USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Центр Луцька – ласий шматочок для «спритників». ФОТО

23 Лютого 2013 18:27
Зовсім поряд із Старим містом знаходяться не менш важливі історично цінні будинки та пам’ятки архітектури. Утім, повсюдно у центрі міста не зважають на значимість збереження спадщини минулого, перебудовуючи старі і самочинно зводячи нові будівлі.

Чергова акція у вигляді так званого фотошторму на тему «Історії рада: рада чи не рада?» у рамках громадської кампанії «Волинський щит» відбулася 23 лютого.

Уже вдруге «ВН» долучилися до заходу і також «пополювали» на міські проблеми разом із іншими учасниками.

Нагадаємо, попередній «фотошторм» організували в історико-культурному заповіднику «Старий Луцьк».

Новозведена будівля на перехресті вулиць Словацького і Шевченка – «мінус один» минувщині Луцька.

Натяк на майбутній балкон на архітектурній пам’ятці на вулиці Крилова? - Виконано!

Петро Великий зупинявся у цьому будинку на вулиці Пушкіна. Побували тут й менш імениті і більше «творчі» люди.


На подвір’ї біля центрального відділення поштового зв’язку у Луцьку, що на вулиці Кривий Вал, за огорожею має бути пам’ятник поштарю. Утім, доступитися до нього важко: все за парканом.

Центр Луцька нагадує нетрі «глухого» села.


Є у центрі Луцька і оглядові місця: у мікрорайон вулиці Львівська їхати не треба.



Луцьк – місто контрастів.



Про останнє свідчить і ось таке поєднання.

Ще одна пам’ятка архітектури: табличка гарна, фасад будинку – не надто.











Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Саша Показати IP 23 Лютого 2013 19:28
про що взагалі стаття? Питання "красиво -некрасиво" попрошу непіднімати - так як це дуже невдячна справа. Ну і фото передають незрозумілість статті з проблемами висмокченими із пальця
маша Показати IP 24 Лютого 2013 07:37
Саша! Це - історія нашого міста. Шкода, що ти приїхав з глухого Камінь-Каширського села і нічого в цьому не розумієш. Та й неграмотний ти зовсім. "не піднімати" - пишеться окремо, Так само й "висмокченими" (висмоктаними). А "ну" кажуть у вашому селі до бика чи коня. Повчися, синочку...
Саша до маша Показати IP 24 Лютого 2013 16:35
Марія, я так розумію Ви співавтор статті(питання риторичне) замість того щоб дати обрунтовану відповідь, Ви переходите на особистості і образи - це низький рівень не лише для журналіста, а й характеризує Вас як примітивну людину. Звернення "синочку" - я мабуть Вам в батьки годжуся і прожив я в Луцьку все своє життя Мені шкода, всього найкращого
Віктор Показати IP 24 Лютого 2013 11:49
Підтримую Сашу. Стаття ні про що. З неї можна зробити висновок - якщо не ремонтувати погано і ремонт те ж погано. Я проти несмаку. Але ніяк не погоджусь що "Новозведена будівля на перехресті вулиць Словацького і Шевченка – «мінус один» минувщині Луцька." Будинок зі слів колишніх його мешканців розвалювався. І те що тут відбудували не якусь коробку, а схожу будівлю це плюс
Сергій Показати IP 24 Лютого 2013 11:53
А мені будинок на першому розгорнутому фото дуже подобається. Мав би можливість купив офіс чи квартиру. Хороше місце, хороша архітектура. А що, всі в трущоби, в будинок Пузини? А якби хотіли, щоб був толк, то переселили з того будинку в хрущовки мешканців і зробили музей або другу корону вітовта. не скавчіть одні і другі.
ісса ндойє Показати IP 24 Лютого 2013 15:15
Здесь вы просто молодцы, надо сберечь архитектурный облик старого Луцка, он всегда носил черты старорусского стиля смешанного с жидовским и оккупационного польского с примесью австровенгерского, а де вкраінськи поліськи хати вкриті соломою ?????
антикозаностра Показати IP 24 Лютого 2013 17:58
а може автор в своєму житті щось краще побудував чи відремонтував? чи тільки "клацати фотіком" та витирати ж*пу спроможний? спритник?
007 Показати IP 24 Лютого 2013 18:34
Є така волинська дорога - від Радехова до Червонограда, так на ній є багато-пребагато ям, вибоїн, одним словом - це не дорога, а суцільна вибоїна. Так от деякі вибоїни на цій дорозі - офіційні історичні памятки, які не можна ремонтувати. Я не жартую. Вони утворились у воєнні роки, а сучасним водіям псують настрій і майно не менш як сучасні вибоїни. Потрібні комусь такі історичні памятки, які викликають більше негативу ніж якоїсь цінності для історії? От в Луцьку, та й взагалі, існує величезна кількість памяток, які, по суті, треба відпустити в історію, сфотографувати і розвалити, а на вільному місці зробити щось корисне для сучаних людей. Інше питання, що в нас схема єдина - знесли - будують офісний центр. А збудуйте музей! Школу! Дитсадок! Слабо?!
агент до 007 Показати IP 25 Лютого 2013 11:35
ЦЕ НЕ ВОЛИНСЬКА ДОРОГА - ТИ ЧУДО) ЦЕ ЛЬВІВСЬКА ОБЛ.!!! ДО ЧОГО ТУТ ЛУЦЬК???ТА ТВОЄ АВТО???
ZoRRo Показати IP 24 Лютого 2013 21:22
підримую 007 на всі сто!!!
Антон Показати IP 25 Лютого 2013 10:02
маячня в не стаття...
1234 Показати IP 25 Лютого 2013 10:13
Які "журналісти" така і стаття. Принаймі один з "журналістів" на 6 балів вчився в школі
оля Показати IP 25 Лютого 2013 10:34
Головне себе не забули сфотографувати! Тепер є чим "Вконтактє" похизуватися, попали на шпальти інтернет видання!
ВЧИТЕЛЬКА Показати IP 25 Лютого 2013 10:49
НЕ НА 6 БАЛІВ,А НА 6 З МІНУСОМ ..
Пропоную Показати IP 25 Лютого 2013 12:24
модераторам блокувати пости в яких зневажають людей - "селюк", "з глухого села" "поліщук" і тому подібне. Вже остогидло читати, як якесь, яке може тільки вчора сюди приїхало і нічогісінько не варте і не знає де воно буде завтра,рахує чомусь, що воно вище і значиміше , за тих хто живе в селі, вирощує картоплю і доїть корів. Чому врешті блокуються коменти з в яких образи за расову чи національну приналежнісь, а за місце проживання чи походження - нормально?
роботяга Показати IP 25 Лютого 2013 16:55
фотографувати ми всі вміємо... краще б вийшли на субботник
Стефан Показати IP 25 Лютого 2013 17:05
з мухи слона ро-блять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus