USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку святкували ті, хто має добре серце. ФОТО

5 Грудня 2013 15:46
Волонтери вищих та середніх навчальних закладів взяли участь у форумі, приуроченому до Всесвітнього дня волонтерів.

Дійство, організоване центром «Довіра» Східноєвропейського національного університету у партнерстві з благодійним фондом «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», відбулося у Луцьку 5 грудня з нагоди Всесвітнього дня волонтерів.

Метою дійства була презентація волонтерської діяльності та обмін досвідом членів організацій добровільних помічників. У рамках форуму презентували тренінг з питань протидії торгівлі людьми «Твоя обізнаність – твоя безпека». Відбувся перегляд та дискусійне обговорення документального кіно про права людини «Життя на продаж».

«Ми організовували багато різних волонтерських проектів протягом останніх років. Серед них – «Серце до серця» (ми допомагали дітям, які страждали на діабет). Зараз ми співпрацюємо з благодійним фондом «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», допомагаємо пенсіонерам, дітям війни. Я займаюся волонтерством тому, що мені це подобається, я люблю приносити людям радість, підтримувати їх та переживати з ними все, що пережили вони. У майбутньому ми хочемо допомагати, ми хочемо, щоб кожен у цьому брав участь, незалежно від віку, чи це студент, чи учень. Ми люди, ми повинні допомагати один одному завжди»,- розповів учасник форуму, студент 4 курсу Інституту іноземної філології СНУ імені Лесі Українки Андрій Магера.









«Наша волонтерська робота відбувається у багатьох напрямках – це благодійна допомога, соціальна допомога, участь в акціях. Здійснюється активна робота щодо надання допомоги дітям, які виховуються в спеціалізованих закладах. Наші волонтери, лідери по факультетах, систематично, щороку до важливих релігійних свят відвідують дітей, які виховуються в таких закладах, показують театральні постановки, привозять смачні подарунки, канцтовари. Багато з волонтерів з університету стали дітям друзями, адже відвідують їх неодноразово. Ми долучалися до проекту благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», який стосується подарунків дітям-сиротам вишитих сорочок (акція «Подаруй дитині вишиванку»). Наші волонтери також брали участь у проекті привітання жінок-породіль та вручення їм подарунків», - розповіла Юлія Ектова, вихователь гуртожитку Волинського технікуму Національного університету харчових технологій.







Як зазначив протоієрей Віктор, капелан СНУ імені Лесі Українки, слово «волонтер» мало каже людині, яка не чула його раніше.
«Є гарне українське слово «добродійник». Сьогодні свято добродійників, тих, хто має миле серце, має щиру душу, людей, які любов не просто тримають в собі, а виливають на тих, хто поруч, хто має проблеми і цього потребує. Сьогодні свято тих людей, які мають добре серце. Мені приємно, що наші студенти не лише вчаться, не лише цікавляться, який у них буде диплом. Вища освіта – не просто навчання, це певний спосіб життя. Без добрих вчинків – це точно не вища освіта. Випускник університету – це не людина з дипломом, а людина з ділами», - наголосив священик.







«Волонтери – це ті люди,які допомагають в біді, у скрутну хвилину. Це внутрішня спонука, те, що закладено на генетичному рівні, те, що є у серці. В університеті наставники змогли розбудити іскри добра у ваших серцях та згуртувати у такий гарний осередок, як центр волонтерів «Довіра». Я безмежно рада, що невеликий гурт свідомих та безмежно добрих студентів, які були на факультеті психології на чолі з Людмилою Володимирівною, згодом розширився до інших факультетів, і тепер центр волонтерів «Довіра» - загальноуніверситетська організація, яка не обмежується допомогою тим, хто її потребує у місті, а охоплює всю Волинську область», - розповіла заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.



Вона побажала студетам-волонтерам йти в життя далі, нести з собою те, чого навчилися в університеті та гуртувати навколо себе людей, як це роблять у центрі «Довіра». Ірина Констанкевич оголосила подяку засновника благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», народного депутата України Ігоря Палиці керівнику центру «Довіра» Людмилі Потапчук за значний вклад у розвиток волонтерської діяльності та підтримку ініціатив студентської молоді.



Керівник центру волонтерів «Довіра» Людмила Потапчук розповіла, що волонтери СНУ активно працюють над проектами співпраці зі школами-інтернатами, реабілітаційними центрами, дитячими будинками, притулками. Вона виділила проект, що дає волонтерам дуже велике задоволення від того, що вони роблять. Так, волонтери співпрацюють з благодійним фондом «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» у рамках програми «З добром у серці». Студенти декількох факультетів вітають породіль, дарують подарунки новонародженим. На її думку, такий проект повинен тривати. Також за кошти благодійного фонду чимало волонтерів відпочили у Буковелі.







Найактивніші добровольці та організації отримали грамоти від Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, подяки та подарунки від благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus