USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У 303 лучан цьогоріч виявили діабет

24 Листопада 2010 12:20
У цьому році цукровий діабет переважно в легкій і середній формі вперше виявлено у 303 мешканців Луцька. Це на 20 хворих більше, ніж минулого року.

Таку інформацію повідомила 24 листопада позаштатний міський ендокринолог Тетяна Редзій.

На диспансерному обліку в ендокринологів перебуває 4741 хворий на цукровий діабет. Інсулін отримують 802 пацієнти, цукрознижуючі таблетовані препарати - 2939 хворих.

Показник захворюваності на цукровий діабет в обласному центрі Волині становить 236 на 100 тисяч населення і є близьким до середнього по Україні.

«З 2010 року виконується обласна цільова програма «Цукровий діабет», розрахована до 2013-го. За 9 місяців 2010 року надано інсулінів на суму 912,4 тисячі гривень», - каже ендокринолог.

Серед проблем, за словами Тетяни Редзій, те, що за кошти місцевого бюджету глюкометри, тест-смужки не закуповувались і централізовано вони теж не надходили. Також за державні кошти не були забезпечені глюкометрами і засобами самоконтролю вагітні, хоча в минулі роки вагітні і діти віком до 18 років отримували глюкометри і тест-смужками у Волинському дитячому територіальному медичному об’єднанні. Зараз засоби самоконтролю хворі купують самі.

Довідково:

Глюкометр - прилад для вимірювання рівня глюкози в органічних рідинах (кров, ліквор тощо). Глюкометри використовуються для діагностики стану людей, хворих на цукровий діабет. Тест-смужки використовуються для контролю коректної роботи глюкометра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus