USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

Скандальні забудови у Луцьку: мільйонні проекти, суперечливі документи

8 Червня 2015 21:00
На вулиці Стрілецькій у Луцьку мешканці платять за прибудинкову територію, а забудовник зводить на ній будинок. Спеціальна комісія провела ревізію такими «складними» об’єктами обласного центру.

Виїзне засідання спеціальної комісії Луцької міськради щодо інспекції незаконних будівництв у Луцьку відбулося сьогодні, 8-го червня.

Зауважимо, що комісію створили 27 травня під час сесії. До її складу включили депутатів, фахівців міськради і мешканців будинків, в чиїх дворах будуються скандальні об’єкти.

Першим об’єктом ревізії стало будівництво на вулиці Стрілецькій, 21б. Тут замовник ПП МП «Турія» (директор Дунець О.В.) зводить 18-ти квартирний житловий будинок. Його планують здати до 1 кварталу 2016-го року.

«Коли почали тут будівництво, десь у 2002-му році, то мали звести лише один будинок, але збудували й другий. Поряд - наша прибудинкова територія, й тут спортивний майданчик. Тоді забудовник обіцяв облагородити територію. У нас було міні-поле, волейбольна площадка, зауважу, що в документах, які нам давали різні інстанції вказано, що ігровий майданчик має бути. Як бачимо зараз, цю територію забрали й забудовують. Аж серце крається, зараз наші дітки грають у футбол на даху котельні. Так, вони туди вилазять, бо у дворі немає місця. Окрім того, вони хочуть виїзд із того будинку зробити через наш двір. Ми цього не дозволимо, бо і так забрали нашу прибудинкову територію, ще й машинами усе позаставляють і будуть ганяти, це небезпечно для наших дітей, онуків», - розповідає про проблему із сторони мешканців домком (керівник самоствореного домашнього комітету) будинку № 27 Марія Бойко.
На документах від Луцької міської ради та облдержадміністрації таки дійсно вказано, що два будинки на вулиці Стрілецькій зводяться з умовою облаштування прибудинкової території.
Зі слів Марії Бойко, коли мешканці звернулися до Луцького міського голови Миколи Романюка, то отримали відповідь, що влада міста у цьому не винна, адже дозвіл надали в Києві, й влада обласного центру тут не при справах.

Коли комісія розпочала роботу на місці, то мешканці почали висловлювати своє невдоволення цим будівництвом. Люди запевнили, що дороги на виїзд з новобудови через їхній двір не дадуть. А також мешканці прилеглої території розповіли, що вони платять за прибудинкову територію щомісяця, втім, частину цієї землі у них «відтяли». Отож, вони планують звертатися в суд, аби їм повернули усі кошти за цю землю.

Представник забудовника Іван Остапюк наголосив, що у нього усі документи в порядку. А щодо зобов’язань попереднього власника облаштувати спортмайданчик - то він нічого не чув про це.
Депутати порадили мешканцям сісти за стіл перемовин із забудовником та домовитися про те, щоб їм облагородити двір.

Члени комісії зауважили, що будівництво жодним чином не впливає на стан будинків, які розташовані поряд.
Окрім цього об’єкту, проінспектували ще три будівництва за такими адресами: проспект Волі, 44; проспект Молоді, 8, 10 та вулиця Захарова,12.

На другому зі згааних об’єктів люди нарікали на те, що забудовник вирив чотириметровий котлован та нелегально вивозить для продажу пісок.
Що має бути збудовано між будинками на проспект Молоді, 8 і 10 - не знають ні в архітектурі Луцькради, ні заступник градоначальника Лариса Соколовська, ні депутати, адже документів ніхто «не бачив в очі».
На будівництві за адресою вулиця Захарова, 12 зводять їдальню. Члени комісії визначили, що з документами все гаразд, тут має бути одноповерхове приміщення.

Єдина проблема – забудовнику необхідно якнайшвидше залити фундамент, аби через великий котлован та дощі не спричинити негативного впливу на сусідній будинок. Також представника забудовника ТзОВ «Кажан люкс» Наталію Кушнір зобов’язали за тиждень забрати з території бетонні плити, які не можна там зберігати й потрібно вивезти.
Зауважимо, спеціальна комісія Луцькради щодо інспекції незаконних будівництв у Луцьку збереться повторно завтра о 14:00 годині в міськраді у кабінеті 105.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
ВІН Показати IP 8 Червня 2015 21:26
на стрілецькій елементарний наізд - потрібно облагородити двір,цим все сказано
житель б.27 до ВІН Показати IP 8 Червня 2015 23:06
Який наїзд?ВКРАЛИ шматок прибудинкової території та спортивний майданчик. ВКРАЛИ!!
джо до ВІН Показати IP 8 Червня 2015 23:42
Мали на тій ділянці зробити куточок для дітей .Не встигли!!!
він до джо Показати IP 9 Червня 2015 09:02
Хто вам мав це зробити у вас було більше 10 років чому не зробили
Юрист до ВІН Показати IP 9 Червня 2015 09:54
Шановні лучани читайте уважно!!!!Будівництво почалося 2002 року, а боти приписують Романюку,)))Яка прибудинкова територія!!???? "Поряд-наша прибудинкова територія"-це виписка статті читайте уважніше, перед тим, як когось звинувачувати. Окрім того ігровий майданчик мали побудувати, однак про терміни там жодного слова немає, тобто забудовник може і через 20 років побудувати. А мешканці будинків вже дуже нагліти стали. Не хочете щоб біля Вас хтось будувався!!??? Викупляйте чи орендуйте території біля будинків і жоден забудовник до Вас неприйде.А розказувати, що хтось вкрав те, що мені не належиить це просто смішно.
123 до Юрист Показати IP 9 Червня 2015 13:22
Я так розумію - представник забудовника явився. Ну так от - у нас є мер станом на сьогодні (НОмінальний), він має тримати порядок у місті - він має слідкувати за комфортом проживання лучан, а не тулити висотки на кожному пятачку. Навіть якщо це не за його каденції зроблено - він має повпливати на ці дії, адже вони викликають невдоволення громади. Що, не має повноважень?! Має - як буратіни людям поперед вікнами зводити - то все він він має. Там був єдиний клаптик землі з травою де могли бавитися діти - тепер нема. Діти де мають відпочивати - на коліях?!!
депутат Показати IP 8 Червня 2015 21:38
Селяни хто вас буде запитувати? Киш по норах!
Анонім до депутат Показати IP 8 Червня 2015 21:44
Та всіх депутатів треба вистріляти, всіх до одного, але краще взяти прив'язати до стовбів і щоб люди били паляками їх, шакалів
ікс до Анонім Показати IP 8 Червня 2015 21:52
одного треба оставити щоб розказував наступникам що було з попередниками,а взагалі то все це вже не смішно.Невже все що будується - незаконне
турія Показати IP 8 Червня 2015 21:46
за землю платить підприємство в тому числі і за ту де стоять два збудовані будинки
Житель б № 29 Показати IP 8 Червня 2015 21:53
Незаконне будівництво на Стрілецькій - це вершина непрофесіоналізму чинуш міськради в сфері будівництва та архнагляду. Або, швидше за все - покривання.. Приліпили те будівництво у декількох метрах від існуючих будівель - з іншої сторони підперли залізничні колії. Не виключено, що там навіть не дотримано правил відстані від існуючих будівель. Виїзд запланували на і так перевантажений заїзд зі Стрілецької для будинків 27.29.31.33 - який провалюється на очах бо гроші в асфальт закатали - а водовідведення не зробили - тепер там озеро після дощу і глибоченна яма посередині, в яку що не засиплють - вона далі глибшає.. В цьому проїзді навіть навіть 2 легковика не розминуться. У магазин "Наш Край в будинку № 31 цілий день вантажівки продукти підвозять - скачуть по бардюрах - і не вийдеш з двору - або в калюжу по гульки, або машинам на тротуарі під колеса. А думки мешканців сусідніх будинків ніхто не питав - бо, думали, так пройде.. Ото голосуйте далі за "будівників" Колів Романюків, який по ваших головах землю під забудову роздає, а сам потім відкати квартирами бере. А саме смішне - в будинку № 27 живе така панянка як Юлія Вусенко (майжедепутат) - доцент якоїсь кафедри на юридичному ВДУ. Йшла по списках "Самопомочі" - ото як в депутати пертися, то всі активні і відповідальні, а як лад у своєму ж дворі навести - так і нема кому )))))))
Ольга Показати IP 8 Червня 2015 22:04
шановні мешканці! більшість цих незаконних будівництв ведуться довгий період часу! а дозвіл на це дав не Романюк, а його попередники. зараз почали активно вести ці будівництва! тому питання до них треба ставити!
123 до Ольга Показати IP 8 Червня 2015 23:11
Та то палюбому папєрєднікі винні)
Анонім Показати IP 8 Червня 2015 22:08
І всюди наталя кушнір!!! Ото діловуха!!! Будуеться всюди.....
Егорка Показати IP 8 Червня 2015 22:41
проблема наших людей це те що поки їх шкури не тронеться то не почнуть рухатись.... просто дурний народ, наівний в тупий.... просто баранчики які проживають аюв місті))) доречі на руку всім держслужбовцям.
Ірина Показати IP 9 Червня 2015 00:30
Між Старим Омеляником і МКБ - колишній луг з унікальними цілющими рослинами, дрібними тваринами , зокрема, з червонокнижними жабами,ящірками і кажанами Тут болотиста місцевість. Навіть дачі тут лише наверху стоять, на гірці, останні будинки стоїть на насипному грунті. Ще у радянські часи архітектори думали побудувати тут школу та стадіон (поряд знаходиться спорт-школа без свого стадіону і діти кидають списи та ганяють мяча просто на вузеньких доріжках, що ведуть свій шлях до будинків). Проте , коли заміряли і дослідили грунт, виявилося, що це марудна справа, дороговартісна і небезпечна для інших будинків, що стоять на насипному грунті . Усі ці новостройки упевнено поповзуть в болото, як тільки будуть забивати сваї. Треба сказати, що вода тут і не в повінь виступає на поверхню,а грунт ходить хороводом під важким трактором.Тому все й покинули. Теперішні бізнесмени не роблять ніяких замірів! Їм навіть не потрібні архітектурні чи будівельні папери, схвалення контролюючих організацій на забудову. Вони оперують законом, що спочатку збудуй, а потім заплати і матимеш будинок. Що: бабло рішає все!? За два дні виріс забор. Подейкують , що будуватимуть 9 поверхівку.
Лучанин до Ірина Показати IP 9 Червня 2015 13:25
Дуже влучно підмічено - захопи, забудуй, а потім помало узакониш (підмажеш де скрипить)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus