USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сміття у Луцьку побільшало. РЕЗУЛЬТАТИ

30 Квітня 2013 18:24
Менше активістів та більше сміття – такий висновок оприлюднили під час завершальної конференції щодо акції «Зробимо Луцьк чистим!».

Захід відбувся у коворкінг−центрі «Репортер» 30 квітня.

Регіональний представник акції у Луцьку Катерина Шкльода розповіла, що цьогоріч прибирати місто зголосилося понад 1600 волонтерів. Вони за 6 годин зібрали 495 пакетів загального сміття місткістю майже 60 метрів кубічних, де пластикових пляшкок - майже 39 кубічних метрів та скла – 15 метрів кубічних.

До слова, у 2012-ому році майже 1900 мешканців Луцька зібрали 316 пакетів загального сміття.

Крім того, Катерина Шкльода зазначила, що одну із зон прибрати повністю не вдалося (парк біля університету «Україна» - «ВН»).

«Ця зона була схожа на один суцільний смітник», − додала координатор акції.

Співорганізатор акції, голова ЛМ СГО «Молодіжна Платформа» Захар Ткачук повідомив, що організована акція, де закликали «викинути сміття із голови», була спрямована на свідомість лучан.

«Після Пасхи ми плануємо прибрати ще один парк – парк біля університету «Україна». Цей парк не прибирався вже дуже давно. Там якщо й прибирають, то лише локальні частини», − каже Захар Ткачук.

Радіоведуча Вікторія Жуковська зауважила, що хоча за тиждень до акції зону «Старе місто» уже прибирали, там усе рівно було дуже брудно.
«Дуже велика проблема у Луцьку – смітники. Мені здається, що у міськраді потрібно піднімати це питання»», − додала Вікторія Жуковська.

Окрім студентів вишів та школярів, приводили до ладу місто й відомі лучани: ведуча радіо СіД FM Вікторія Жуковська, лідер гурту «ФлайzZzа» Андрій Тимчук, секретар Луцької міської ради Олександр Пиза, депутати Луцької міськради Роман Бондарук, Андрій Разумовський, гурти «Фіолет», «Double Flash», «KEtO», ректор СНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан, актор Волинського академічного обласного театру імені Тараса Шевченка Дмитро Мельничук, учасники театру «Гармидер» та інші.

Також організатори вручили подяки тим учасникам та організаціям, які, мовляв, внесли найбільший вклад в прибирання міста.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Оксана М. Показати IP 30 Квітня 2013 19:00
Одні прибирають місто, інші його засмічують... А от смітників дійсно треба більше, адже тоді у людей не виникатиме бажання кинути папірець під ноги (а якщо й буде таке бажання, то потрібно, аби міська рада придумала заходи знешкодження такого "бидлоття").
Zozulechka Показати IP 30 Квітня 2013 20:18
При всій повазі до організаторів і учасників акції хочу сказати, що за 21 рік у нашій незалежній Україні, на жаль, такі толоки не є остаточним аргументом. Мовляв, приберемо раз і назавжди, і наша часточка Планети завжди буде чистою. Сама неодноразово прибирала сміття біля Стиру на Ковельській та в лісах поблизу дачних масивів Діброва і Воротнів. Але двох дівочих рук таки замало, коли їх сила-силенна жбурляє все, що заманеться, де заманеться. Чому ж досі офіційно не встановлено штрафних санкцій для тих, хто смітить, і той, хто в повсякденні зберігає чистоту, повинен ходити й прибирати за ним???
нема в нашому місті толку Показати IP 1 Травня 2013 17:58
Угу, я не думаю, що тут щось взагалі прибирають! Такого безладу в Луцьку ще не було ніколи!Ця зима та весна показала,як все жахливо!підприємці в центрі міста під власними офісами не могли сніг тпочистити та посипати вулиці,тепер замісти не можуть та прибрати..., н да...,вже мовчимо про владу та комунальників!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus