USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

У бернардинських підземеллях можуть зробити склад для вина

18 Березня 2016 19:00
У підземеллях пам'ятки архітектури національного значення монастиря бернардинів, де зараз ведуться роботи з розчищення, може бути склад для вина, а в майбутньому навіть музей, - про це розповіли у Волинській єпархії Української православної церкви Київського патріархату, - інформують Хроніки Любарта.

Про це розповів голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Віталій Собко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІСТОРІЯ ЛУЦЬКИХ БЕРНАРДИНІВ: БАРОКОВЕ МИНУЛЕ СОБОРУ СВЯТОЇ ТРІЙЦІ

З його слів, рано говорити про те, що буде у підземеллях, оскільки рішення хочуть прийняти після завершення робіт.

«Що там має бути, рішення не прийнято поки що. Ті підвали розчищаються. Коли буде завершено роботи, коли стане видно, як можна їх використовувати. Тоді прийматиметься рішення», - зазначив Віталій Собко.

З його слів, в адміністрації єпархії припускають, що у підвалах XVIII століття можуть влаштувати склад, а в майбутньому, можливо, навіть музей.

«Владика Михаїл висловив міркування, що можливо вони будуть використовуватися, як і колись, тобто як складське приміщення для бочок з вином для причастя і свічок. Можливо, у майбутньому там буде музей. Але зараз про це говорити передчасно, бо поки не зрозуміло, для чого воно може бути придатне», - прокоментував Собко.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що розпочали ремонтні роботи на території пам’ятки національного значення – монастиря бернардинів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олесь Показати IP 18 Березня 2016 19:27
Склад ВИНА (!?), під храмом! Тоді ще кабак і бордель та й буде "комплект"!
Юлія до Олесь Показати IP 18 Березня 2016 22:19
"можливо вони будуть використовуватися, як і колись, тобто як складське приміщення для бочок з вином для причастя і свічок" - з тексту. Ключові слова: можливо, вино для причастя. Якщо для вас ці слова асоціюються з кабаком і борделем - то є проблема вашого виховання :(
а де вино Показати IP 18 Березня 2016 21:04
ооооооолалала оооо
ВсезнайкО Показати IP 19 Березня 2016 21:13
Чітко, коротко і ясно. було питання - постала відповідь. Нічого кримінального як кажуть. У єпархії КП як бачимо все прозоро.
ВОВК Показати IP 20 Березня 2016 20:13
МОРДЯКИ ПОПИ ПОНАЇДАЛИ ЩЕ СКЛАД ВИНА ХОЧУТЬ МУДАКИ
ТОМА Показати IP 21 Березня 2016 20:33
От яяяяяяяяязви! Так крутять своїм розумом один перед одним. А там того розуму жменя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus