USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Центр первинної медико-санітарної допомоги не став амбулаторією

26 Червня 2013 12:23
Депутати міськради вирішили не перейменовувати комунальний заклад «Луцький Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» на КЗ «Луцька амбулаторія загальної практики-сімейної медицини №1».
Таке рішення обранці громади прийняли під час 42-ої сесії міськради 26 червня.
Ініціатором проекту рішення про перейменування став депутат Андрій Осіпов. Так, він зазначив, що перейменування амбулаторії, яким ще донедавна був заклад, у Центр не змінює якості надання допомоги мешканцям ДПЗ. Тож, і зміна назви – недоцільна. А виникнення Центру – нової структури сфери охорони здоров’я, яка невідомо як буде функціонувати, і взагалі не виправдане.
Питання довго обговорювали. На захист Центру ставали як місцеві мешканці, так і працівники разом із директором закладу. Утім, були й ті, хто був проти.
Врешті, після тривалих дискусій, підсумував усе сказане депутат Андрій Осіпов. Так, він зазначив, що йому не надто приємно, що обговорення питання відбулося «з присмаками певного шкандалю і запопадливості».
Утім, щодо суті питання заявив, що перейменування Центру в амбулаторію – лише приведення у відповідність назви до того, чим, власне, і є заклад. Погодився Осіпов з обранцем громади Юрієм Вегою, який зазначив, що мешканцям мікрорайону ДПЗ потрібна повноцінна поліклініка, а не Центр.
«Затикати дірки, де потрібен повноцінний заклад високого рівня, не треба. Центр - це те саме, що головна над іншими амбулаторія. Нічого не зміниться», - переконаний депутат.
Вислухавши колегу, депутати за перейменування Центру назад в амбулаторію не проголосували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus