USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку мережі для відеонагляду зможуть використовувати для підключення соцзакладів до інтернету

22 Листопада 2021 14:36
Після того, як вся територія міста буде покрита оптоволоконними міськими мережами, їх можна буде використовувати у якості роутерів для роздачі інтернет-зв’язку закладам соціальної сфери.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Директорка департаменту муніципальної варти Луцької міськради Юлія Сиротинська повідомила, що у попередні роки було укладено мережі на 55 мікрорайоні, в Центральному парку, встановлені камери на Т-подібних перехрестях, в’їздах і виїздах у місто, які вже використовуються для відеонагляду в «Центрі безпеки міста Луцька». Нині камерами відеонагляду облаштовують 40 та 33 мікрорайонах, а у планах – проспект Волі і прилеглі вулиці.

«Цього року добудовано 23 км оптоволокна на лівій половині міста: Рівненська, Відродження, Молоді, Соборності, Карпенка-Карого, Кравчука, Гордіюк. Там наступного року будемо підключати камери. Будемо брати під відеонагляд проспект Волі і дотичні до нього 16 вулиць. Також обладнані будуть всі соціальні об’єкти: лікарні, школи, садочки, біля університетів. Також будуть встановлені камери щоб можна було придбати аналітику і відслідковувати порушення правил ПДР», – повідомила вона.

Читати ще: Камери-роботи, 50-кратний zoom і величезна відеостіна. Як у Луцьку шукають порушників

Зі слів Юлії Сиротинської, будівництво власних мереж хоч і є затратним, проте в майбутньому дозволяє економити на оренді мереж провайдерів. Для прикладу, в Дніпрі щороку місто платить 800 тисяч гривень за оренду мереж провайдерів. Тим більше, і в Луцькій громаді є прецедент: камери, які встановлені в Княгининку після приєднання не можуть повноцінно використовувати, бо провайдер, який підключав до мереж за гривню, тепер виставляє рахунки по 10 тисяч щомісяця.

Натомість потім, коли все місто буде мати власні мережі, буде можливість підключити до швидкісного інтернету всі комунальні заклади і соціальну сферу.

«Коли ми прокладемо все оптоволокно, зможемо його використовувати як wi-fi роутер, щоб наші соціальні заклади підключити до мережі і щоб наші заклади не сплачували за послуги. Є перспектива зробити це за прикладом Любліна, де всі лікарні, школи, садочки – в одному вузлі. В Україні такий проект реалізований тільки в Харкові. В них немає провайдерів ні з телефонії, ні з інтернет-з’єднання», – пояснила Сиротинська.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
мдааа Показати IP 22 Листопада 2021 15:19
"Коли ми прокладемо все оптоволокно, зможемо його використовувати як wi-fi роутер" - в неї дуже "глибокі" знання в області комп'ютерних мереж... відправте її на якісь курси.
Експерт Показати IP 22 Листопада 2021 17:32
А закупівля інтернет каналу, монтажники, адміни, техпідтримка. Це як мінімум 100-150тис грн в місяць. Плюс обладнання, ліцензії й тд…

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus