USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У луцьких водіїв маршруток з'явився етичний кодекс

27 Червня 2013 11:39
Свої права та обов’язки водії маршруток та таксі зможуть дізнатися з «Етичного Кодексу», який невдовзі почне діяти у Луцьку.
Рішення про його створення прийняли на 2-ому засідання 42-ої сесії міськради 27 червня.
Під час обговорення питання депутат Юрій Корольчук зазначив, що затвердження такого документу – абсурдно, тож «не треба смішити людей». Мовляв, ініціатор проекту обранець громади Роман Романюк зібрав в одну купу як правила дорожнього руху, так і етичні норми.
Деякі зауваження мала і депутат Любов Серба. На її думку, в автобусах маршрутного таксі потрібно обмежити кількість релігійної атрибутики, яку так полюбляють розміщувати у салоні автомобіля водії. А люди є різні, тож нав’язувати свої переконання пасажирам таким чином не потрібно.
На захист свого проекту рішення став Роман Романюк. На його переконання, етичний кодекс водія повинен бути, аби встановити стандарти та правила поведінки для врегулювання ситуацій етичного характеру. Мовляв, у кожній установі є такий документ, навіть у міськраді.
Доповнення до проекту рішення запропонував депутат Андрій Калахан. Так, на його думку, не потрібно обмежувати право водіїв на розміщення іконок та подібних предметів.
А обранець громади Тетяна Дементьєва додала, що водій за необхідності має забезпечити надання першої медичної допомоги.
Тож, з цими доповненнями депутати і підтримали створення «Етичного Кодексу водіїв таксі та маршрутних таксі» більшістю голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Любов Серба Показати IP 27 Червня 2013 15:05
Насправді я говорила про те,що наша краіна і наше місто є християнськими,що у салонах автомобілів традиційно використовується релігійна атрибутика-хрестики,образочки,вервиці,а тому не погоджуюсь із пунктом 4.2 у розділі 3,в якому йдеться про те,що "водій зобов'язаний...не демонструвати свої релігійні переконання чи уподобання".Врешті,за пропозицією Андрія Калахана саме ця норма була зінена наступною-"У ставленні до пасажирів водій не повинен керуватися своїми релігійними переконаннями". Закликаю автора цієї статті надалі бути уважнішим.
Макар Показати IP 27 Червня 2013 15:27
Саме головне,що має бути в тому кодексі,це заборона водієві, транслювати в салон,низькопробної совково-російської попси,та блатняка.Свої низькопробні уподобання водії не повинні переносити на пасажирів.має бути або тиша,або негучна класична музика.Це головне! Дрес-код водія й інші речі,в даному випадку,є другорядними.Нещодавно їхав автобусом з Луцька до Колок.ледве стримався,щоб не набити пику водієві,за постійну голосну трансляцію російської попси.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus