USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку буде епідемія доброти

15 Лютого 2011 09:30
17 лютого у Луцьку пройде акція «Епідемія доброти», під час якої волонтери спонукати муть людей робити добрі вчинки.

Про це повідомили у Луцькому міському центрі соціальних служб для дітей і молоді.

17 лютого – Міжнародний день спонтанного прояву доброти. Цього дня близько 400 молодих людей «інфікуватимуть» лучан добротою та гарним настроєм.

Акція «Епідемія доброти» передбачає ряд заходів. Кожен волонтер, який спонукатиме людей робити добрі вчинки, матиме статус «Добродій».

Зокрема у громадському транспорті будуть розміщені наліпки з написом «Поступись місцем – будь Людиною!».

На екранах та біжучих стрічках буде розміщений текст «Сьогодні міжнародний день спонтанного прояву доброти. Ти можеш зробити світ кращим!».

Окрім того, у рамках акції пройде лекція про добро, а також - флеш-моб у вигляді танцю на Театральному майдані. Мета флешмобу - привернути увагу перехожих до подальших подій.

Одразу після танцю усі волонтери і перехожі здійснять «ритуал «Іскра добра» В центрі кола відкриють символічну «скриньку доброти», з якої вилетять п’ять гелієвих кульок, на кожній з яких буде прикріплена окрема буква зі слова «д. о. б. р. о.».

Окрім того, у рамках акції пройде «Лотерея щастя»: по вулицях міста Луцька ходять волонтери зі скриньками, звідки кожен бажаючий зможе витягнути лотерею із «добрим» завданням, яке він повинен виконати того дня;
В центрі міста волонтери із табличками «вільні обійми» будуть обіймати перехожих, а особливо активних обсипатимуть компліментами.

Також волонтери на вулицях міста «ловитимуть» перехожих і вище ліктя пов’язуватимуть стрічку із надписом: «Посміхнись » на лицевій стороні і надписом «Сьогодні Міжнародний день спонтанного прояву доброти. Ти можеш зробити цей світ кращим!» на зворотній стороні; ще одну стрічку волонтер даватиме «перев’язаному» для того, щоб він її подарував ще комусь.

Хлопці-волонтери стоятимуть на основних зупинках громадського транспорту і допомагаютимуть пасажирам вийти, подаючи при цьому руку (особлива увага приділятиметься особам жіночої статі), вітаючись і бажаючи гарного дня.

Будуть волонтери і на на пероні залізничного вокзалу з табличками «Welcome to Луцьк!». Вони допомагатимуть пасажирам з багажем.

У цей день біля умовної стіни з елементами графіті на тему добра фотографуватимуться усі бажаючі. Організатори обіцяють фото учасників опублікувати в Інтернеті.

Усі флеш-моби та акції будуть відзняті на відеокамеру Фото- та відеоматеріали будуть використані для монтажу фільму про «Епідемію доброти в Луцьку»;

У кінці Дня доброти у Луцьку покажуть фільм «Плата вперед». Це історія 11-річного хлопчика Тревора, який змінив цілий світ. Ідея Тревора полягає в тому, що кожен з трьох людей, яким допоможе він один, подасть руку допомоги ще трьом іншим. Вони в свою чергу зроблять те ж саме для інших людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
IgorOkCJ Показати IP 15 Лютого 2011 09:52
Гарна задумка=) мені подобається=) Побільше б таких заходів організовували=)
Вікінг Показати IP 15 Лютого 2011 10:03
А ще краще провести рік доброти, а потім десятиліття... Романтик

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus