USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку пропонують створити комунальний заклад «Спорт для всіх»

5 Січня 2016 12:35
На розгляд найближчої сесії Луцької міської ради готується проект рішення про створення комунального закладу «Спорт для всіх», який буде займатися фізкультурно-оздоровчою масовою роботою з населенням.

Комунальний заклад планують створити на базі міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Про це стало відомо під час засідання круглого столу зібраного з цього приводу в Луцькій міській раді сьогодні, 5 січня.

Так, заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця розповів, що на найближчу сесію виноситиметься створення комунального закладу «Спорт для всіх».

З його слів, доцільність створення комунального закладу зумовлена тим, що нині по факту ця структура «Спорт для всіх» існувала, але не мала статусу юридичної особи. А ось у законодавстві центри фізичної культури і спорту мають бути окремою юридичною особою.

Поки що центр не має можливості розпоряджатися майном, фінансами. Майданчики нині перебувають на балансі ЖЕКів, а приміщення для центру орендує виконком.

Окрім того, створення комунального закладу дасть змогу здійснювати господарську діяльність, адже є перелік платних послуг, завдяки яким можна було б розвивати базу.

Юрій Моклиця повідомив, що заклад, який створять, матиме на меті не заробляння грошей, а розвиток галузі. Заклад буде дотаційним і фінансуватиметься з бюджету міста з можливістю заробляти.

В штаті передбачається, працюватиме не більше 15 шатних одиниць, але, ймовірно, їх буде 10, як і зараз. Поки що у центру немає жодного майна, тому причин збільшувати штат поки що немає, каже заступник міського голови. Керівника закладу, передбачається, обиратимуть на конкурсній основі.

Крім того, Юрій Моклиця повідомив, що на Волині згаданий центр у Луцьку - єдиний, який не має статусу самостійного.

Директор центру Надія Петрик розповіла, що міський центр існує з 2007 року на базі восьми клубів за місцем проживання. Досі основна цільова аудиторія центру була діти шкільного віку, але планують працювати далі з дошкільнятами, студентством, дорослими.

На базі центру діє 37 фізкультурно-оздоровчих груп. Секції відкриті з тих видів, якими лучани побажали займатися: карате, дзюдо, велоспорт, танцювальна аеробіка, теніс, шахи та шашки.

З її слів, в бюджеті на ремонт приміщень які орендує виконком для центру - немає коштів, лише один клуб «Атлет» сьогодні ремонтується.

Всього на 2015 рік з міського бюджету виділялося 735 тисяч гривень для центру. З них 141 тисячу плата за комунальні послуги, 28 тисяч витратили на спортивне обладнання, на проведення фізично-масових спортивних заходів – всього лише 5 тисяч гривень. Крім того, торік 80 дітей-пільговиків оздоровлювалися на базі центру в таборах денного перебування.

Одна з головних проблем – спортивні майданчики. Більшість з них (турніки, спортивне обладнання) знищені, а ті, які є або на балансах ЖЕКів, або за документами не числяться взагалі. Відтак, одне з перших питань – обладнання.

Крім того, після створення комунального закладу центр зможе юридичну можливість укладати договори з федераціями, ДЮСШ про роботу тренерів, які працюватимуть з лучанами в клубах за місцем проживання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Вова Показати IP 5 Січня 2016 13:29
Прикольно як. Тобто з існуючими в нас все нормально? А в "Динамо", наприклад, до цього часу немає опалення, а займаються дітки з шести років? Так в міськраду звертались, так імітація діяльності вони провели, і що далі? Чи наших чиновників цікавить не спорт а щось інше? а що саме?
Знавець спорту до Вова Показати IP 9 Січня 2016 16:56
Товариство динамо і його спортивний комплекс немає нічого спільного з Луцькою міською радою. Дане товариство фінансується лише ЧАСТКОВО з субвенції державного і обласного бюджетів ось проблеми з відци.- такі ж проблеми з товариствами ДИНАМО, УКРАЇНА, СПАРТАК, КОЛОС та їхніми ДЮСШ де нажаль кошти надаю лише на заробітну плату ну і інколи на комунальні послуги. А деякі спортивні школи жирують - особливо обласна ДЮСШ де роздутий занадто штат і комунальні послуги мільйонні.
Тарас Чурило Показати IP 5 Січня 2016 17:34
Ще одне підприємство для відмивання грошей?
Кужарко до Тарас Чурило Показати IP 9 Січня 2016 17:12
З таким бюджетом голим і босим вони нічого не відмиють - не там береш.
Сніг Показати IP 9 Січня 2016 17:07
Накінець дозріли - цей центр мав існувати ще з 2004 року а створили лише у 2007 році, але забулись зробити згідно законодавства. Цей центр дуже необхідний для міста. Європейські країни вже більше 50 років мають такі центри. Готові центри на які необхідно рівнятись Луцьку є вже в Володимирі-Волинському (сучасний басейн, новий спорткомплекс, оновлений до невзнання стадіон, спортивні площадки з сучасними основами, тренажерні зали та багато іншого).
Анонім Показати IP 9 Січня 2016 17:11
Повністю підтримую Моклицю. Пора навести лад зі Спортом у місті.
степан Показати IP 11 Січня 2016 17:46
Навіщо ті державні зали, як вони всерівно не безкоштовні для людей бо і там працівникі які люблять гроші леві заробити, окрім ставки своєї.А порівняно з приватними залами по обладнанню і умовам вони далеко відстають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus