USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку будують новий житлово-офісний центр. ФОТО

5 Вересня 2013 17:47
Біля будівлі Волинського обласного архіву у Луцьку, на вулиці Ветеранів, збудують десятиповерховий будинок з паркінгом та офісними приміщенням на першому поверсі, інформує ВолиньPost.

У видання звернулася лучанка Наталія і розповіла, що «десь на початку серпня, на невеликому шматку території позаду Будинку юних техніків, розпочали зводити високий дерев'яний паркан та повирубували дерева на схилі до річки Сапалаївки».

«Незрозуміло, чому територію, яка належала до Будинку юних техніків, віддали під житлову забудову? Як це вписується у загальний план благоустрою мікрорайону, і чи планують щось зробити, аби не ускладнювати пішохідне сполучення двох мікрорайонів тісно пов'язаних між собою?» - йшлося у повідомленні.

БУДІВЛЯ ПОЗБАВИТЬ ЗАТИШНОГО КУТОЧКА ПРИРОДИ - МЕШКАНЦІ

Працівники на будівницвті розповідали жителям, що на цій ділянці будуть зводити багатоповерховий будинок.



Лучанка також зазначила, що дотепер мешканці будинків на вулиці Чорновола водили своїх дітей до садочків та шкіл через стежку повз Будинок юних техніків, архів і вулицю Ветеранів. Тепер цей шлях буде відрізано. А дерев’яний настил, який начебто облаштували саме для таких потреб, надто вузький для мами з візком чи малечею, яку веде за руку.


ІСТОРІЯ ПИТАННЯ


Начальник управління архітектури та містобудування Луцької міської ради Юрій Казмірук повідомив: ще 30 червня 2006 року Луцька міська рада, яку тоді очолював Богдан Шиба, цю земельну ділянку віддала в оренду підприємцю і депутату міськради Юрію Довгуну. Віддали «для будівництва торгово-оздоровчого комплексу з закладом громадського харчування».

Через два роки - 1 квітня 2008 року - підприємець Довгун оголосив у пресі, що має намір будувати тут вже не торгово-оздоровчий комплекс, а житлово-офісний центр.



17 квітня 2008 року підприємець отримав рішення міської ради про затвердження містобудівного обґрунтування будівництва житлово-офісного центру. Одне слово - влада узаконила зміну цільового призначення земельної ділянки.

Головний архітектор міста запевнив: з наявної в управлінні містобудування та архітектури Луцької міської ради документації очевидно, що ані пожежники, ані санстанція, ані екологи зауважень до зміни у цільовому призначенні ділянки не мали.

Нарешті, 28 травня 2008 року своїм рішенням Луцька міська рада узаконила зміну призначення земельної ділянки.

А 29 березня 2012 року підприємець Довгун, з дозволу міської ради, передав земельну ділянку в суборенду ТзОВ «Казкова оселя». Призначення суборенди: будівництво та обслуговування житлово-офісного центру на вулиці Ветеранів, 21.

Ділянка має площу в 0,1587 гектара. Згідно з інформацією кадастрової карти призначення цієї ділянки – для будівництва житлово-офісного центру. Згідно з Генеральним планом міста, у цьому ж районі міста передбаченні сквери, парки, а також громадська забудова.

ДЕЩО ПРО ФІГУРАНТІВ

Підприємець Юрій Довгун нині займається фермерським господарством, вирощує яблуні у селі Промінь Луцького району. У 2006 його обрали депутатом Луцької міської ради від блоку «Наша Україна» за квотою Партії підприємців та промисловців України. Тоді він очолював постійну депутатську комісію з питань розвитку підприємництва, торгівлі та послуг.

У 2009 році був заступником директора ВАТ «Луцький автомобільний завод».

А в 2010-ому не став вдруге депутатом: програв місцеві вибори в одному з округів Наталії Бунді. Тоді, в 2010 році Юрій Довгун був директором аудиторської фірми «Баланс».

ТзОВ «Казкова оселя» зареєстроване 14 жовтня 2011 року. Згідно з інформацією Єдиного державного реєстру основним видом діяльності компанії є організація будівництва будівель.

Фірмою-підрядником робіт виступає ТзОВ «Майтім», а автором проекту компанія «АДК».

Директор підприємства ТзОВ «Казкова оселя» Костянтин Дубик повідомив, що будівельники вже мають досвід роботи на ділянках біля водойм та схилах. Наприклад, брали участь в розробці центру «Сітіпарк», що неподалік річки на проспекті Волі.

ЩО БУДУЮТЬ?

Відповідно до декларації будівництва на ділянці біля обласного архіву буде десятиповерхове приміщення з житловими квартирами та офісами.

«Планується десятиповерховий будинок на один під’їзд. Нижній поверх займатимуть офісні приміщення. Біля будинку буде парковка та дитячий майданчик», - розповів Костянтин Дубик.

Будинок матиме різногабаритні помешкання – від однокімнатних до п’ятикімнатних (на останньому поверсі) квартир. Вже незабаром забудовники обіцяють повісити на паркан інформаційне табло з інформацією про будівництва та зображенням майбутньої будівлі.

Також забудовники обіцяють обладнати дорожню розмітку на період будівництва, погоджену з Державтоінспекцією.

Невдоволення місцевих мешканців викликало зрубування дерев та облаштування переходу на час будівництва. У забудовника пояснюють: незручності розуміють, але облаштування майданчика – вимога будівельного процесу. Зрештою, ходити через будмайданчик - небезпечно передусім для самих мешканців. Тож краще витратити три зайві хвилини, кажуть у забудовника.

Таким чином, або потрапити від річки до вулиці Ветеранів, тепер доведеться піднятися сходами і обійти архів. Коли дерев’яні сходи остаточно встановлять, будівельники закриють прохід через майданчик.





Нині тут встановлюють паркан і поспилювали дерева. А саме дев’ять горіхів, 1 абрикос, десять кленів і чотири яблуні. Збитки від видалення цих дерев міськрада оцінила в 17, 8 тисяч гривень.

Будівництво триватиме мінімум півтора року: кажуть, об’єкт складний, бо розміщений на схилі біля річки.

Після здачі об’єкту йому присвоять адресу. Нині ж територія носить адресу Ветеранів, 21, згідно з кадастровим номером ділянки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
дешевій газеті Показати IP 5 Вересня 2013 18:09
в сапалаївку він не зїде.ато знов треба буде виділяти 17.000000.народних грошей.
111 Показати IP 5 Вересня 2013 21:15
обовязково поїде, якщо свай в землю не натикає. я б в тому паркінгу своє авто не ставив. а раптом...
Лучанин Показати IP 5 Вересня 2013 22:13
Ось так Шиба вдовольняв депутатів. Ще по 2 земельних ділянки кожному дав. А багатодітних сім'ї та афганці не мали можливості отримати ділянку під житло.
Луцьк Показати IP 6 Вересня 2013 09:45
Чому будують тільки в районі 33го? Більше нема де?
Автоген Показати IP 6 Вересня 2013 12:21
Нікуди дім не піде, увесь масив на Чорновола так стоїть.
Сиба Показати IP 6 Вересня 2013 21:49
най бадує
Ласковая Показати IP 6 Вересня 2013 22:29
Я в шоці. Це була єдина дорога до дитячої поліклініки для тих, хто живе в районі Балки, Ветеранів, Молоді. Також для діток, що мешкають біля Там Таму і ходять в 10 чи 19 школу чи в садочок по Ветеранів. Тротуари закінчуються біля архіву, далі дорога з жвавим рухом і два повороти, також будівництво. Кудою ж ходити з дітками? Мене лякає, що рано чи пізно, в районі 33 кварталу в кожному дворі зведуть по 10-типоверхівці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus