USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Луцькі діти через мистецтво показали любов до рідного міста

17 Грудня 2015 21:40
Близько двох сотень луцьких дітей познайомилися із художниками сучасності та наблизилися до мистецтва. Півроку в Луцьку тривав культурно-мистецький проект, до якого залучили «особливих» дітей та дітей зі складних сімей.

Підсумкова культурно-мистецька акція «Творчі діалоги на виставці «Малярство художників Луцька ХХ-ХХІ століття із колекції ВКМ в межах проекту «Дорогами історії – дорогами культури» відбулася сьогодні, 17-го грудня, в Художньому музеї Луцька.

Заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич розповіла, що поштовхом для цього проекту стало непереборне бажання відкрити для наших дітей художників сучасності.

«У нас в місті є чимало гарних музеїв, тому хотілося наблизити дітей до мистецтва. Наш Фонд ініціював цей проект. Аби це не були звичайні екскурсії, ми запропонували майстер-клас, під час якого дітки спробували відтворити картини волинських художників власноруч. Ми закупили усі необхідні матеріали, підготували для учасників подарунки та підтримували викладачів», - каже Ірина Костанкевич.
А також додає, що починаючи з липня до цього проекту долучили 180 дітей різного віку, здебільшого - це діти із «соціальних» сімей, де батьки не завжди мають можливість завести дитину у музей.

З її слів, найбільшою оцінкою роботи Фонду «Новий Луцьк» є усмішки на обличчях дітей і те, що під час заходу встала одна дівчинка, подякувала за запрошення та сказала, що, навіть без подарунків для неї це вже свято, яке запам’ятається на довго.
Також своїми враженнями від дійства поділилася дизайнер музею Ольга Щерба, яка працювала з маленькими гостями.

«Ці майстер-класи були дуже емоційними. Вони допомогли діткам розкрити свої відчуття та чимало навчитися. Ми ще раз переконалися, що красу навколо нас можна відобразити лише тоді, коли ти маєш любов і хочеш її передати іншим. А ці дітки відчувають та люблять, а також хочуть її передавати іншим. Усі дітки завершили свою роботу, не було таких, що не справилися», - каже пані Ольга.
Доповнила захід святкова музика роялю.
Лучанка Катерина, діти якої теж стали учасниками заходу, сумує з приводу завершення проекту, мовляв, це були казкові дні.

«Прикро, що цей мистецький проект завершився. Втім, водночас й охоплюють радісні відчуття, бо ми так багато здобули. Зокрема, у цьому залі об’єдналися багато сімей, ми стали дружні, а наші дітки отримали безліч позитивних емоцій та вражень. І весь цей позитив вони принесли додому», - розповіла жінка.
Привітати діток приїхала зразкова студія «Щедрик» з Горохова та подарувала усім присутнім чудовий концерт.
Завершилося культурно-мистецьке дійство флеш-мобом «Я люблю Луцьк, я люблю мистецтво».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мама Показати IP 17 Грудня 2015 23:56
Дякую Ігорю Палиці за добре серце, за добро його фонду

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus