USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Стан громадських вбиралень у Луцьку. ФОТО. КАРТА

19 Червня 2013 16:08
Шість громадських вбиралень наразі перебуває під контролем Луцької міської ради та її підрозділів. У якому вони стані, вирішили дізнатися журналісти.

Про це йдеться у матеріалі Четвертої Влади.

Зокрема це:
вбиральні на кладовищах в селі Гаразджа та на вулиці Рівненській;
вбиральня на пляжі в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки (балансоутримувачем є ЖКП №3);
вбиральня на вулиці Глушець біля кафе «Сніжинка» (балансоутримувачем є ЖКП №3);
вбиральня в Будинку панахиди (балансоутримувачем є Луцький спецкомбінат КПО);
вбиральня на Театральному майдані міста.

Туалет на кладовищі на вулиці Рівненській

Вбиральню на кладовищі шукати довелося довго.



Ця вбиральня - безплатна. Тут немає навіть паперу, не кажучи вже про щось більше. Запах теж не найприємніший. У листі із департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради не повідомили, на чиєму балансі цей туалет.

Вбиральня на кладовищі у Гаразджі

Дещо солідніше виглядає зовні вбиральня на кладовищі у селі Гаразджа. Вона також безплатна.


Зовнішній вигляд вбиральні та її чоловіча половина


Стеля у вбиральні та жіноча половина

Ця вбиральня ділиться на чоловічу та жіночу частину. В обох відділеннях є по дві кабінки, проте без дверцят і кожен, хто сюди входить, може поспостерігати за «заняттям» відвідувачів вбиральні. Тут, як і у попередньому туалеті, немає ані туалетного паперу, ані умивальника.

У департаменті житлово-комунального господарства міськради так само не повідомили на чиєму балансі перебуває ця вбиральня.

Вбиральня на пляжі у Центральному парку

Набагато привабливіше виглядає туалет на пляжі у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Тут поставили нові двері і дещо оновили зовнішній вигляд.



Зовнішній та внутрішній вигляд вбиральні на пляжі.

Вбиральня поділена на дві кабінки, де немає ні паперу, ні інших туалетних речей. Ця вбиральня також є безплатною і перебуває на балансі ЖКП №3.

Вбиральня біля «Сніжинки»

Вбиральня на вулиці Глушець біля кафе «Сніжинка» є платною. Вартість її відвідування лучанам та гостям міста обійдеться у 2 гривні.


Зовнішній вигляд вбиральні та при вході всередину.


Туалет та умивальники у жіночій частині вбиральні.

За інформацією видання, непривітно зустрів журналіста черговий касир. На повідомлення журналіста про те, що той зробить кілька кадрів у вбиральні касир відповів відмовою. Мовляв, він не може дозволити фотографування без дозволу «мастєрши».

Зателефонувати їй він не міг, оскільки його мобільний розрядився, а номеру напам’ять він не знає. Навіть повідомлення про те, що він порушує як мінімум два закони, не переконали його в тому, що журналіст як і будь-хто інший має право заходити у вбиральню і фотографувати її. Чоловік запевняв, що не хоче, щоб його «ругало» керівництво, зокрема й департаменту ЖКГ.

Директор ЖКП №3 Руслан Юлдашев розповів, що ця вбиральня неприбуткова і працює з квітня до жовтня.

«Зимою вона не працює, бо і вода перекривається, а без води вона не може працювати», - розповідає директор.

Того ж дня знову вирушили до вбиральні, де уже на касі працювала жіночка на пенсії, яка вже була проінформована про ситуацію. Жінка здивувалася, чому її колега не дозволив фотографувати, адже ж це не якийсь «стратегічний об’єкт». З її слів дізналися й про те, що вбиральню часто підтоплює під час дощів, а доходу вона дає не багато.

«У травні, коли були свята, то мали 3,5-4 тисячі доходу, а так то за місяць 1-2 тисячі здаємо. Це ж зарплату треба дати і за воду заплатити – воно не окуповується», - розповіла жінка і попросила її не фотографувати.

Вбиральні із обмеженим доступом на Театральному майдані та у Будинку панахиди

У вбиральні на Театральному майдані Луцька та в Будинку панахиди потрапити не вдалося. Обидві були зачинені.

У департаменті ЖКГ Луцької міської ради повідомили, що вбиральня на Театральному майдані перебуває в оренді у приватного підприємця Патлашинського Р. Я. і працює лише під час проведення масових заходів у центрі міста.





Вбиральня у Будинку панахиди працює лише протягом скорботних заходів.


Окрім того, як повідомили у відділу благоустрою департаменту ЖКГ Луцької міської ради, в Луцьку є ще й інші громадські вбиральні, які перебувають у власності інших юридичних осіб.

Наприклад, серед таких - вбиральня біля атракціонів у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, якою опікується місцеве колективне підприємство «Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки», що надає послуги катання на атракціонах. Крім того, є вбиральня на залізничному вокзалі Луцька та інші.
Переглянути Комунальні громадські вбиральні Луцька на карті більшого розміру
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Thor Показати IP 19 Червня 2013 16:46
печально... Европа, блин
тарас Показати IP 19 Червня 2013 17:24
а на стадіоні Авангард? це просто жах одна хлорка!
Корінний лучанин Показати IP 19 Червня 2013 18:01
А тепер, шановні лучани, порівняйте ці реалії з намірами влади йти у європейську спільноту,також "ШЛЯХОМ ГЕДИМІНОВИЧІВ"! Нехай мерія Луцька з депутатським корпусом покажуть оці свої "ДОСЯГНЕННЯ" іноземцям, яких вони люблять приймати ! Ми, лучани, це бачимо кожен день і це не є НОВИНОЮ! НУ ЦЕ ПИТАННЯ МОЖНА Ж ВИРІШИТИ У МІСТІ ЛУЦЬКУ ! ВИСНОВОК КАТЕГОРИЧНИЙ : ЯКІ ТУАЛЕТИ ТАКА І МІСЬКРАДА ЛУЦЬКА НА ЧОЛІ З МЕРОМ!
ВВВ Показати IP 19 Червня 2013 18:22
Пропоную прийняти нашій місцевій владі рішення, щоб кожен бар чи ресторан пускав людей у свої вбиральні безкоштовно. Хто цього робити не буде - величезний штраф. Повторна скарага - перевірка і закриття закладу. Так і питання з вбиральнями вирішиться і гроші з бюджету на туалети не треба витрачати. Ну а на кладовищах і пляжі доведеться біотуалети встановлювати.
Власник Показати IP 19 Червня 2013 19:49
це хто такий збочений що вбиральні фотографує??? нема новин то може закритись а не всяку фігню виложувати
скептик Показати IP 19 Червня 2013 19:51
Не могут стационарные туалеты содержать,так хотябы биотуалеты поставили,особенно в местах большого скопления людей:автостанциях,жд вокзале,на рынках.Минимум по 5штук на обьекте.
Штефан, Луцьк Показати IP 19 Червня 2013 20:28
Можу надіслати фото VIP-туалету у міськраді Нововолинська. А у противагу - єдиного громадського туалету у міському парку культури. Проте, за останній знімок боюсь, щоби вам не стало зле. Був іще один, підземний - біля автостанції. Але його, очевидно, вкрали любі друзі міського голови разом із добрячим кусом громадської землі.
КАКА Показати IP 19 Червня 2013 22:20
А що біля "Сніжинки" гривень вхід і гривень вихід?
Гривня Показати IP 20 Червня 2013 16:10
Для "кАка": Недороблений, до тебе звертаюся, а що це за штука "гривень"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus