USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцькраді придумали, як «зіпхнути» 9 мільйонів боргу за лізинг автобусів

24 Січня 2011 14:53
Маршрутки і борги ЛПЕ можуть віддати «третій особі».
Аби вберегти Луцьке підприємство електротранспорту від банкрутства, у міськраді пропонують як один з варіантів, переведення лізингового боргу, який має підприємство, на третіх осіб.
Про це 24 січня йшлося під час спільного засідання депутатських комісій міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту та з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.
Комісія розглядала фінансовий стан підприємства. Як повідомив начальник відділу транспорту та зв'язку міськради Костянтин Патракєєв, у зв’язку зі скрутним фінансовим становищем, юридичному відділу було доручено знайти можливі способи виходу з ситуації.
За повідомленням начальника юридичного відділу Марини Мартиросян, як один з варіантів рішення, став проект, який передбачав уповноваження директора ЛПЕ перевести борг по договору лізингу на третіх осіб.
Такий варіант означає, що «третя особа», беручи на себе борги, зможе користуватися транспортом і наявними маршрутами ЛПЕ.
«Ми говоримо про те, аби віддати третій особі маршрути. Але перед цим треба провести аналіз, був той автобус збитковий, чи ні», - зазначив депутат міськради Роман Бондарук.
«Оцей продаж або виставка на тендер – це все наші «воображенія». Я вам на 95% скажу, що не знайдеться у нас такої людини, чи підприємця, яке візьме на себе 9 мільйонів боргу лізингу і оці автобуси», - говорив на комісії директор ЛПЕ Володимир Пуц.
Хоча директор каже, що у 2009 підприємство працювало з близько п’ятьма мільйонами збитку, у 2010 – з трьома, а згідно з бізнес-планом 2011 вийде на 845 тисяч «мінусу». Таким чином не вдасться заощадити необхідні витрати на амортизацію.
Загалом борг за лізинговими платежами становить близько п’яти мільйонів, а разом з пенею за прострочення – біля дев’яти.
Аби розібратися з фінансовою ситуацією на підприємстві і винести на розгляд сесії проект рішення про можливе переведення боргу, на ЛПЕ протягом місяця працюватиме депкомісія.
Очолюватиме комісію депутат Роман Бондарук, а її членами стануть депутати Євген Ткачук, Павло Данильчук, Рустам Дячук, Антон Сосновський, Юрій Вега та Олег Дмитрук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
7 Показати IP 24 Січня 2011 15:12
Які дурниці, маршрутні таксі не можуть бути збитковими по своїй суті - їздиш маєш витрати, не їздиш - не маєш витрат. Нехай панове депутати краще проаналізують скільки вкрадено????!
Лучанин до 7 Показати IP 24 Січня 2011 21:17
По суті не можуть а по факту... В Луцьку не автобуси працюють в режимі маршрутних таксі, а навпаки. Автобуси замінені маршрутками, якими виступають не мікроавтобуси, а автобуси. Я не оговорився. Маршрутка повинна бути маленькою і швидкою і відповідно коштувати. Те що зупиняється на зупинках називається автобусом по визначенню. Те що крадуть - це факт, який і не буде доказаним, принаймні повністю. Автобуси були надані підприємству електротранспорту, яке не має повноцінної технічної бази для обслуговування цих автобусів + немає контролю за навичками водіння водіями. Відповідно бабки приходиться вкладати в більшості в ремонт, а не в обслуговування. А тут звідки прибуток візьметься? Ну, я розумію тисяч 50, ну 100 ще перевести 3-й строні, а за такі гроші який придурок знайдеться щоб честно і вікрито? Для чого?
Юрисконсутьт Показати IP 24 Січня 2011 15:48
Да, починається дерибан. За борги, які переведуть на, так звану "третю особу" заберуть і весь бізнес з перевезення пасажирів... Чекаємо нових мудрих рішень нової влади!
XY Показати IP 24 Січня 2011 16:48
Підприємство має залишитись у власності громади!
Юрист Показати IP 24 Січня 2011 17:47
Так підприємство і залишиться, а транспорт і всі активи будуть переведені для Нового кредитора! Щось нагадує операції із котельнею на Карбишева!
ОБГ до Юрист Показати IP 24 Січня 2011 20:46
Згідний. Дуже нагадує. А, з рештою, чого чекати? Автори попередніх сценаріїв повернулися...
Своя Показати IP 24 Січня 2011 20:07
Очолюватиме комісію депутат Роман Бондарук, а її членами стануть депутати Євген Ткачук, Павло Данильчук, Рустам Дячук, Антон Сосновський, Юрій Вега та Олег Дмитрук. от вони між собою його і роздеребанять
Фима Показати IP 24 Січня 2011 20:31
Власть не должна заниматься бизнесом, уж больно дорого нам эти движения обходятся, а отвечать не кому. Предложение: объявить конкурс проектов по выводу из кризиса предприятия, показать реальные цифры и пусть профессионалы занимаются реализацией, а власть контролирует и озвучивает результаты.
вадим Показати IP 24 Січня 2011 21:35
Це панове,Родина Голевих придумала як кинути громаду на тi мiльони якi вже виплаченi,а також заволодiти Тр.управлiнням.Ось,така думка!?
лучанин Показати IP 24 Січня 2011 22:01
Необхiдно притягнути винуватцiв до вiдповiдальностi. Кубицьких,Шиб,Патрiкеевих,бувших депутатiв,всiх тих хто винен в халатному,безвiдповiдальному,я б сказавби злочинному вiдношеннi до коштiв громади!Десядки мiльонiв змарновано!Ганьба!
Hunter Показати IP 24 Січня 2011 22:24
Мій коментар не по темі. Але хотів повідомити лучан, що в місті діють шахраї, які приходять в другій половині дня під виглядом покупців в магазини, набирають товару на кругленьку суму. Розраховуються купюрою в 500 ЄВРО. Просять взяти, мовляв у банку вже обміняти валюту неможливо. Купюра не справжня. Такий випадок трапився уже принаймі у двох магазинах.
:))))) Показати IP 25 Січня 2011 09:31
Панове, передусім треба розібратися кому це було вигідно із самого початку: 1. Пану Гунчику - зумів забезпечити реалізацію для заводу автобусів; 2. Пану Гунчику - зумів забезпечити реалізацію запасних частин та поточних ремонтів; 3. Пану Гунчику - зумів заробити на лізингу для пана Порошенка, відповідно отримав бонус; 4. Ну і напевне пану Шибі - який отимав відкат!
Сацюк Юрий Показати IP 25 Січня 2011 10:00
Роман Бондарук это рейдер по призванию. Он типографию захватывал благо губернатор у нас на месте и дал ему по рукам. Эти Бютовские бандиты прошедшие в депутаты только с одной целью награбить . Их бос и крыша Пустовит будет прятатся за спиной Юли и отмазывать своих рейдеров.
Петрович Показати IP 25 Січня 2011 11:40
Цікаво, що далі на черзі? Що ще можна довести до банкрутства, і вкрасти за безцінь? Микола Ярославович ви ж не плануєте як деякі , обікравши громаду, державу та виїхати в Ізраіль. Ваші діти, внуки залишаться тут. Подумайте про майбутнє.
Kapitoshka Показати IP 25 Січня 2011 12:47
Дерибан!!! маршрут 15 і справді золотий, що там ще казати!
Слідчий до Вітинського Показати IP 25 Січня 2011 15:21
Вадим пише коменти,а за помилками в тексті не слідкує.Як Вам не соромно,Вадим Юліанович,у Вас же цілий інститут в руках,невже не можете посидіти пару-другу на уроці укр.мови???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus