USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцькому ЦНАПІ відкрили пункт для обслуговування іноземців

18 Вересня 2015 10:53
Громадяни інших країн, які на законних підставах перебувають на території України, відтепер зможуть отримати необхідні послуги у спеціальному інформаційно-консультаційному пункті. Гостей міста обслуговуватимуть російською, англійською та польською мовами.

Відкриття новоствореного пункту відбулось сьогодні, 18 вересня.

Як зазначив керівник проекту Петро Верзун, цей проект як ніколи - на часі. Адже міграція з часом збільшується, тому потрібно бути відкритими для іноземців. Ідея проекту, з його слів, полягає у тому, щоб в ЦНАПах Луцька і Івано-Франківська, а також у люблінському аналогу центра надання адміністративних послуг відкрити інформаційні пункти для обслуговування іноземців. У Луцьку та Івано-Франківську осіб обслуговуватимуть російською, англійською та польською мовами, а у Любліні – українською та англійською.
На заключному етапі реалізації досвід проекту хочуть поширити на районні центри західної України. Адже, на думку Петра Верзуна, пункти надання інформаційних послуг для іноземців мають бути у всіх ЦНАПах західної України.

Загальна вартість проекту, який реалізовують у рамках програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна», становить 400 тисяч євро. На те, щоб налагодити роботу у Луцьку витратили трішки більше 200 тисяч.

Адміністратор інформаційно-консультаційного пункту Катерина Кошкіна каже, що найчастіше іноземці звертаються за реєстрацією прав власності на нерухоме майно. В місяць тут обслуговують до 50 осіб: це громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії, Німеччини.
Окрім того, в луцькому ЦНАПі існує відділ реєстрації осіб підприємців, де іноземці можуть звернутися з питань ведення бізнесу чи, скажімо, внесення змін в установчі документи.

«Всі іноземці задоволені, приймаємо їх в комфортних умовах, у нас запроваджена електронна черга. Про нас знають як у Європі, так і по всій Україні і відгукуються лише позитивно», - каже Катерина Кошкіна та зазначає, що існування такого пункту в Луцьку є напрочуд важливим.
Адже, з її слів, часто доводиться консультувати з питань, які не належать до юрисдикції ЦНАПу.

«Приміром, цікавляться, де можна придбати машину, нерухомість тощо. Часто трапляється так, що ніде в місті вони цієї інформації не можуть отримати, а тому просять поради у нас. Доводиться допомагати їм», - резюмує пані Катерина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
царап Показати IP 18 Вересня 2015 11:24
Цирк на дроті, зробіть для іноземців щей окремий туалет.
Анонім до царап Показати IP 15 Жовтня 2015 16:00
Це нормальна практика, адже іноземцям набагато складніше розібратися у правилах та законах країни перебування через недостатнє знання мови, системи. Для нас багато що видається природним (ну, звісно треба реєструвати народження дитини протягом місяця у РАЦСі, який через три квартали від нашого будинку), оскільки ми чули про це з дитинства, або дізнаємося з новин. Але навіть і у своїй країні не всі процедури знаєш, іноді треба оббігати декілька інстанцій. Для полегшення нашого життя створили ЦНАПи. А тепер уявіть, як іноземець відшукує адреси різних установ, намагається там поспілкуватися хоча б англійською, зрозуміти інструкції і правила, які не перекладені тією ж англійською. Уявіть, що Ви приїхали у В'єтнам або Аргентину на тривалий час: чи було б зручно Вам прийти у такий пункт, де б Вам пояснили англійською усі особливості перебування іноземців у цій країні?
капець Показати IP 18 Вересня 2015 11:27
невже туди ходить так багато іноземців, когось встроїли на непильну роботу, де прокуратура це нецільова рострата коштів громадян.
123 до капець Показати IP 18 Вересня 2015 12:17
Це кошти європейського союзу, дЕбіл
Анонім до капець Показати IP 15 Жовтня 2015 16:09
Взагалі ніхто не ходив, поки такий центр не створили.
Анонім Показати IP 18 Вересня 2015 11:30
це розраховано на ідіотів.краще б місто лишнього двірника найняло на роботу.
Вау Показати IP 18 Вересня 2015 17:45
Я правильно зрозумів-витратили 200000 євро?
Вах-вах-вах до Вау Показати IP 19 Вересня 2015 18:12
Витрати 216 тис. євро лише на центр) Можемо лише догадуватись, де осідають всі інші кошти) чи не у пана керівника проекту??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus