USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку «штурмували» Старе місто. ФОТО

9 Лютого 2013 17:49
Громадські активісти влаштували акцію, під час якої зафіксували проблеми історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» на фото.

Акція у вигляді так званого фотошторму на тему «Куремса з Луцька не пішов» відбулася 9 лютого.
Захід відбувся у межах громадської кампанії «Волинський щит», що нещодавно почалася у Луцьку. Її мета - захист історико-культурної спадщини Луцька.

До участі у фотоштормі долучилися небайдужі до долі Старого міста люди, які хочуть спонукати лучан задуматися над проблемами заповідника, показавши їх на світлинах.

Майже десяток охочих протягом двох годин ходив Старим Луцьком, намагаючись знайти, на їхню думку, найбільш підходящі до теми фотошторму моменти і зафіксувати їх на фотокамеру.

Однією із найбільш «болючих» проблем, на переконання учасників заходу, є те, що люди зводять нові будинки на місці архітектурних пам’яток, або ж нищать їх, модернізуючи і реконструюючи.

Так, у будинку напроти колишньої Вірменської церкви, що на вулиці Галшки Гулевичівни, нещодавно встановили метало-пластикове вікно, а це не додає цінності пам’ятці архітектури, якою є ця будівля з псевдоколонами.

Така ж проблема із так званим будинком Пузини – найстарішою оселею обласного центру. Після нещодавньої реставрації будівля втратила свій первісний вигляд.
А зовсім неподалік, на фасадній стіні католицького Петро-Павлівського костелу знаходиться чи не єдиний у Луцьку неелектричний годинник. Однак, він не працює. «Для того, щоб годинник знову «пішов», необхідно приблизно 50 тисяч гривень», - розповів один з учасників акції Ігор Левчук.

Окрім того, у Старому місті можна знайти ще безліч проблем: невідремонтовані балкони, оголені на вигляд електродроти біля будинків, неприбрані прибудинкові території, каналізація, несправна водовідвідна система.

Саме їх і побачили «ВН», долучившись до участі у фотоштормі.































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
С Показати IP 9 Лютого 2013 18:18
Чого дурні - бо бідні, а чого бідні - бо дурні. Так само в нас зі Старим містом. Немає там розумної та відданої справі людини. Всі дивляться, що б хапнути. Як і в державі.
авав Показати IP 9 Лютого 2013 18:56
Для того, щоб годинник знову «пішов», необхідно приблизно 50 тисяч гривень - в роки коли його виготовляли, це напевно були нечувані гроші і майстер в еквівалентів напевно сотню таких виготовив би за ті гроші )))
111 Показати IP 9 Лютого 2013 19:42
Так "штурмували", штормили чи штромили, га, редакціє?! Вже навчитеся колись грамотності, журналісти?!!!!
Семен до 111 Показати IP 9 Лютого 2013 20:30
Так у их всех дипломы за сало куплены.
старожил Показати IP 10 Лютого 2013 06:56
Молодці хлопці.треба спасати Старе місто інакше від нього й сліду не залишиться
Отто Показати IP 10 Лютого 2013 09:29
...Громадські активісти влаштували акцію, під час зафіксували ... Це про що, чи про як?
причина Показати IP 10 Лютого 2013 09:36
Штурмувати заповідник, що пісяти проти вітру. Штурмувати треба Романюка, щоб не торгував в ньому землею, як торгує жид коростявими кіньми.
)))) Показати IP 10 Лютого 2013 12:40
І не "десяток охочив ходив", а "десяток охочих ходили". Не про яйця ж пишете...
Володя Показати IP 10 Лютого 2013 21:19
ПРАВИЛЬНА акція а то наші чиновнички того безладу своїми вузенькими оченятками не бачать а бачать лише старий ринок який потрібно "впорядкувати" та поставити кілька своїх "буратін... "
Лучанин корінний Показати IP 10 Лютого 2013 21:28
Треба перш за все спонукати владу задуматися над проблемами міста! Викинути в інтернет фото- на це багато розуму не треба. А зрештою, хіба немає в Луцьку директора заповідника старого міста? Що, він хіба не знає про ці будівлі? На здоровий глузд, тут треба просто розробити план реконструції будівель, провести їхню паспортизацію. Роботи виконати державним коштом із залученням коштів меценатів луцьких. Як технар,я бачу, що деякі будівлі взагалі реконструйовувати немає сенсу -вони струхлявіли. Там живуть бідні люди, в них немає відповідних коштів,щоб скажімо, їх до чогось зобов'язати,щоб сказати їм:"ось,люди добрі ви живете в цих будинках то і утримуйте в доброму стані". Але так не вийде, бо тут цілий букет проблем: старі комунікації(з часів раннього більшовизму,коли всім все по фігу), старі дахи, фундаменти, підвали,купа співвласників цих трущоб і т.д. Було б добре не дерибанити територію старого міста, а накласти ТАБУ на будівництво всіляких банків та інших споруд. А так просто споганили цей район. Вже не так сприймається. Там хороші ВІДКАТИ пішли.Не суддя, а час розсудить.
Вердикт Показати IP 10 Лютого 2013 22:01
Молодці активісти,що висвітлили цю проблему! Яка ж паскудна та бездіяльна та наша міськрада та облрада!Щоб так запустити заповідник! Тай мешканці в тому заповіднику суцільні ГОПНІКИ!Невже навіть того сміття неможна прибрати!А той аморальний нічний заклад-бардель "техас",що стоїть прямо напроти церкви-це взагалі варворство!І хто тільки їм дав дозвіл??? Такі ж самі моральні потвори,які його там відкрили та які його відвідують!!!Стид таким та позор!!!
Наталя до Вердикт Показати IP 11 Лютого 2013 10:21
Повністю підтримую. Так, дійсно, як можна жити і ка*ати під себе?.. Самі ж мешканці могли б навести лад біля своїх осель...
Anti-Mafia Показати IP 11 Лютого 2013 15:29
Ось появились результати "Фотошьорму"... Да є над чим задуматись. Соромно!!!
Anti-Mafia Показати IP 11 Лютого 2013 18:56
Ось повний фото-звіт - volyntimes.com.ua Соромно!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus