USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку – акція проти свавілля міліції у Врадіївці. ФОТО. ВІДЕО

10 Липня 2013 19:09
Приблизно чотири десятки молодих людей взяли участь у акції, яку організували через події у Врадіївці.

Акція відбулася під стінами Управління МВС у Волинській області 10 липня.

Люди почали збиратися ще за півгодини до орієнтовного початку заходу.
















Утім, почали його дещо пізніше, приблизно о 18:10. Тривала акція приблизно 25 хвилин.

Серед учасників було багато підлітків. Як повідомив один із організаторів заходу Андрій Отченаш, були й мешканці Рожища та інших міст та сіл Волині, учасники громадських організацій.

Під час заходу активісти скандували: «Геть від влади!», «Нас все більше, ми все зліші!», «Слава Україні! - Героям слава!», «Слава нації! - Смерть ворогам!», «Міліція не ґвалтуй, не вбивай, захищай!», «Геть міліцію!». Окрім того, молодь тримала транспаранти, які також перегукувалися із проскандованими словами. На одному з плакатів показали й «справжнє обличчя міліції».

Як розповів громадський активіст Андрій Отченаш, акція покликана не для того щоб помститися міліції, а для того, щоб привернути увагу до подій у Врадіївці.

Мовляв, це не вперше, коли правоохоронці дозволяють собі подібне. Так, за його словами, є й статистика, згідно з якою з 300 тисяч українських міліціонерів 118 тисяч були присутні на різних провокаційних акціях і били та знущалися над учасниками, «патріотами, вільними українцями».

На думку Андрія Отченаша, потрібно не просто реформувати українську міліцію, а змінити, як це зробили у Грузії. Саме тоді це дасть шанс мати правоохоронців, які не ґвалтуватимуть, а захищатимуть.

«Рано чи пізно прийде і ваш час, коли ви відчуєте несправедливість і злість народу», - зауважив він під час акції. Окрім нього, виступили ще двоє громадських діячів.

Насамкінець одному із працівників міліції, яких під стінами УМВСУ Волині зібралося приблизно десяток, вручили звернення до Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка та начальника УМВСУ у Волинській області Олександра Терещука.

Зокрема, у заяві зазначалося, що учасники акції засуджують дії, які дозволили собі міліціонери у Врадіївці і потребують якомога більш публічного та глибокого розслідування цієї справи. Також згадувалося у зверненні про те, що громадські активісти Волині відстоюють права і свободи українців, а міліція має передусім захищати народ.

Варто зауважити, що начальник УМВСУ Волині Олександр Терещук так і не прийшов, аби поспілкуватися із учасниками акції.
Нагадаємо, пікет у рамках акції солідарності з мешканцями Врадіївки відбувся днями під стінами Волинської ОДА.










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
ддааааааааа Показати IP 10 Липня 2013 19:23
Ото серйозна акція, скоро з дитячого садочка мітінгантів приводитимуть )))
Юрій Показати IP 10 Липня 2013 19:37
Як почнуть гвалтувати у дитячих садках то і звідти прийдуть. А наша "влада" очевидно вже на будь-яке свавілля може піти. НЕ ДО ТОР КА НІСТЬ = БЕЗ КАР НІСТЬ = СВА ВІЛ ЛЯ... ось так якось
Лучанин Показати IP 10 Липня 2013 19:44
Грамотіі.Зяких то пір Врадіівка стала Харківськоі області.Не показуйте своє невігластво.Стидно читати.
Colonel до Лучанин Показати IP 10 Липня 2013 23:19
Трах тібідох. Пилипко з конопель...виліз з під мамкиної спідниці чого мене там не було? Так я я грамотій мені стидно. ...соромно придурку за тебе какла!
Андрій Показати IP 10 Липня 2013 21:37
Хочу зауважити, що нікого не приводили. Люди самі приходили і нічого не бачу поганого в тому, що були діти. Навіть приємно, що наше підростаюче покоління таке свідоме!
житель Показати IP 10 Липня 2013 23:00
По русски это называется: ПОЗДНЕЕ ЗАЖИГАНИЕ. Слишком рано детишки вышли))) Наверное, старшие дяди долго денег давать не хотели, торговались. Маленькие проституирующие засранцы.
antiment Показати IP 10 Липня 2013 23:05
ти не житель ТИ МУСАР
житель до antiment Показати IP 11 Липня 2013 08:44
А ты не antiment, ты - дешёвый 3,14дарас.
Андрій Показати IP 10 Липня 2013 23:43
Я зрозумів, що вам би лиш в дома за пк сидіти і критикувати дії інших. Хтось старається хоч якісь перші кроки до змін в своїй країні робити, а комусь лиш би висміяти і розкритикувати. А потім жаліються, що люди в байдужі і країна погана. А кому захочеться щось робити, під шквалом критики?
Організатору Показати IP 10 Липня 2013 23:44
Отченаш, от скажи, навіщо ти поголився наголо, м?
Патріотка Показати IP 10 Липня 2013 23:52
Люди вболівають за свою країну, хочуть їй добра, змін - молодці. А чому на акцію протесту вийщла лише молодь? Тому що це акція добровільна, грошей за неї (на відміну від комуністських та регіонівських акцій) не платять, а молоді цього й не треба - їм треба держава, у якійвони, коли вироституть, зможуть жити. як люди, а не, як раби. А ще, мені здається, старші люди вже зневірились у тому, що виявом своїх позицій таким чином можна щось змінити. Ось так!
Володимир Показати IP 11 Липня 2013 03:34
Можна було б вважати акцію громадською, якби організатори не вручили молоді в руки нацистсько-бандерівські червоно-чорні прапори, під якими саме в ці дні 70 років тому не винищили тисячі безневинних людей Волині...
555 Показати IP 11 Липня 2013 08:42
міліція-бізони! протестуючі-пітони!
Вася Показати IP 11 Липня 2013 09:22
А де ж Гусь?
Васі до Вася Показати IP 11 Липня 2013 10:35
Знайшов молодшого і дурнішого))) Ѿче на́шъ иже еси на н[е]б[е]сѣ[хъ], да с[вѧ]ти́тсѧ и́мѧ Твое́, да прїидетъ ц[а]рствїе Твое́, да буде[тъ] волѧ Твоѧ, ѧко на н[е]б[е]си и на земли́. Хлѣбъ на́шъ насущныи да́ждь на́мъ дне́сь и оста́ви на́мъ дол[ъ]гы на́ша, ѧко и мы оставлѧемъ дол[ъ]жникомъ на́ши[мъ] и не в[ъ]веди на́съ в напа́сть но изба́ви на[съ] ѿ лоука́ваго. — 1581, Острозька Біблія
Александр Показати IP 11 Липня 2013 11:20
Я немного в другом ракурсе хотел бы сказать о "митинге": если бы эта молодежь с закрытыми (от кого? от чего? преследования мерещатся?) платками лицами, с бенлеровскими флагами появилась во Врадиевке, их бы пришлось бы защищать от местных. И возможно той же милиции. Дешевый пиар детей на чужом горе. Но дети уже "свідомі", это точно))
Віталік Показати IP 11 Липня 2013 22:05
Лисе хлоп'я з гучномовцем своїми гортанними викриками прямо сіє паніку в лавах псів системи.) Чудово,звісно,що у молодих та ще зовсім юних людей є певна громадська позиція, але з таких акцій,як можна побачити по фото, посміюються навіть самі міліціонери.) Хоча..."з зернини - хліб; з промінчика - зоря...".)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus