USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку чекають епідемії грипу

15 Березня 2011 17:01
В Луцьку різко збільшилась кількість хворих на грип та гострі респіраторні захворювання – медики чекають епідемії.

Про це йшлося під час колегії міського управління охорони здоров’я у вівторок, 15 березня.

Як розповіла завідувач епідеміологічним відділенням санітарно-епідеміологічної станції Луцька і Луцького району Валентина Новачевська, якщо темп приросту хворих стрімко збільшуватиметься і надалі, то в лікувально-профілактичних закладах обласного центру невдовзі оголосять карантин і констатують епідемію.

«На жаль, уникнути перевищення епідпорогу, напевно, нам не вдасться по грипу і респіраторних інфекціях. На сьогодні показник 117,2. Приблизно такий же показник був 3 березня – 114. Ну, святкові дні якось перебили його. Але останніх три дні йде високий темп приросту – до 20%», – каже вона.

«Якщо такий темп приросту буде і надалі протягом наступних кількох днів, то або в п’ятницю, або в понеділок доведеться оголошувати стан епідемії в місті Луцьку», – додала вона.

Радує медиків те, що в разі перевищення епідпорогу не доведеться запроваджувати карантин у школах, оскільки з понеділка, 21 березня, розпочнуться весняні канікули.

«Ідентифікований збудник. Зараз його виявлено у 4 хворих. Це H1N1. Це пандемічний варіант», – сказала Новачевська.

А головний лікар Луцької поліклініки №1 Ігор Гнетньов розповів, що у понеділок, 14 березня, до них звернулось більше тисячі людей.

«З 8.30 до 11.30 звернулось 720 людей. Масово. Це просто жуть була», – сказала медик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
:) Показати IP 16 Березня 2011 07:56
- Лікарю, а у мене шо, свинячий грип? - Звичайно. - А як ви визначили? - Ну хто ж, як не свиня, може викликати швидку о третій ночі, маючи температуру 36,6?!
Лікар Показати IP 16 Березня 2011 15:48
Очевидно, й тут Романюк винен?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus