USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скільки витратять на обладнання для неповносправних у Луцьку

14 Червня 2013 13:22
Проблеми з доступністю для інвалідів, а саме відсутність ліфту у обласному тубдиспансері, людини, яка допомагала б інвалідам під час посадки на потяг, а також проблеми з паркуванням автомобілів інвалідів обговорювали у Луцьку.

Так, засідання комісії забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно–транспортної інфраструктури облдержадміністрації відбулося сьогодні, 14 червня, у Луцьку.

Учасники засідання обговорювали питання доступності об’єктів соціального захисту населення для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Іван Грицюк повідомив, що наразі у області обладнали пандусами 33 медичні заклади стаціонарного типу. Зокрема впродовж року забезпечили пандусами 4 амбулаторії у Камінь-Каширському районі. Сільські амбулаторії розташовані зазвичай в одноповерхових приміщеннях, і питання із доступом у ці заклади вирішили.

Проблема з встановленням ліфтів існує у Ковельській клінічній лікарні та Волинській обласній інфекційній лікарні. Загальна сума витрат для облаштування волинських лікувальних закладів становить 2 мільйони 120 тисяч гривень.

За словами Івана Грицюка, у 5 медичних закладах Луцька встановили звукові інформатори-метрономи для осіб із вадами зору. Санітарно-технічні вузли для людей з особливими потребами наразі облаштували у 5 лікувальних закладах області. В області діють 9 медико-санітарних експертних комісій, майже всі вони розташовані на перших поверхах лікувальних закладів.

Голова обласного фонду активної реабілітації неповносправних Ганна Гапанюк запитала у Івана Грицюка, чи планується встановлення ліфту у приміщенні обласного тубдиспансеру. Заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА запевнив, що питання облаштування ліфту включене у проект реконструкції закладу.

Під час засідання прозвучали звіти робочих груп про результати проведеного аудиту доступності.

Так, Ганна Гапанюк повідомила про те, що наразі на Луцькому залізничному вокзалі є інвалідний візок, яким можуть користуватися люди з обмеженими фізичними можливостями, проте немає людини, яка допомагала б інвалідам під час посадки на потяг. Чергові, які допомагають неповносправним - переважно жінки, і їм фізично важко забезпечувати посадку інвалідів на потяг.

Також існує проблема з місцем для паркування автомобілів інвалідів на залізничному вокзалі, де відсутня спеціальна піктограма. Це місце часто займають автобуси та таксі.

Ганна Гапанюк розповіла про дослідження доступності універмагу, театру та ЦНАПу. Так, універмаг та театр доступні для інвалідів, натомість під’їхати автомобілем з ручним керуванням до приміщення ЦНАПу - проблематично.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Грак Показати IP 14 Червня 2013 18:30
Да посадити наших посадовців на візки і заставити так декілька тижнів поїздити, тоді і проблему вирішать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus