USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Шиба просить зупинити аукціон з продажу стадіону

7 Квітня 2011 17:05
Депутат Луцької міської ради Богдан Шиба стверджує, що аукціон з продажу майна стадіону «Авангард» у Луцьку є протизаконною і «добре продуманою схемою» того, яка відчужити майно територіальної громади.

Про це Шиба пише 7 квітня у своєму депутатському запиті до прокурора Волинської області Андрія Гіля.

Нагадаємо, як стало відомо раніше, на 8 квітня заплановане проведення прилюдних торгів спеціалізованим підприємством «Юстиція» стосовно арештованого нерухомого майна, а саме незавершеного будівництва «Реконструкція стадіону в м.Луцьку по проспекту Перемоги 7-а».

У запиті Богдана Шиби, зокрема, йдеться:

«Оскільки вказаний об’єкт належить до комунальної власності територіальної громади міста Луцька, то його відчуження можливе лише в порядку, визначеному п.4 ст.3 Закону України «Про приватизацію державного майна»: «відчуження майна, що є у комунальній власності, регулюється положеннями цього закону, інших законів з питань приватизації і здійснюється ОРГАНАМИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ».
«П.2 ст.5 цього ж Закону визначено, що «приватизації не підлягають об’єкти, що мають загальнодержавне значення… зокрема: … об’єкти освіти, фізичної культури, спорту і науки, що фінансуються з державного бюджету».
Ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» встановлює ВИКЛЮЧНУ компетенцію міської ради: «п.30 прийняття рішень щодо відчуження відповідно до Закону комунального майна».
Мені відомо, що приватною фірмою було здійснено самочинне будівництво на стадіоні «Авангард», яке узаконене в судовому порядку, на суму вартості вказаного будівництва виставлені претензії комунальному підприємству «Стадіон Авангард». Далі, теж у судовому порядку, було взято у заставу під вказані «борги» нерухоме майно стадіону «Авангард» (хоч територіальна громада не відповідає своїм майном за господарськими зобов’язаннями підприємств). Оскільки підприємство не здатне виплатити такі кошти, суд ухвалив продати заставне майно для погашення боргу. Вказане майно є комунальною власністю територіальної громади міста Луцька і може бути відчужене лише шляхом приватизації за рішенням органу місцевого самоврядування.
Отже, очевидною є спроба відчуження майна територіальної громади не приватизаційним шляхом, не у порядку, визначеному чинним законодавством, а за добре продуманою схемою.
Прошу захистити інтереси і майно територіальної громади міста Луцька, зупинивши дії виконавчої служби, і звернутися до суду для відновлення справедливості та права комунальної власності на майно, а також дати правову оцінку застосованій схемі позаприватизаційного відчуження комунального майна»
.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Красне Показати IP 7 Квітня 2011 18:29
От Шиба ) Тільки руйнувати і заважати вміє. Юлькін син.
jimmyspalah Показати IP 7 Квітня 2011 19:38
причому тут Шиба, регіони і прихвостні їхні зараз так масово і тупо скуповують що тільки можна, що так і закрадається думка - скоро будемо щось міняти. я більш чітко про такі варіанти добавляю коменти в ЖЖ htpp://jimmyspalah.livejournal.com але якщо сприймете як рекламу витріть це посилання
Фан Показати IP 7 Квітня 2011 21:41
Шиба все зробив аби ця схема спрацювала
Лучано Показати IP 7 Квітня 2011 23:17
Із добре поінформованих джерел від соратників: Шиба замутив це питання з Столяром ще два роки тому. Саме через вирішення питання пішло через суд. Проте не зійшлись по фінансах. Час затян=гнувся. А тепер шибеник не хоче впустити конкретно домовлену копійку. Але ж це дупа, в яку шибанутого тіколи не пустять, бо поняття вже не ті.
Лучетті до Лучано Показати IP 8 Квітня 2011 07:44
Копійка, зрозуміло, перейде з лівої кішені до правої одної ж структури. Але Футбол в Луцьку це єдине явище яке збирає понад 10 000 людей. Міські стадіони в Житомирі, Рівному і т.д. в стадії руйнації в прямому розумінні цього слова, а дякуючи професіоналам футболу в Луцьку ми маємо ПОКИ ЩО і команду, і стадіон який зберігся завдяки КОМАНДІ. Стадіон мусить належати ФК Волинь для забезпечення хоч якихось коштів для його розвитку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus