USD 39.60 39.85
  • USD 39.60 39.85
  • EUR 39.70 39.85
  • PLN 9.70 9.90

У парку «поселились» ведмеді та їжаки. ВІДЕО

21 Березня 2012 13:49
У Луцькому парку культури та відпочинку з’явилися екзотичні тварини і казкові герої. Їх із пеньків вирізає працівник комунального підприємства.

Про це йдеться у сюжеті ICTV.

Ідея в голову майстру прийшла під час весняної толоки, коли зрізали старі насадження. Тоді дерев’яні скульптури чоловік узявся вирізати лише однією бензопилою. Так у парку постали їжаки, ведмеді, грибочки, кріселка та вазонки для квітів.

Керівництво таку ініціативу підтримало. Адже тепер, першою чергою, не треба було витрачати чималі кошти на викорчовування пеньків, а, по-друге, лучанам таке ноу-хау дуже сподобалось.

«В роботі використовую лише бензопилу, зовсім дрібненько прорізаю ножиком. Робота над скульптурою займає від трьох годин до двох-трьох днів. Залежно від об’єму і складності», - розповів майстер Олексій Литвин.

В парку таких – вже більше, аніж десять. Однак, Олексій, не шкодуючи часу і сил, обробляє решту пеньків.
Викорчовувати дерева, каже, справа – непроста і дорога. Але, мовляв, створюючи скульптури, він поєднує приємне із заощадженням коштів комунального підприємства.

За словами директора КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолія Трикуша, викорчовування пнів – справа дорога та часозатратна. Так, знесення одного дерева із корчуванням пня обходиться підприємству у 1200-1300 гривень.

Своєю чергою, лучанам нові мешканці парку дуже подобаються. Дітлахи до них уважно приглядаються, батьки ж радіють: з густих хащ, які донедавна були в парку, до малечі тепер весело всміхаються казкові герої.

«Краще використовувати в такому вигляді, тому що це і дуже гарно виглядає, і забава для дітей. А викорчовувати і заново насаджувати – це знову ж таки використання грошей та людської праці», - висловилася лучанка Валерія.

Під час весняної толоки в парку вже зрізали 300 старих дерев. Стільки ж збираються посадити. Жодного пня тепер не викорчовують. Тож, невдовзі колекція скульптур поповниться. Автор каже, головне - натхнення та бажання творити.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
оПА Показати IP 21 Березня 2012 14:08
рАЙ ДЛЯ пАШІ зАЙЦЯ
НІК Показати IP 21 Березня 2012 14:25
Ну нарешті хоч якийсь позитив! Слава богу, начальству вистачило клепки підтримати чудову ідею! Мужик- молодець що це придумав!
DMK Показати IP 21 Березня 2012 15:02
А те що парк переораний вхлам, купа болота яке хз коли висохне, ржаві, небезпечні каруселі - то нікого не гойдає? тіштеся зайчиками і грибочками з пеньків
Іван Показати IP 21 Березня 2012 15:15
А типер уйавіт собі рипортаж через рік про понівечені і обвуглені пеньки. Тра їх обробить протизапальним матер`ялом і покрити антивандальним полімером.
ух ти! Показати IP 21 Березня 2012 16:24
шановні лучани, бережіть тваринок від павліка заєця а то буде... БІДА!
D Показати IP 21 Березня 2012 16:55
Кожен рік одне і те саме роблять.. Можливо щось нове придумають?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus