USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Три дні поспіль у Луцьку вмирають від пневмонії. Сьогодні – 28-річний чоловік

16 Грудня 2009 18:28
Луцьк увійшов до другої хвилі грипу із новою жертвою пневмонії - в обласній інфекційній лікарні через пневмонію помер чоловік. Епідеміологічний поріг в обласному центрі перевищено на 10 % і сягнув 159 хворих на 10 тисяч населення.
 
Під час засідання протиепідеміологічної комісії заступник начальника міського управління охорони здоров’я Микола Якимчук розповів, що в інфекційній лікарні від пневмонії помер 28-річний чоловік, котрий перебував на апараті штучного дихання. Чотири дні медики боролися за його життя, проте його не вдалося врятувати.
 
Чиновник додав, що друга хвиля грипу має дитяче «обличчя». Тому потрібно звільнити якомога більше ліжок у інфекційній лікарні для майбутніх пацієнтів. Він запевнив, що міські лікувальні заклади забезпечені масками, препаратом «Таміфлю», антибіотиками, противірусними пігулками. Наразі, в області зареєстровано 90 тисяч хворих на грип та гострі респіраторні захворювання.
 
Головний санітарний лікар Луцька і району Іван Ульчак розповів, що із початку епідемії грипу, 29 жовтня в обласному центрі було зафіксовано 20 тисяч 614 випадків захворювання на грип та гострі респіраторні захворювання. В тому числі 9 тисяч 900 дітей до 14 років.
 
Досі було госпіталізовано 1 тисяча 110 лучан, із них 583 дітей. Від початку епідемії 6 лучан померло від пневмонії. Іван Ульчак наголошує: хворі вмерли через те, що надто пізно звернулися за допомогою до лікарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus