USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцькому пологовому вирішили зекономити на кисні

15 Червня 2010 16:51
Відтепер у Луцькому пологовому будинку для лікування пацієнтів не будуть використовувати кисневі балони, як це було раніше. На заміну балонному кисню тут прийшло новітнє устаткування – киснева станція. Кажуть, що йдуть на це заради безпеки, економії та зручності.

Використання балонів завдавало чимало незручностей. Їх потрібно було везти у Львів, заправляти, привозити до Луцька, розвантажувати, - розповів начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель. «А це – і техніка безпеки, і людський фактор. Тому вирішили піти таким шляхом, щоб було безпечно: зняти із закладів охорони здоров’я проблеми по закупівлі, обслуговуванню, по кисню. Тобто тепер ці проблеми – на тій людині, яка нам відпускає, людині-виробнику. А ми – тільки споживаємо кисень».

Ввівши у дію таку установку, Луцькому пологовому будинку вдасться зекономити певні кошти, переконаний головний лікар лікувальної установи Михайло Токарчук.

Сьогодні заклад потребує в середньому 6-8 балонів кисню на добу, каже медик. А встановлення кисневої станції дозволить зекономити 25 гривень на одному балоні.

Надала й встановила новітнє устаткування львівська компанія «Оксиген-АБ». Вона ж і обслуговуватиме установку надалі. Власник компанії Федір Бондюк, розповів про роботу устаткування, наголосивши на його безпечності. За його словами, якщо в балоні газ знаходиться під тиском 150 атмосфер, то тут – усього 5-6 атмосфер.

Коштує обладнання 270 тисяч гривень. Але, за словами Федора Кошеля, «для нас це фактично обійшлося безкоштовно, тому що це поставив виробник». Луцький пологовий будинок платитиме лише за використаний газ згідно із показниками лічильника.

Федір Бондюк сподівається, що окупляться його витрати вже через два роки. «Собівартість газу, що я виробляю, для мене обходиться у 20 гривень. Для лікарні продаю за заводською ціною, дещо вищою, і вона мені окуплюється», – каже він.

У найближчих спільних планах міської влади і компанії «Оксиген-АБ» – встановити подібне обладнання у Луцькій міській клінічній лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus