центру в середньому виплачують 2,7 тисячі гривень. Звичайно, це не порівняти із пенсіями, які нараховуються згідно із законом про загальнообов’язкове пенсійне страхування звичайним громадянам», - зауважив посадовець.

Загалом для потреб луцьких пенсіонерів щомісяця потрібно 54 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Киця Показати IP 16 Лютого 2011 16:39
Всі акцентують увагу на пенсіонерах, а те, що середньостатистична зарплата рівна пенсії, ніхто не каже. Молодій людині потрібно не менше коштів ніж пенсіонеру, на кефірі та кашці, ходячи на роботу, довго не протягнеш. А як утримувати сім'ю? Крім того мрія про окреме житло, яке зазвичай у тих самих пенсіонерів вже є, для молодого і навіть старшого українця швидше за все так і залишиться рожевою мрією до кінця життя. Пенсіонерів, звісно, шкода, а хто пошкодує молодь, якої і так стає все менше?
VSC до Киця Показати IP 16 Лютого 2011 17:07
Кицюня, ты забыла один важный момент. Большинство этих самых пенсионеров, тоже как и ты с молодости ничего не имели, и долго горбатились, чтобы заработать эту жилплощадь, которой у тебя нет. Здоровья, чтобы зарабатывать себе на "кефир и кашку" у них уже тоже нет. А у тебя есть то, чего нет у них - это самое здоровье. А если вдруг, у тебя есть еще и мозги, то сможешь заработать себе и на жилье. Успехов в работе и сексе, и дай Бог дожить тебе до пенсии.
Ласковая Показати IP 16 Лютого 2011 16:58
Це точно Кицю. Пенсіонери хочаб житло за життя нажили безкоштовне. А тут працюєш, працюєш і ледь кінці з кінцями зводиш. В одному пальто вже 4 роки ходжу. Бо все на дитину йде. Думала кидати роботу і сидіти вдома дитиною займатись і хатнім господарством. Город садити, курочок завести і доглядати, бо продукти дорогі. Та не тут то було - збільшили пенсійний вік. А у мене стажу всього 7 років. А я вже не витримую ходити на роботу. Якби можна було помінятися з тими пенсіонерами, яким скучно вдома і грошей не вистачає, я б помінялась. Хайби ходили за мене на роботу, а я на пенсії сиділа і господарювала на своїй дачі.
міля Показати IP 17 Лютого 2011 07:35
Увага. Добавився один поважний пенсіонер. Інвалідом 2 групи став Грицюк Анатолій Петрович, з місячною пенсією 14 тис. 761 грн. Як вам це.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus