USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

«Таємниці двох веж»: у Луцьку створять застосунок-квест із середньовічними героями

8 Травня 2023 18:25
Виконавчий комітет Луцької міської ради оголосив тендер на створення мобільного додатку «Таємниці двох веж». Торги тривають на сайті держзакупівель.

Мобільний додаток буде розроблено в рамках грантового проєкту. Завдяки застосунку можна буде побачити віртуальних анімованих героїв, дізнатися про легенди, пов’язані з Луцьком періоду Середньовіччя.

На історичних пам’ятках буде розміщено спеціально розроблені піктограми, які будуть взаємодіяти з мобільним додатком. Просканувавши їх, будуть активовані віртуальні 3D-герої. Також завдяки застосунку можна буде прослухати розповіді про історичні місця, постаті, міфи та легенди тощо.

Відповідно до технічного завдання, застосунок буде доступний двома мовами: українською та англійською. Він міститиме 3D-моделювання та 3D-анімацію десятьох персонажів – героїв квесту, що відповідатимуть десятьом історичним пам’яткам туристичного маршруту.

Завдання користувача додатку – пройти туристичний квест-маршрут та зібрати всіх героїв, відвідавши таким чином усі локації.

У додатку буде можливість обрати відповідну опцію, щоб почути розповідь про героя як справжню історичну особу, а також побачити одяг та особисті речі героя. Герої будуть елементами доповненої реальності.

Щоб пройти локацію квесту, користувач буде повинен відповісти на запитання від героя.

До списку пам’яток у Луцьку увійдуть замок Любарта, Замкова площа, Кафедральний костел Святих Апостолів Петра і Павла, Єзуїтський колегіум, Монастир бригідок, Башта Чорторийських, Кірха, Хрестовоздвиженська церква, Аптека-музей і Монастир Василіанів.

Першим героєм у додатку буде популярний Кликун, він презентуватиме застосунок і виступатиме в ролі віртульного гіда. Загалом додаток міститиме 10 героїв: Кликун, Михайло Чорторийський, Павло Волуцький, Ян Гепнер, Жанна Ладижанка, Іван Семашко, Кирило Клавшич, Ян Бедерман, Юрша Іванович, викладач-єзуїт.

Мобільний додаток мають розробити до 20 червня цього року.

Читати ще: Можна потрапити у часовий портал: у Луцьку буде подорож найдовшими в Україні підземеллями

Нагадаємо, у Луцьку за грантові кошти відреставрували південно-західне крило колегіуму єзуїтів (підземелля та фасад), башту Чорторийських і залишки стіни Окольного замку. На проєкт витратили близько 30 мільйонів гривень грантових коштів. Додатково мільйон гривень виділила міська рада на археологічні роботи у відкритих підземеллях вежі Чорторийських і галерею, яка об’єднала з ними підземелля колегіуму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus