USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

У Луцьку запрацював вуличний університет

16 Червня 2016 23:31
Вуличний університет з сьогоднішнього дня розпочав роботу у Луцьку. Організатори лекцій під відкритим небом переконані, що саме неформальна освіта – особливо цікава для молоді, хоча би тому, що передувала формальній, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

«Бо як було у наших предків? Ходили філософи, сиділи в садочку, говорили зі своїми учнями. І така форма навчання була дуже ефективною, саме тому ми знаємо багато відомих імен того часу, – підкреслює керівник організації «Іскра» Матвій Сахно, – таке вільне не примусове навчання покращує засвоєння слухачами матеріалу».

Організатори зізнаються, що хочуть зробити такий формат навчання луцькою візитівкою, оскільки вуличні університети проводилися і в інших містах, проте, зараз це стало менш популярним явищем. Тому саме місто з давньою історією – Луцьк, має відновити цю традицію.
Сьогодні лекцію проводив заступник декана історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Тарас Літковець.

Говорили волиняни на тему «Вплив Росії та СРСР на свідомість сучасних українців». Лектор наголосив, що ставлення сусідньої країни до нас історично неправильне.

«Адже в той час, коли Англія, Іспанія, США свідомо визнають, що свої колонії вони завоювали, Росія вживає щодо України тільки слова про визволення, звільнення земель, але ніяк не захоплення», – наголосив Літковець.
Загалом захід проводять уже третій рік поспіль. Цього року організатори планують вийти на новий рівень із залучення більшої кількості людей, обговоренням цікавіших та більш актуальних тем. Щодо останнього, то організатори обіцяють ще провести заняття про енергозберігаючі технології та альтернативну енергетику.

Великої уваги приділять лектори державному управлінню, щоб люди, які скаржилися на владу і говорять, що вона нічого не робить, повинні розібратися для себе, як влада повинна працювати насправді.

Також організатори обіцяють підняти і тему Європейського Союзу, наголосити на «плюсах» та «мінусах», адже прийнято розповідати про Західний Світ тільки хороше, але і там, як у будь-яких інших країнах, є свої проблеми та недоліки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
нелучанин Показати IP 16 Червня 2016 23:50
з таким урядом скоро будуть вуличні дитсадки, школи, лікарні тощо
мвнька Показати IP 17 Червня 2016 06:52
навчаєте в університеті, то хоч правопис вивчіть, запрошуємо НА чи У вуличний університет...
грамотію до мвнька Показати IP 17 Червня 2016 11:38
А як по твоєму вірно, НА вулицю чи У вулицю? Вуличний університет це не приміщення,а дійство.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus