USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Скільки чорнобильців зареєстрували на Волині

28 Січня 2015 12:08
За станом на 1 січня цього року на Волині мешкає майже 145 тисяч громадян, які постраждал внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Про це стало відомо сьогодні, 28 січня, під час брифінгу у департаменті соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації.

Так, зі слів заступника директора департаменту соціальної політики Волинської ОДА Оксани Гобод, на початок 2015 року на Волині зареєстрували 144 тисячі 839 чорнобильців. З них - 540 учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС першої категорії (ті, які мають інвалідність); 1186 – другої та 533 третьої категорії.

Окрім цього, на території Лесиного краю проживає 3092 постраждалих від катастрофи на ЧАЕС першої, 491- другої та 90 тисяч 299 громадян третьої категорії, з них - 83 тисячі 707 мешкають у трьох районах. Серед них 47 006 дітей, постраждалих від катастрофи та 1664 дружин та чоловіків померлих громадян, смерть яких пов’язана з наслідками чорнобильської катастрофи.

Нагадаємо, що згідно із статтею 14 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» громадяни із числа тих, які брали участь у ліквідації ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї, належать:

до категорії 1 - інваліди з числа учасників ліквідації ядерних аварій, ядерних випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї, щодо яких встановлено причинний зв'язок інвалідності з відповідною аварією, випробуванням або військовим навчанням, а також хворі на променеву хворобу внаслідок участі у ліквідації ядерних аварій, у ядерних випробуваннях, у військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї;

до категорії 2 - учасники випробувань ядерної зброї в атмосфері, бойових радіоактивних речовин і учасники військових навчань із застосуванням такої зброї та ліквідації наслідків ядерних аварій;

до категорії 3 - особи, які складали ядерні заряди і здійснювали на них регламентні роботи для проведення відповідних випробувань і військових навчань, брали участь у підземних випробуваннях ядерної зброї, а також ті, які переопромінились при охороні ядерних полігонів під час випробувань (якщо їх не віднесено до категорії 1).

Громадяни із категорії тих, які постраждали від радіаційного опромінення внаслідок будь-якої аварії, порушення правил експлуатації обладнання з радіоактивною речовиною, порушення правил зберігання і поховання радіоактивних речовин, що сталися не з вини постраждалих, належать:

до категорії 1 - особи, які стали інвалідами, захворіли на променеву хворобу внаслідок будь-якої радіаційної аварії, порушення правил експлуатації обладнання з радіоактивною речовиною, порушення правил зберігання і поховання радіоактивних речовин, які сталися не з їх вини, що визначено актом за формою НI (у разі, коли захворювання пов'язано з виробничою або професійною діяльністю) або актом державної комісії про нещасний випадок (радіаційну аварію), якщо такий зв'язок встановлено медичними закладами;

до категорії 2 - особи, захворювання яких пов'язано з переопроміненням внаслідок будь-якої аварії, порушенням правил експлуатації обладнання з радіоактивною речовиною, порушенням правил зберігання і поховання радіоактивних речовин, які сталися не з вини постраждалих, що визначено актом за формою НI (у разі коли захворювання пов'язано з виробничою або професійною діяльністю) або актом державної комісії про нещасний випадок (радіаційну аварію), якщо такий зв'язок встановлено медичними закладами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 28 Січня 2015 12:17
дуже мало!
Чорнобиль Показати IP 28 Січня 2015 12:31
Кухтей полішук наклепав фальшивих "чорнобильців" і через липових страждають справжні ліквідатори наслідків наЧАЕС. Зняти з них пільги і правда восторжествує. Хто тих ледарів про годує, який бюджет утримає таку армію "потерпілих"?
Анонім Показати IP 28 Січня 2015 13:15
так там 90 проц. фальшивих.Які вони чорнобильці? Ці,що були давно померли, а це все підробка, Тільки одержують гроші задарма,за які ми на них пашемо.Якщо взяти то ми усі на Волині чорнобильці.Що зробиш,треба усіх перекомісовувати і зінімати всі пільги-це просто ужас.
атом Показати IP 28 Січня 2015 13:28
Ніяких пільг! Все переводити у монетизацію і досить, а то розплодилось...! Спочатку перевірити і підтвердити ті пільги, а потім вирішувати що і до чого! У жодній країні такого немає! У Японії після аварії на Фокусімі комусь пільги давали, а там теж постраждалі були і не мало і країна заможніша але розумна!!!
дідо Показати IP 28 Січня 2015 13:55
дайте пільги! Усі волиняни постраждали і хочуть пільги!
Анонім Показати IP 28 Січня 2015 14:04
Славиться Волинське Полісся не тільки чорнобильцями,а й "героями"- смітюх,мартинюк...
Ось вам Показати IP 28 Січня 2015 15:51
Ті пільги для лжечорнобильців обходяться волинянам в майже 90 мільйонів гривень!!!!!!!!!!!!!!!!.
Анонім Показати IP 28 Січня 2015 18:55
У Камінь-Каширському районі "ЗОНА" - народжуваність найбільша на Волині (можливо в Україні)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus