USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Шиба знову запропонував позичити гроші на дороги у Луцьку. ФОТО

12 Червня 2013 18:42
Депутати міськради вирішили рекомендувати не робити поточного ремонту дорожнього покриття у Луцьку. А Богдан Шиба і взагалі висловив думку, що не треба боятися позичати гроші на здійснення капітального ремонту автошляхів.
Про це стало відомо під час виїзного засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 12 червня.
Депутати не задоволені тим, як ремонтують дороги у Луцьку
За словами голови комісії Романа Бондарука, після огляду стану доріг, які ремонтували у Луцьку протягом минулих років, стало зрозумілим, що хоч гроші на їх ремонт і виділяють, утім суттєвого покращення не видно.
Тож, зважаючи на те, як виглядають автошляхи, де робили поточний ремонт, можна зробити висновок, що це – неефективно. Він зазначив, що члени комісії будуть рекомендувати на меншій кількості доріг робити поточний ремонт, а перевагу надавати капітальному.

Мовляв, хоч ті автомобільні шляхи виглядають ще більш-менш нормально. І такий ремонт практикували ще у 2008-2009 роках.
Заступник директора департаменту ЖКГ Луцької міськради Микола Осіюк зауважив, що на це просто не вистачає грошей, адже ще декілька років тому навіть тонна асфальту коштувала приблизно 300 гривень, тоді як зараз – 1,1 тисячі гривень. Та депутати були категоричні: мовляв, через декілька років ціна збільшиться, а стан доріг так і залишиться незадовільним.
Щодо прибудинкових територій, Роман Бондарук додав, що не зрозуміло, за яким принципом обирають, які саме з них ремонтуватимуть з року в рік. У відповідь на це Микола Осіюк зауважив, що беруться за облаштування тих дворів, звідки надходить найбільше запитів від мешканців щодо ремонту. Окрім того, до уваги беруть і кількість людей, які живуть у навколишніх багатоповерхівках.
Своєю чергою, депутат Рустам Дячук зауважив, що потрібно планувати те, які дороги ремонтуватимуть, на декілька років уперед. «Має бути стратегічний план, як це роблять у цивілізованому світі», - додав обранець громади.
До того ж, він переконаний, якщо депутатський корпус під час сесії приймає рішення щодо того, скільки виділити на ремонт доріг, то потрібно, щоб саме обранці громади і вирішували, які вулиці ремонтуватимуть, а не дозволяти робити це членам виконкому. Саме таку рекомендацію члени комісії і запропонували дати Луцькому міському голові Миколі Романюку.









Точка зору: що варто зробити з міськими автошляхами
Присутній під час виїзного засідання комісії депутат і колишній міський голова Богдан Шиба пояснив, чому за його мерства відмовилися від практики поточних ремонтів.

З його слів, свого часу міська рада затвердила програму щодо ремонту доріг, яка була розрахована на 2 роки. «За 2 роки треба було ці всі дороги зробити і звичайно, що своїх коштів не вистачило», - зазначив Шиба.

Тож, у мерії позичили у держави гроші, які можна було використати лише на капітальний ремонт або ж будівництво доріг.

«Завжди виникає спокуса порозкидати гроші на поточний ремонт, позаліплювати ці ямки на 3 місяці... Але за 3 місяці ще більша буде проблема. І з кожним разом треба більшу суму викидати. І ці гроші викидаються. І скільки б не критикували зараз те, що ми запозичували кошти, вони окупилися давно. Це – гарантія високої якості… Коли це гроші позичкові, контроль за їх виконанням здійснює Мінфін і рахункова палата. Ви знаєте, що таке… Там просто не обдуриш. І зараз так само. Нема чого боятися. Треба закидати ці поточні ремонти в історію і здійснювати тільки повноцінний капітальний ремонт. Залучати для цього… позичкові кошти, бо вони дуже швидко окуповуються», - висловився Богдан Шиба.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
ШЛЯХ Показати IP 12 Червня 2013 21:44
У Луцьку "погодні умови" незруйнували тільки одну дорогу:частину об"здной, що навпроти готелю "Світязь".ЇЇ побудували при Шибі.
Юрій Показати IP 12 Червня 2013 21:55
ПРИ ШИБІ тільки одну дорогу і збудували... а на решту бабла намили... та ще й кредитів набрали і кредити також в кишеню шибанутому намили.... а тепер вже звикли бабло в кишені гребти. ТІ СЦУКИ ВЖЕ ЗАБУЛИ ЩО ТРАНСПОРТНИЙ ПОДАТОК З ТИХ ПІР ЗБІЛЬШИВСЯ В ДЕСЯТКИ РАЗІВ???? ТО ЧОГО Ж ВІДІБРАНОГО В ЛЮДЕЙ БАБЛА ЗНОВУ НЕ ВИСТАЧАЄ???
шаба до Юрій Показати IP 12 Червня 2013 23:41
При Шибі зробили якісно ще конякіна і гордіюк і на гпз
юрій до шаба Показати IP 12 Червня 2013 23:58
Та ви що... За 4 роки аж три дороги... Всього десь 5-6 км доріг... Це справді результат, яким варто гордитись!!!! В рік по 1,25 км дороги... Віват шибенику!!!
ss6669 до шаба Показати IP 13 Червня 2013 15:06
дороги то зробили, тільки тротуари, що були там зруйнували та й так і покинули. в такому стані вони й досі, можна ноги повикручувати, а скільки взуття вже зіпсовано...
лучанка Показати IP 12 Червня 2013 22:37
передостання класна фотка особливо ценральна вгодована пика сосновського цей точно думає про дорги після того як суд його лишив прав на два роки за пяний безпредел на дорозі.
юрій Показати IP 12 Червня 2013 23:54
Всі вони добре вгодовані за рахунок людей поросюки. В душі собаки, по суті шакали, на вигляд бики
водій Показати IP 13 Червня 2013 00:10
А давайте взагалі болт заб'ємо на дороги, на лучан, на водіїв. Давайте вкрадемо гроші, зібрані з цих водіїв за кожен літр бензину. Гроші правильніше всього вкрасти, потім взяти кредит і вкрасти його, потім збільшити податки щоб кредит виплатити і половину зібраних грошей вкрасти... КРАСОТА!!!!
цікава Показати IP 13 Червня 2013 00:35
Цікава порада шибеника: гроші, взяті в кредит, важче вкрасти, бо там ще й мінфіну треба відкашляти, а то ще дрина в попу вставлять...
Вінстон Показати IP 13 Червня 2013 07:52
повернути у центрі трішки з головної і капец.................х.... повна!
небайдужий Показати IP 13 Червня 2013 08:05
Особливо демагогічно виглядають ""цінні поради" Дячука, після декількох абсолютно провальних перебувань на посадах у міській раді.Чому ж він тоді не керувавя досвідом "як це роблять у цивілізованому світі"
авва Показати IP 13 Червня 2013 08:18
а де був Шиба раніше...
Вован Показати IP 13 Червня 2013 08:55
З приходом Шиби - пропав Луцьк .
Кривий Вал Показати IP 13 Червня 2013 09:37
Шиба! Тролейбусники досi сидять без зарплати завдяки повiшеним Вами на депо кредитним боргам за непрофiльнi основнi засоби (автобуси). Отямтесь!
finder до Кривий Вал Показати IP 13 Червня 2013 14:35
Зате шиба сидить з купою награбованого бабла... і плювати йому на тих бідолаг кому дітей нема чим кормити... воно ще хоче кредитик взяти... державний, щоб пограбувати ще когось...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus