USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Шиба передав Коцану вісім гектарів луцької землі

10 Червня 2010 18:07
Міський голова Богдан Шиба вручив Міністерству освіти і науки в особі Волинського національного університету імені Лесі Українки державний акт на земельну ділянку, загальною площею 8,14 гектара в місті Луцьку.

Про це повідомляє департамент інформаційної політики Луцької міськради.

Мер передав університету землю для реконструкції та будівництва навчальних корпусів, гуртожитків і житла для освітян. Акт урочисто вручений ВНУ під час виїзного засідання Президії Національної Академії педагогічних наук України, що розпочалося 10 червня у Волинському національному університеті імені Лесі Українки під головування президента АПН України Василя Кременя.

Богдан Шиба закликав делікатно реагувати на будь-які пропозиції, що стосуються реформ в освіті.

«Бо перш, ніж робити будь-які реформи, треба довго придивлятися, що таке освіта і наскільки від неї залежить життя людей. А воно залежить на 100 відсотків. Тому в цих питаннях треба бути вкрай обережними», – зауважив міський голова.
Богдан Шиба наголосив, що пишається співпрацею поміж Луцькою міською радою та провідними волинськими університетами. Бо впродовж останніх чотирьох років були підписані угоди про виконання наукових проектів та робіт.

Скажімо, із Волинським національним університетом міськрада співпрацює в проблематиці історії розвитку міста (вже видані перші наукові праці) та екологічних проектах, які безпосередньо стосуються міста. З Луцьким національним технічним університетом – це спільні проекти з просторового розвитку міста і розвитку його інфраструктури.

Окрім наукової користі, така співпраця дає місту ще й добрих молодих управлінців. За останні роки в Луцьку міськраду прийшло працювати 97 випускників волинських університетів.

«І всі вони працюють добре. Так, як вимагає громада міста Луцька. Це результат співпраці та високого рівня підготовки фахівців у нашому університеті», – сказав Богдан Шиба.

«Я знаю тільки один спосіб реформування навчальних закладів – це їх розширення і зміцнення їх бази. Тому з усіх сил старатися, щоб наші навчальні заклади могли працювати на повну силу. Бо в нашому місті кооперація наукова, підготовки кадрів та педагогічна – така, як належить», – зауважив міський голова.

На підтвердження своїх слів Богдан Шиба вручив Волинському національному університету імені Лесі Українки державний акт на земельну ділянку для реконструкції та будівництва навчальних корпусів, гуртожитків та житла для освітян, загальною площею 8,14 гектара міської землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Проффесор Показати IP 10 Червня 2010 18:37
"...Мер передав університету землю для реконструкції та будівництва навчальних корпусів, гуртожитків і житла для освітян..." - є совість таке писати? Це Коцан вибив цю ділянку попри шалений супротив Шиби. Подивіться архів за минулий рік - Шиба вигадував різні підстави аби не дати ВНДУ цю землю, але Коцан свого добився і переміг!!! Тому це Коцан забрав в Шиби ділянку, а не Шиба передав! P.S. Теж мені, передаст!
Палич Показати IP 10 Червня 2010 18:46
Пегепгошую! я її од сегця мона сказати одігвав! Знаєте, скілько мені за неї наші будівельники давали! Коцан з усіма студентами за десєть гоків стільки не назбигав би
дідо Показати IP 10 Червня 2010 19:14
для чого збільшувати видатки на університет,якшо більшість випускників працюють не поспеціальності..?..для чого "кувати" кадри для базару ?... як брати плату за навчання ,то Коцан впереді, а як КУПИТИ землю,то держава має розкошелитися...
за кавою Показати IP 10 Червня 2010 22:11
Дійсно навчальні заклади мають купу землі і нерухомості, якість знань випускників усіх луцьких ВНЗ дуже низька, як наслідок працюють не по спеціальності.. Краще б продати землю під будівництво якогось торгового центру, і гроші в міський бюджет, і робочі місця, я вже не кажу про податки..
В курсах... Показати IP 10 Червня 2010 23:03
Шановна громадо! Як ви можете так про КОцаря? Ось тільки "король то голий"! Ректор ВНУ І.Коцан не є доктором наук - неіснує дисертації, яку він захищав! Всього за 5 років університет покритий аурою Національного - згнив зсередини! Які нові спеціальності? Спеціальності без викладачів по цих спеціальностях? Міжнародників вчать фізкультурники і біологи? Докторський і кандидатський склад зменшився на 30% - це досягнення? Не судіть про те, про що не знаєте! Рейтинг ВНУ між ВУЗами України - 127 місце! А ми раніше були в 10 лідерів... А що до землі - так це єдиний реальний шанс "відбити бабло", що коцан вивозив до києва - продасть, і ніхто нічого не зробить, бо усі мовчать і в долоні плещуть...Бо ми ж українці!!!
лучанин Показати IP 11 Червня 2010 01:35
Джека прохання не трогати.
Студент Показати IP 11 Червня 2010 10:27
Питання землі для студентського містечка вирішив Романюк будучи губернатором.Шкода , що так швидко всі про це забули.А Шиба перед виборами піариться. Він рік не хотів видавати документів на землю.
Федонюк С.В. Показати IP 11 Червня 2010 12:50
А международников попрошу не трогать!!!!
ПЕТЯ Показати IP 11 Червня 2010 17:29
Що за земля І ДЕ ВОНА ЗНАХОДИТЬСЯ?
Толя Показати IP 11 Червня 2010 23:33
О! Петя проснувся! Певно що це Гоцалюк!!!
Андрій Показати IP 13 Червня 2010 03:11
Вул. Володимерська 1. Там ще колись була військова частина, після її розформування за цю землю було багато судів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus