USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Смолоскипний натовп у Луцьку пом’янув Шухевича. ФОТО

7 Березня 2010 11:31
Близько 300 учасників 5 березня увечері, в день смерті головнокомандуючого ОУН-УПА Романа Шухевича, зібралися для здійснення смолоскипної ходи у вшанування пам’яті його загибелі.
 

«ОУН-УПА – державне визнання», «Слава нації – смерть ворога», «Україна - понад усе», «Роман Шухевич – герой України», «Слава Україні – героям слава», - під такими гаслами «смолоскипний натовп» крокував від пам’ятного знаку Степану Бандері біля РАЦСу до колишньої Луцької тюрми.

Організатором заходу стала Волинська обласна організація «Національний альянс».  Учасниками ходи були члени «Національного Альянсу та інші громадські організації.

«Ми запрошували всі організації. Але більша частина - «Національний альянс».Є із «Молодого собору», з «Пласту», з «ЦЕКу», - каже голова Всеукраїнської організації «Національний альянс» Ігор Гузь.

Член Всеукраїнської скаутської організації «Пласт» Андрій Верцешир каже, що прийшов сюди у першу чергу «як громадянин своєї країни». Адже визнає Романа Шухевича героєм України. «А Роман Шухевич, до речі, теж був пластуном», - каже учасник смолоскипної ходи.

Люди, що споглядали смолоскипну ходу, сприймали таке явище неоднозначно: хтось кидав квіти, а хтось показував жест Цезаря пальцем вниз.
 

Ігор Гузь коментує це так, що «у нас в державі демократія. Ніхто сьогодні не заставляв когось іти тут. Людина має свою позицію. Хай виходить зі своїми іншими публічними заходами. Це нормально. Це демократично. Ми маємо одну позицію, а якась інша частина людей має іншу. То їхнє право.»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Всезнайко Показати IP 7 Березня 2010 21:27
ЯК 65-70 РОКІВ НАЗАД. ТІ САМІ ШИЗОФРЕНИКИ. ТОБТО, БАНДЕРІВЦІ. МОЧАНЕМО ЯК ТОДІ. КОГО НЕ МОЧАНЕМО, ТО ПОСАДИМО. МАЙДАН ЗАКІНЧИВСЯ!
malchik Показати IP 8 Березня 2010 13:55
Нацики прогулялись стадом)
Ім'я Показати IP 8 Березня 2010 18:41
Українці мусять стати хазяями у власній державі, інакше, як бачимо, спадкоємці організаторів голодоморів готові нас знищити
полтава Показати IP 8 Березня 2010 20:42
будущееукраны за вами слава украине
Лёля Показати IP 18 Березня 2010 16:17
Ужас...ехала бы на машине - надавила бы ещё на газ )
art Показати IP 18 Березня 2010 23:06
Болеют люди Я с ними не согласен Стадо барнов главное их не трогать(говно воняет), сами себя сожрут!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus